Отговори
# 465
Irmir, каква е връзката между глутена и кърменето? Не знаех, че има. Моля те сподели. Ники тепърва пробва месо сега. Иначе и аз мисля глутен към 8ми месец да е някъде.

Смята се, че кърменето намалява риска от развитие на глутенова непоносимост, затова някои специалисти съветват включването на житни храни в менюто на бебето да става преди отбиването му (много бебета биват кърмени до 6месечна възраст). Има проучване според което вероятността от развитие на цьолиакия намалява с 40% ако глутенът се въведе докато бебето още приема кърма.

# 466
  • Sofia
Irmir, каква е връзката между глутена и кърменето? Не знаех, че има. Моля те сподели. Ники тепърва пробва месо сега. Иначе и аз мисля глутен към 8ми месец да е някъде.

Смята се, че кърменето намалява риска от развитие на глутенова непоносимост, затова някои специалисти съветват включването на житни храни в менюто на бебето да става преди отбиването му (много бебета биват кърмени до 6месечна възраст). Има проучване според което вероятността от развитие на цьолиакия намалява с 40% ако глутенът се въведе докато бебето още приема кърма.

Благодаря ти! Свекърва ми е с доказана цьолиакия и винаги съм нащрек с тоз пусти глутен. Не го знаех това или съм го забравила... С баткото доста четох, а сега го давам на интуиция, време няма 🥴

# 467
Моето няма зъби не пълзи и седи горе долу добре. Честно казано не очаквам да пълзи, стои изправена и голям мерак да крачи.

# 468
Хеей,здравейтее! Как сте момичета? Как се справяте в тези адски жеги? Пускате ли климатик,когато бебоците са в стаята? Аз пускам,защото в нас става ад по обяд-миналия ден беше 32 градуса в спалнята. Пускам,спирам и пак така Mask Иначе не се диша,тя милата се поти постоянно.

# 469
Добре сме,сега ще излизаме.Другата седмица ги записвам на кухня,да видим как ще е ,за една седмица трябва да дам и белтък.
Ние пускаме климатика в съседната стая и отваряме тяхната врата,за да не духа директно в тях,този който е в стаята.Не се диша направо,и те все потни,даже и краката.

# 470
Да пускам в спалнята, ние стоим в хола.
Загасям го преди баня.
Ами какво правим всеки ден почти едно и също освен уикенда когато отиваме до майка.
Ставаме закуска оправям ги после мия чистя и дошло време за кухнята .
Отиваме за манджата де с голямата де с малката. Тия дни ги редувам. Едното гледа бабата. Връщаме се седим малко на двора хапват и си лягат за следобедния сън. Стават хапват хайде на басейн. Малко разходка после баня мляко и сън. Общо взето това е репертоара.

# 471
Да пускам в спалнята, ние стоим в хола.
Загасям го преди баня.
Ами какво правим всеки ден почти едно и също освен уикенда когато отиваме до майка.
Ставаме закуска оправям ги после мия чистя и дошло време за кухнята .
Отиваме за манджата де с голямата де с малката. Тия дни ги редувам. Едното гледа бабата. Връщаме се седим малко на двора хапват и си лягат за следобедния сън. Стават хапват хайде на басейн. Малко разходка после баня мляко и сън. Общо взето това е репертоара.

Ох блазе ви,двор,басейн. Ние сме по цял ден в апартамента. Иначе общо взето и при нас е такова положението-все едно и също. Да са ни здравички най-важното!няма да се оплаквам сега Joy
Хубава седмица мамии!! Heart

# 472
Добро утро ☀

И аз пускам климатика за малко, спирам, пускам, но днес след този порой ще е търпимо.
Снощи излязохме на разходка към 19:00 часа и както си обикалям  в хиподрумското паркче и като се изсипа този порой едва се прибрах, хвърчах с количката като луда 😂
Вики пък се смееше с глас и се кефеше на дъжда по наелоновото покривало.

Сладурче, защо ще даваш и белтък, не е ли рано?
Чудя се , дали да не пробвам някоя детска кухня. Ако имате впечатления от определена кухня в София, моля ви споделете.

# 473
Ирмир,на мен миналата седмица ми се случи това с тичането под дъжда. Бях като мокра кокошка и Криси се смееше с глас под дъждобрана Joy
И аз не съм въвела още жълтък,то май само това ми остана. Аз нали въведох глутена..сега само ви чета и ми е супер притеснено,че съм го въвела толкова рано,ужас.. Confused Ама тя пък обожава бисквитена кашаа

# 474
  • Пловдив / София
И при нас е едно и също всеки ден. Ама то все пак режим си трябва, оредвидимост някаква да има.
Иначе аз тая седмица въвеждам пиле. Другата - заешко и по-другата ще давам жълтък.
Не бързам да заместя трето хранене. Може би ще започна след като въведа глутена, т.е. някъде към края на август.
Иначе за кухня и аз си мисля да го запиша, но ще е около 9-ти месец. Нямам отзиви от никоя. То и зависи и детето коя ще одобри.
Ще пробвам, пък да видим.

# 475
Момичета, колко хранения на денонощие имат вашите бебчета?
Да си сверя часовника ☺

# 476
Ние сме с 5 хранения:
7:30-АМ
11:30-зелечуково/месно пюре
15:30-плодова каша/бисквитена каша
19:00-АМ
22:00-АМ
Заспива след вечерното и става за сутрешното.

# 477
Добро утро ☀

И аз пускам климатика за малко, спирам, пускам, но днес след този порой ще е търпимо.
Снощи излязохме на разходка към 19:00 часа и както си обикалям  в хиподрумското паркче и като се изсипа този порой едва се прибрах, хвърчах с количката като луда 😂
Вики пък се смееше с глас и се кефеше на дъжда по наелоновото покривало.

Сладурче, защо ще даваш и белтък, не е ли рано?
Чудя се , дали да не пробвам някоя детска кухня. Ако имате впечатления от определена кухня в София, моля ви споделете.
Добро утро и от нас 🌞🍼👶
За да ги запиша на кухня ми искат и белтък да съм дала.Иначе не може.
При нас обаче ситуацията е Дария яде всичко(обожава ябълки,банан и елда на пюре),Бориса отказва много от нещата.Какво ще правим не знам.
Моите ядат 6 пъти

# 478
Странно и аз знам, че белтъка е след годинката 🤔
И ние имаме 5 хранения - 10:30, 13:30,17:30,21:00 и 5тото различно някой път още в 3 през нощта ако спи неспокойно и се събуди, друг път в 6/7 сутринта.

# 479
Аз знам за белтъка,че може след 7я месец.

Ето тази схема имам запазена аз. Дано се разчита

Общи условия

Активация на акаунт