Отговори
# 660
  • София
Напротив Колев и Колев имат и малки размери, аз съм взела 18-19 и се водят есенен кец.
Мама Мартина, защо не измериш сама главата и гърдите. Моят Дани веднъж го бяха премерили с 1 см. по-нисък от предната консултация. Може просто да е грешно записала или измерила.

Слънце, зъби няма и при нас. Дори всички признаци за растящи такива изчезнаха 😀 Шегуваме се вкъщи, че зъбките го чакат да мирне малко, че от дивеене ще ги счупи веднага щом се покажат.

Алексче, за обувките когото и да попитам отговаря с Колев и Колев. Ще търся и други варианти, защото измерих стъпалото на малчо почти 13 см., което е 19-20 номер, а най-големият номер буйки на К и К е 21-22. Ако се забави доста с прохождането може и да ги надрасне ☺️ Споменаха ми и за някакви Боси обувки, но не ми остава време да ги проуча.

# 661
Обаче аз тази закуска я давам след като вече е пил мляко. Първото и последното хранене трябвало да са млечни. И той явно не е гладен и хапне няколко пъти и повече не иска. Освен да правя попаратаи и и юфката с АМ. Така хем закуска има, хем е млечна.

Слънце, най-вероятно не хапва закуската, защото не е гладен, както и ти самата се съмняваш. Ако можеш, направи пауза от 1 час между млякото и закуската. Аз така правя и нямаме този проблем.

Също - понякога изпозвам АМ вместо вода за кашите, но трябва да се консумират веднага, иначе АМ си променя вкуса и не е ок да се хапва след 10-тата минута. А и плодовете в нея ферментират, поне банана със сигурност.

# 662
И ние ставаме към 7:00 изпива едно мляко и пак заспива или започва играта а аз две не виждам, тъй като се е будила поне 2 пъти през нощта да пие вода. След това към 10-10.30 яде каша или попара. Горе-долу през 3.5 -4 часа са храненията. Спи най-много 2 пъти дневно. Вечер ляга между 8 и 9.
Чудя се какви следобедни закуски да измислям...дайте идеи 😉

ПП ако има мама разхождаща се в хиподрумското паркче да свирка 😊

# 663
И аз нямам идеи за СЗ. Давам готови пюрета следобед. На обяд правя какво ли не,сутрин попара или кус кус. И аз мисля да взема обувки на Колев и Колев,имат доста избор и са много хубави.

# 664
И аз нямам идеи за СЗ. Давам готови пюрета следобед. На обяд правя какво ли не,сутрин попара или кус кус. И аз мисля да взема обувки на Колев и Колев,имат доста избор и са много хубави.

Аз лично давам мъфини или плод. Ето и картинка с идеи, взета на заем от ноемврийските мами:

# 665
Джули,може ли да споделиш какви мъфини даваш? Стана ми много интересно.

# 666
Когато давам закуската има около 2 часа разлика от предното хранене и пак не я иска. Иначе кашите следобяд ги давам и ги правя с АМ и слагам плодово пюре. Имам най-различни варианти за СЗ - каша от елда, царевица, овесена, оризова, пшеничен грис. Давам също и кус кус на Плазмон, който смесвам с плодово пюре. Правила съм и бебешко мляко с ориз-сварявам си малко ориз и му добавям АМ непосредствено преди да му го дам, слагам и пюре от сини сливи. Давала съм му само да опита бисквитки с кисело мляко и банан и ми хареса. Често правя кисел и добавям 1 бисквита и половина на Плазмон. Обожава го.

# 667
Тази нощ се събуди около 4:00 будува до 5:00 ,после стана към 9:00.Та днес директно легна за обеден сън. Май и с него ще си остане. Издържа 4-5 часа без сън.

# 668
Срънце щак се прави кисел?🤔🤗

# 669
Кисела го правя така : 100-120мл вода слагам на котлона да заври. В 60мл вода слагам 4 чаени лъжички нормално пълни царевично нишесте и плодово пюре някъде около 60,70,80гр, разбърквам хубаво и прибавям към врящата вода. Бъркам непрекъснато на по-слаб огън докато се сгъсти, някъде около 2, 3 мин. Сипвам в паничка и натрошавам 1 и 1/2 бисквитки на Плазмон. Оставям да изстине и готово. Хапва го с голям апетит. Но бисквитките са глутенови. Може и без тях, но на мен ми се струва че няма да го засити и не е вкусно.

# 670

Марти, правя ги по стандартната рецепта за мъфини, но добавям или плодове, или смлени З зеленчуци.

Замествам киселото мляко с АМ, или ядково мляко, а за мазнина ползвам кокосово масло, но може и зехтин. За брашно - може да ползваш пшеничено, ако си въвела глутен, или оризово, бадемово, или спелта, ако не си.

Например, вчера направих мъфини с ябълка, морков и банан. Сварих ябълката и моркова в малко вода на прченца и после ги пасира. Намачках един банан и го добавих, после едно яйце, АМ, мазнина и брашно на око, така че да стане гъсто тесто за мъфини и ги пека във формички на 180 градуса 15-на Мин.

Ако искаш, мога да потърся рецептата с точните пропорции.

За солените мъфини - рецептата е същата, но без мляко и по-малко брашно - 1 с.л. , не повече.

# 671

Марти, правя ги по стандартната рецепта за мъфини, но добавям или плодове, или смлени З зеленчуци.

Замествам киселото мляко с АМ, или ядково мляко, а за мазнина ползвам кокосово масло, но може и зехтин. За брашно - може да ползваш пшеничено, ако си въвела глутен, или оризово, бадемово, или спелта, ако не си.

Например, вчера направих мъфини с ябълка, морков и банан. Сварих ябълката и моркова в малко вода на прченца и после ги пасира. Намачках един банан и го добавих, после едно яйце, АМ, мазнина и брашно на око, така че да стане гъсто тесто за мъфини и ги пека във формички на 180 градуса 15-на Мин.

Ако искаш, мога да потърся рецептата с точните пропорции.

За солените мъфини - рецептата е същата, но без мляко и по-малко брашно - 1 с.л. , не повече.
Супер,много ти благодаря! Hug

# 672
Да мина да се разпиша и аз, че не съм се появявала тук от сума време.
Денис също лази като повечето бебчета. Наскоро откри, че може да се изправя сам и естествено това е хит в момента. 😃
Хапва си почти всичко. От няколко седмици комбинираме ЗВБ с “нормално” хранене и успешно си хапва и по двата начина. Не е от капризните като цяло.😆
От вчера се появи някакъв сопол и днес сме на преглед, но съм спокойна засега, мисля че е от зъб, че и лиги точи и мрънка яко от няколко дни.

Нормално, като вече повечето се изтеглихме към фб групата, тук да замре. Обичах си форумчето, но... 😁

# 673
  • София
Напротив Колев и Колев имат и малки размери, аз съм взела 18-19 и се водят есенен кец.
Алексче, за обувките когото и да попитам отговаря с Колев и Колев. Ще търся и други варианти, защото измерих стъпалото на малчо почти 13 см., което е 19-20 номер, а най-големият номер буйки на К и К е 21-22. Ако се забави доста с прохождането може и да ги надрасне ☺️ Споменаха ми и за някакви Боси обувки, но не ми остава време да ги проуча.

Ледена кукла, аз не търся по-малък номер, а по-голям. Ако е вярно това което са написали като размер на стелка, то Дани в момента е за 19-20 номер. Не знам колко ще му порасне крачето докато проходи, ако е повече от 1 сантиметър то най-големият им номер няма да му стане 🤔 От друга страна днес видях буйки на КиК на няма и месец. Детето още не е проходило съвсем, а са доста захабени, та ще ги мисля.
Загледах се днес по обувчетата на Кларкс, нямах представа че имат и бебешки. Аз съм много доволна от техните обувки, може и малчо да го обуя с тях.
Беърче, много се радвам да те "видя" тук 🤗
Джулия, мъфините звучат супер, мисля и аз да ги направя тези дни. Само яйцето ме притеснява, и мисля да е с ГХИ ири рапичното олио на ХИП  вместо кокосово масло.
Моят "мъник" вчера го измериха на консултацията 75 см. и съвсем малко над 10 кг. Има ли и други дунди като нас?

# 674
Куршумчо моя е 78см някъде,но е 9,200/300гр някъде.
И аз взех да се замислям за обувки, но и моя младеж преди около 3 месеца му бяха малки 18номер,та не съм мерила сега за кой ще е ,не знам и обувките за прохождане до кой номер са. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт