Отговори
# 450
Аз я захраних с кисело мляко. Първо това яде,  но не и фен.
Сирене слагат в пюрето от кухнята, а за кашкавал е малко.
Между 7-10 м въвеждат млечни, сирене - кисело мляко,  кашкавал.

# 451
Преди 15 мин се прибрахме от ортопед. Всичко е наред и ми каза,че това е много глупаво,което говорят бабите,на 6 месеца да си стои сама седнала. И ме разубеди напълно вече от проходилката.

# 452
  • Пловдив / София

Момичета, кога ще въвеждате млечни продукти - кисело мляко, сирене, кашкавал?

Мисля към 8-ми месец. Не знам как ще ги съчетая с глутена. Ако не мога, ще го оставя за 9-ти.

За стоенето и моето човече не стои сам. Слагам го подпрян, но се клати още. И аз някъде четох, че до 9-ти горе долу става това със стоенето.

А за пълзенето, знам, че има деца, които изобщо не пропълзяват.

# 453
Петна от морков, а и други подобни търкам с бял сапун веднага и после пера.
8м ще въвеждам глутен, та към 9 млечните.
За седенето и аз знам до 9м, моето също не може да седи сам изобщо,слагах го отвреме на време на възглавници и тн, ноо бяхме на невролог, по други причини, и докторката обясни, че детето не е готово да седи все още и да не го слагаме. Това, което каза, е че гръбчето трябва да е изправено абсолютно и тогава може да се слага детето седнало. Бебета имат естесвена извика навътре на гръбнала, като пашкулчета, която с времето се изправя и има ли детето още гърбица и самото гръбче да не е напълно право, значи не бива все още да се поставя в седнало положение.
Не може да лази, вири само дупето, но как става още не е открил, а и вероятно силичките не му стигат все още. Simple Smile

# 454
  • Sofia
О, Ники е далеч от седенето, хич не го насилвам. Подпрян на възхлавничка и след 10 секунди се килва на една страна. Прави мноооого далечни опити за лазене - вдига дупето и забива клюн в пода и се чуди какво става 🤣
Вчера му се размина ваксината, втори опит ще има на 9ти.
За млечните още нищо не мога да кажа - тепърва въвеждам месцето днес - пуешко. Одобри се доста!

# 455
Момичета и малките не лазят, седят горе-долу самички за няколко секунди,до минута макс.Аз все се притеснявам,че не могат да правят тези неща,ама не трябва и да забравям,че те са по-малки около 2 месеца от донесените бебета.
На близките около мен мами,децата така и не пропълзяха,направо ходеха.Ние още нямаме басейн,нещо с размерите не можем да постигнем съгласие 😉
Вчера пък направихме една забава във двора,с пълни корита с вода,и голям кеф и пляскане беше.
Петната от морков са истински ужас,имаме съсипани няколко тениски вече,пръскам със спрей за петна на Фрош ,и после със сапун за петна,оставям 10 мин. (от Т Маркет съм го взимала)и за сега става, ама те не са фен на моркова хич.
Млечните ще ги въведа след глутена,малко ни остава.Има ли някое дете,което плюе всичко което хапне,като нашата Бориса, МНОго се притеснявам,от както стана топло,намали доста яденето,но като идва новия лекар,качила е 700гр.от последния месец.Дария вече я води 200гр.
Благодаря още веднъж за пожеланията и милите думи на всички ❤️
Тази нощ ядоха в 2ч,после в 5ч, като гледам след малко май и ще се наспят и купона ще започне.
Слънчев ден ви желая🍦⛱️🍹🍼👶

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 06:40 от sladurche today

# 456
Здравейте момичета!
Аз въвеждам глутена, 8-я месец ми се струва късно лично на мен. А и знам,че късното въвеждане е почти равно на ранното и не се препоръчва.
Нико доста упорито лази, още със забита глава с земята,но все пак се движи много упорито. За седенето, сяда и на нъдето погледне на там пада 😅.
Ние ще ходим на море,единствено ме притеснява пътя Сандански- Варна-далечко си е с бебе. Ходенията до Гърция са под въпрос,че не смогваме да пуснем паспорт и аз май ще аи ходя самичка за по един ден 😌. И мама е човек Simple Smile
Приятни горещи разходки на всички!

# 457
Добро утро ☀

Вики, седна стабилно в началото на 7ми месец, още не пълзи, а си клати дупето много смешно напред-назад и се движи назад. Децата стават готови по различно време за нови умения, но все пак е добре да се следят ориентировъчно сроковете и разбира се педиатърът ще внесе яснота най-добре 😉

За глутена - смисълът на ранното захранване с него е само при условие, че детето е на кърма. Определено 8 месеца е чудесна възраст за предлагането на глутен, организмът на бебето е много по-укрепнал и подготвен за този “тежък” белтък.

Към края на 8ми месец ще предложа млечни - сирене за попарата.

И ние ще ходим на моренце за малко, но всичко зависи от коронавирус-ситуацията все пак...

# 458
Кая седи доста добре, играе си седнала с играчки, разглеждаме книжки. След 15 - 20 минути се кюлва на някъде. Опитва се от няколко дни да седне от легнало положение, няколко пъти почти успя, но все още не е. Опитва се и да пълзи. Застава на 4 крака, клати дупето напред назад, а от вчера някакси си придвижва и краката и се опитва да координира с ръцете, безуспешно засега.
Глутена ще го вкарвам след жълтъка - към 8ми месец се пада.

# 459
  • Пловдив / София
Това, което четох за глутена е, че късно въвеждане се води след 10-ти месец. Което също не било препоръчително, както и ранното.
8-ми месец и на мене ми се струва ок. От средата на юли, т.е. малко след 7-ми ще започна да давам жълтък. Дотогава ще вкарам пуешко, пилешко и заешко.

# 460
Осми месец за въвеждане на глутен е препоръчителна възраст, изобщо даже не е късно.
Аз ще действам след като вкарам жълтък,с който почвам тия дни Simple Smile

# 461
И аз мисля скоро да започвам с жълтъка. Четвъртинки, половинки много ми се объркват в главата.

# 462
Жълтъка го въведох преди месец, много бързо, първоначално колкото грахово зърно. Вече си яде по четвъртина и редувам с месото. В средата на месеца ще сме на консултация и ще питам за глутен, тогава ще е на 7 месеца и половина. Сложно ми се вижда, но педиатърката обяснява много разбираемо и ми става по-лесно.

# 463
Мами, как са вашите деца със зъбите?

Имам чувството, че на моето ще избият всеки момент. Изведнъж стана раздразнителен, плаче без причина, никога не съм го виждала такъв, обикновено е душичка и се разбираме много добре. Поне заспива и сега спи, но дано да е така цяла нощ!

Няма нищо друго, което да заподозра като причина, освен зъбите. Няма температура, не е падал, няма счупено, не е гладен или жаден, охлаждам стаите, обличам го леко...

Имали ли са вашите бебоци подобно поведение?

# 464
  • Sofia
Irmir, каква е връзката между глутена и кърменето? Не знаех, че има. Моля те сподели. Ники тепърва пробва месо сега. Иначе и аз мисля глутен към 8ми месец да е някъде.

Общи условия

Активация на акаунт