Отговори
# 330
Ами днес няма такава голяма подутина,надявам се да мине наистина бързо! Радва ме това,че при нея няма никакъв дискомфорт,това не и пречи,затова съм супер щастлива! И такаа,иначе и нашия ден е ужасно скучен в това мрачно,дъждовно времее ConfusedHeart

# 331
Джулия, Фам, честити месечинки 🎊!
Мама Мартина, дано мине бързо подутината! Не знаех, че може да има такова нещо и да е нормално. И аз бих се изплашила много.
Алекс, дано не се повтаря! Много е гадно като се ударят, а сигурно тепърва се започва. На колко е Вики, че е успяла да се преметне така?
Ние сме въвели за сега само тиква, пащърнак и картоф, но пък всичко си му хареса 😁 Само с моркова имах малко притеснения, че му излезнаха пъпчици и ще го пробвам пак по-натам. Изчезнаха твърде бързо като да са били алергична реакция, но за всеки случай го спрях, докато попитам лекарката.
За гърне- мисля да го сложа, когато вече може да седи сам горе долу. И във връзка с това, вие от каква възраст слагате бебетата в столчетата за хранене и колко време ги оставяте в тях- говоря за първите дни/ седмици. Малко ме е страх от това слагане да седне сам и за сега е сядал само в мен, като го държа стабилно. Не знам дали в правилно, има още седмица до навършване на 6 месеца.
За слънцезащитния крем също много се чудя. Гледах един на Веледа- уж са по-натурална козметика, но той непрекъснато си яде ръцете, краката, опипва се с лигави юмручета и пак ги пъха в устата и 100% ще издаде голяма част от него, та за сега се опитвам да го пазя със сенника.
Майките, които писаха, че бебетата са боси/ с къси панталонки- на колко градуса стайна температура ги оставяте босички? При нас е малко хладно тези дни и се притеснявам да го събуя, а определено ще му е по лесно в опитите да се избутва и придвижва 😅

# 332
И на мен ми е страшничко това със сядането! Моята беба утре прави 6 месеца и аз засега я слагам само с мен за мъничко! 2-3 пъти съм я слагала в кошарката подпряна за по 1 мин максимум! Ще се радвам,ако споделите и вие!
Благодаря Ви момичета,за подкрепата! Heart

# 333
Ние правим опити за седене, клатушка се за сега. Иначе като започнах захранването на 4++ го слагах облегнат на възглавници, като гледам да не е много полегато или много изправено. Вчера пробвахме столчето за хранене, но му сложих коланите, защото много мърда и надига дупе(казват че не било желателно да се ползват коланите, защото ако се задави детето да можем бързо да го извадим от там). Не е проявявал някакви сигнали на дискомфорт, даже всичко си изяде без да рита и ръкомаха, както прави обикновено. Иначе със сядането изчаках да минем прегледа при ортопед, за да го питам кога, как. Даде зелена светлина за всичко.
Mama Martina, и ние точно от 6м започнахме да го слагаме седнал. Както си лежи му давам да ми хване ръцете и той сам се набира и стига до седнало положение.

# 334
  • Пловдив / София
Слагам го в столче за хранене, но не на най-вдигнатата степен. Малко по-полегато. Той е на 6м и два дни, та вече започвам малко да го слагам да седи. Засега не е много стабилен.

За босите крачета, вкъщи е топло. Минимум 24 градуса сега и го събувам, но не през целия ден.

# 335
Боса я държа на поне 24 градуса, не всеки ден, но задължително е с къс ръкав. Само нощно време гледам да е с дълъг засега, но скоро идват жегите...

Седнала съвсем я слагам от края на 6-ти месец, но тя сама се напъваше да седи. Преди това я хранех в шезлонга на полуседнала степен. От 7-ми месец я слагам в стол за хранене.

Днес ѝ вземаха кръв от пръсчето и милото пак се захласна от рев 😞 И сега от време на време си гледа пръста и нещо си мърмори жално.

Сладурче, аз мислех че правихте погача. Нещо съм се заблудила...Спорна подготовка 😘

# 336
Irmir,защо са и взимали кръв? Милата душичка,моята така плаче на ваксините! Close

# 337
При нас е 25-26 градуса в стаите и я държа с къс ръкав и клинче. Сутрин преди да се е стоплило толкова слагам чорапки. Спи с къс ръкав, панталонки и двойно чаршафче (темп пада на 22-23). Като ставам през нощта поглеждам термометъра, ако паднат градусите завивам допълнително.

# 338
Студено е през нощта спи с дълъг ръкав и одяалце. Боса е само когато е много топло.

# 339
Irmir,защо са и взимали кръв? Милата душичка,моята така плаче на ваксините! Close

Мда и на ваксините е същата.
Кръв за пкк, която се взима на 6-тия месец и урина, но не съм дала още.

# 340
Аа ясно,ние на 16ти сме,сигурно и на нея ще и взимат

# 341
Аз взех Antilop столчето на Икея преди две седмици и веднага го сложих да го пробва. Стоя минутка, но веднага много се накефи, че е самичък на високо.

Към столчето се предлага и възглавница, която уплътнява седалката и въпреки че столчето има само една позиция, му е супер удобно и го държи изправен и стабилен (съдя по това, че е много доволен, когато го сложа и не се килва настрани).

Откакто му давам да хапва, т.е. от седмица, го слагам по 10-15 минути общо на ден. Мисля, че това е нормално.

У нас, във всекидневната вече е почти постоянно 28 градуса, въпреки че държа отворено, така че не му слагам
 чорапи, а почти не му слагам и като излизаме наъвн, само ако има студен вятър и е в раничката.

И ние трябва да дадем урина и кръв за ПКК. Днес купих колектор за урина за момчета. Дано не е голяма философия. Имаме записан час и за УЗ на вътрешни органи. Това са задължителните три изследвания за бебета на 6 месеца, до колкото знам.

# 342
  • София
Моето щураче много обича да стои в седнала позиция. Сам още не може да сяда, макар че редовно се опитва и набира, а и да се задържи седнал още не може сам. Но в столчето за хранене и в количката си е седнал и е много щастлив 😀 Разбира се не с часове, но пък е всеки ден от 2 седмици поне.
Вкъщи днес беше 22 градуса и малчо беше по боди с къс ръкав и тънък памучен  панталон.  Полази доста по пода, а сме в къща и е доста студен ламината, ами добре му беше. Чорапи не понася и много рядко успявам да сложа за навън, вкъщи не слагам откакто се стопли. И да, с боси крачета много по-лесно се изтласква.
Джулия, не е голяма философията с колектора, аз вече 2 пъти ползвах, но беше доста по-малък и седеше мирен. Поставянето а колектора при момчетата е лесно, само трябва да изчакаш да свърши работата. Ако не успееш можело и памук да сложиш в памперса и да изстискаш от него малко.
Сега ще е приключение усещам, той мирен не стои и докато спи 😜 По цял ден е като прекалил с кофеина ☺️
От вчера има ново движение. Застава на ръце и на колена. И понеже кръстчето му е слабо още клати таза нагоре-надолу и напред-назад, и постоянно бръмчи.  Много е смешен 😂

Мама Мартина, бързо да се оправя малката 🤗

Сладурче, колко са пораснали и разхубавили малките сладурчета. Най-веселата погача ви пожелавам

# 343
  • Пловдив / София
Още не сме я свършили тая работа с урина и кръв. Педиатърката ни викаше ма 11.06, но ние пътувахме преди това и все още не съм в София, та ще ходим на 25.06. Той тогава ще е на 6++, но не мисля, че е чак такъв проблем.

# 344
И ние днес ставаме на 6 месецаа!! Nature High Brightness
Черпим ви виртуално с една бърЗа торта,която успях да скалъпя за 1 час,докато вчера беба спешее!! Heart

Общи условия

Активация на акаунт