Отговори
# 495
В началото като беше малка я ограждахме с възглавници, за да не гледа към телевизора, а в един момент спряхме да го пускаме изобщо. Аз не намирам потребност да гледам телевизия в момента. Сега ще ходим на гости на нашите, там пък тв не се изключва и не знам как ще се разберем. Докато мога, няма да й разрешавам да гледа. На нищо полезно няма да я научи, нито да й помогне с развитието. Камо ли пък да й пускам идиотското бейбитв или Пепа прасето, то моите нерви няма да удържат да слушат тия простотии. Мразя анимации и детски филмчета, та сме пас засега. 😅

# 496
Аз също съм съгласна, че е ненужно да се изпада в крайности, но и целенасоченото слагане и висене пред тв-то, не е добре.
Да си призная честно, понякога пускам на каката, но анимационни филмчета, като Пепеляшка, Рапунцел и тн. или пък песнички....някакви образователни. Е, доколкото могат да са образователни за 2-годишно.
На Ани все още не ѝ е интересно, тя си пада по книжките. Има едни с дупки за пръстите, като куклено шоу, те са ѝ любимите.
Виктория има айпад, но ѝ се дава като пътуваме дълго време, в определени дни, или като знаем, че ще се чака някъде много. В останалото време има куп играчки и занимания, с които да се забавляват.

# 497
С риск да ме нападнате.
В началото всички казват така никакви телевизори таблети и телефони.
Накрая кво става всички дават да гледат.
Аз мисля че в ерата на технологиите всичко с мярка е ОК.

# 498
Аз един ден имаше да свърша нещо и им пуснах някаква анимация да гледат за 20 минути,и после беше едно крещене,не искат да заспиват,рев до небето,тогава ми щракна че явно е от телевизията и я спрях.От този момент телевизия не съм им пускала,понякога слушаме музика,като им омръзнат играчките.
Момичета вие кръщенета кога ще правите?Аз мисля до септември месец да сме минали и това.
Тези дни трябва да се чуя и с ЛЛ за ваксините пак,косата ми се изправя направо,последния път беше кошмар 3 дни.

# 499
Не съм казала крайности, както споменах няма как да се получи това, технологията е около нас навсякъде. Но пък и да му пусна да си гледа.. Еми не бих, какво ще разбере от това нищо, ще се подмай и ще му разбърка мозъка.
Да се гледа по време на обяд също ми е като да го за лъжа с нещо само и само да се подмай и да изяде яденето.
Един път леля му ни беше на гости по време на обяда му. Каза ми дай аз да го нахраня, ти си свърши нещо. Ок ама по едното време чувам някакви неща дрънчат. Отивам гледам цялата табла пред него отрупана с играчки. Той мн мн не ядял затова да се занимавал да играе, за да го нахрани. Набързо събрах висчко и казах, че такъв филм няма. Ако му се яде да яде, ако не ще яде по-късно. Има си време за игра, има си време за хранене. (седнах и си го нахраних за отрицателно време изяде всичко).
Иначе кой какво казва, а после става друго. Аз ще се постарая максимално да забавя тази среща с екраните, докато мозъка му е не доразвит за тях, след това цял живот ще има да ги гледа и използва, като нас. Та по темата затова има хора и хора някой си държат на думата други не, но то така е с и с други неща, не само това. Blush
Сладурче кръщене живот и здраве другата пролет, мислихме този септември, но кръщелниците очакват бебче тогава и ще го изместим за по-напред.

# 500
Ние мислехме за кръщенка на 12ти септември,но с този вирус,май се отказах за момента. Като гледам как расте броя на заболелите,като нищо ще затворят пак всичко. Имаме и роднини от София и изобщо не ми се иска да се събираме повече хора.

Ние на 16ти юли сега сме на ваксина пак. Да чукам на дърво до сега минават доста добре. Дано продължим така.

# 501
При положение, че аз самата не гледам телевизия, не виждам смисъл да пускам специално телевизора за 7-месечното си бебе.
Телефон ще има, когато й потрябва (не преди училище, тоест), а аз лично виждам последиците от таблет, купен на 4-годишно,така че ще пропусна и тази екстра. За мен даването на "модерни технологии" в ранна детска възраст е единствено, за да мълчи детето и да не занимава родителя, който иска да си почине. Да, и мен ме изнервя често и искам да си отдъхна, ама гледам да й заангажирам вниманието с нещо, подходящо за възрастта й. И не мисля, че на деца под 3 години изобщо трябва да им се пуска телевизор. Аз на моето отсега му чета, разглеждаме книжки заедно и тн. Мисля че може да се насочи вниманието към четене, отколкото към гледане на телевизия. Но децата взимат пример от родителите си и ако те гледат сериали по цял ден, няма как у детето да се създаде желание за четене.

Всеки си има различни хобита и интереси, разбира се, но не бива да обременяваме децата с нещо, вредно за тях. Лично мнение.

# 502
  • Пловдив / София
Ние вкъщи телевизор не пускаме.
Сега лятото открих, че дават от 09:00 по БНТ някакво предаване за култура, та него си пускам сутринта да гледам, доколкото мога.
Иначе и аз съм на мнение, ме телефон не му трябва преди училище, таблет - също.

Не знам обаче с тия телевизори как стоят нещата в някои детски градини. Чувала съм, че има на места и им пускат понякога.

За кръщвнето - живот и здраве аз мисля или следващия юни, или следващия септември.

# 503
Пак затварят това онова и забраняват събирането на хора балове сватби и т.н.

# 504
Пак затварят това онова и забраняват събирането на хора балове сватби и т.н.
Да,ние затова нищо не запазихме. А и имаме заведение за бързо хранене..и затворят ли ни пак не ми се мисли просто. Едвам се справяхме с едното майчинство,сега пак наново Confused

# 505
Пак се чудят как да ни манипулират. Аз затова и на каката рожденния ден не бързам да планирам, ако трябва и 2 дена преди това ще действам, стига да има къде. За кръщене по нататък явно ще стане.

# 506
При нас телевизора работи на музиланите канали и понякога заглежда някой клип,но като цяло не гледа.
Ние минахме първите изостанали ваксини вчера и сега съм спокойна до след 6 м.
Нашата кръщенка мина и съм спокойна вече. Според мен колкото по-рано толкова по-добре, но с това положение сега е много трудно и човек не може да се организира.
С това вирус.... нямам думи вече. Ние все пак днес пуснахме документи за паспорт и сме се засилили до Гърция след две седмици..... пък да видим

# 507
И на мен ми се щеше да направим кръщене през октомври, но да видим каква ще е обстановката в страната...Ако не го направим тогава ще го отложим за пролетта.

# 508
  • Sofia
И аз исках кръщене още през май - на св. Николай летни. Беше прекрасен пролетен ден, но бяхме затворени... Сега не знам кога ще е...

# 509
  • Пловдив / София
Неда, дано да нямате проблеми в Гърция и да изкарате чудесно.
Сподели после впечатления.
Тази година май започна да отича нашата почивка.
Уж щяхме да ходим в Гърция септември, както винаги, но с тая несигурност и опашки на Кулата, не ми се тръгва с бебе и да попадна в някаква опашка на границата да чакам 2-3-4ч.
Ще видим, де. И без друго, заради тоя вирус нищи не сме резервирали. А друга година по това време някъде го правим.
За нашето море септември е малко късно. Някакъв луд късмет трябва да имаш с времето.
А до края на август ще сме заети с ремонт и местене.
Та, така.

Общи условия

Активация на акаунт