Банята - 36 тема

• 58 770
  • 796
  •   1
Отговори
# 180
  • софия
Ние от около 15 години сме с дъска биде и не бих я заменила нито за душ, нито за вградено.

# 181
  • Пловдив

Нелина, пробвала ли си със сайта tile-expert? Там имат доставка за България, чудила съм се дали да не се пробвам. Не предлагат всички производители и серии, някои производители категорично забраняват на дистрибутори да продават на този сайт. Има и много интересни линкове към най-новите изложения на плочки.

Няколко пъти си играх с кошницата в tile expert ,като добавях различни плочки.За около 20м2 ,доставката беше €500,за едни подови первази идваше към €200.
Саем Борисов не работят с APE,чиито плочки съм закупила,но за третата баня ще закупя от тях.Харесала съм на Имола и Реалонда.
 След голямо търсене онлайн ,открих на две места подови первази от серията ,показана на по-горната картинка от мен, и ми светна защо не се внасят масово.
При цена на плочките 37лв/м2(макар в саътовете да излизат по 90лв/м2),едно цокълче е 34 лв Simple Smile

# 182
В България няма традиция да се ползва биде. Някои дори не знаят как се ползва- как се сяда на него.
Имайки предвид че повечето бани се мокрят и хората нямат против да се мокрят,може би е все едно какво ще ползваш- дори да е хигиенен душ.
За мен няма алтернатива бидето
Дъската или вграденото в чинията миене ,не бих могла да коментирам без да изпадна в неприятни подробности.
Като как се случва първо да си свършиш работата, после ставаш и миеш тоалетната чиния, после пак сядаш там да се подмиеш ....Rolling Eyes Rolling Eyes

# 183
Нелина, аз в този сайт само съм гледала плочки, за да се ориентирам за предлаганото от производителите (по-лесно ми е от това да влизам по всеки сайт на производител и да листя многолистни пдф каталози), както и за ориентировъчна цена.
Иначе цоклите и завършващите плочки може би са и на бройка, като декорните пана.

Имола се внасят от Интеркерамос, на Цариградско срещу Врана са, в една къща. Сайтът им не е информативен, най-добре на място. Там си имат и склад, държат и наличности, не са само мостри.

# 184
  • София-в сърцата на моите деца
Моля да ми предложите хубав стенен  горен шкаф за баня , от който сте доволни!

# 185
  • софия
В България няма традиция да се ползва биде. Някои дори не знаят как се ползва- как се сяда на него.
Имайки предвид че повечето бани се мокрят и хората нямат против да се мокрят,може би е все едно какво ще ползваш- дори да е хигиенен душ.
За мен няма алтернатива бидето
Дъската или вграденото в чинията миене ,не бих могла да коментирам без да изпадна в неприятни подробности.
Като как се случва първо да си свършиш работата, после ставаш и миеш тоалетната чиния, после пак сядаш там да се подмиеш ....Rolling Eyes Rolling Eyes
Много правилно е да избереш да не коментираш "в неприятни подробности" нещо, което не си ползвал и нямаш идея как се ползва. Дори не разбирам описаното, защото няма нищо общо с практиката.
Скрит текст:
Лично аз и домашните вкъщи не си "вършат работата" върху тоалетната чиния. За друг не смея да коментирам.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 21:22 от zvаnchе

# 186
Къде съм казала "върху"!?!
Недоумявам как се обиждате от естествени неща- аз без да си измия тоалетната чиния не излизам от тоалетната,за вас не ми е ясно!
И все пак,като не съм разбрала- обяснете!- как се подмива ползвателят,щом няма да си измие направеното преди това?

# 187
  • софия
Къде прочете обида?
Нямам намерение да обсъждам какви са хигиенните навици в нашето семейство.
Останалото оставям на въображението ти, но когато се коментира нещо с апломб е хубаво то да е познато поне на теория.
Препоръчвам дъската-биде и за мен тя е по-удобния вариант в сравнение с душ.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 05:40 от zvаnchе

# 188
  • Русе, България
Здравейте! Миналата тема писах, че предстои ремонт на банята у дома - е, все така предстои. Наложи се да търсим нов майстор, защото първият ни отказа, след като първо се беше съгласил. Сега визията е ремонтът да започне около началото на август. Rolling Eyes

Исках да се посъветвам с вас за таваните. Настоящият таван е растерен, с най-бюджетните материали изпълнен. Аз хич не го харесвам, но ММ му е голям фен (най-вече заради удобството при подмяна на луничките). Той има право обаче, че за десет години експлоатация таванът почти не е мръднал.
Мислех новата баня да е с класически гипсокартон, но сега разрових интернет за картинки и ето какво ми грабна окото:
Скрит текст:
А на сайта на практикер намерих ето това: Decor trade бял лак.
Според вас постижим ли е резултатът от картинката с това пано?
Плочките за новата баня са именно като от снимката - светло и тъмносиви, матови. Единствената голяма разлика е, че нямаме прозорец за естествена светлина (това, което и по-горе сте коментирали). Освен това тукк фугите са изпълнени в бяло, ако правилно виждам, а у дома смятам да търся фуга, сливаща се с плочките.

# 189
Изглежда интересен таванът, но както каза, сте без естествена вентилация (прозорец).
Да не вземе да се образува конденз от парата и да стане целият таван в едни малки гадни жълти капчици...

# 190
И да ви капе по главите от конденза, евентуално.

# 191
30 години имахме биде и беше най-непотребната вещ. Много е гадно да седнеш на студеното биде. Предпочитах да си ползвам канче. От година имаме хигиенен душ и се ползва постоянно дори от децата. Даже като отидем на почивка си го търсят. Вградено биде обаче нямам идея как е.

Pijamka, като сложите лед панели няма да ги сменяте често. В на майка ми банята са на 5 години и още няма изгорял.

# 192
  • Разпиляна във въображението
Има ли някой с баня, в която не навсякъде е с плочки? Интересувам се от използваната мазилка.

# 193
Доколкото си спомням, имаше потребителка с такава баня, мазилката й беше от т.нар. микроцимент извън душзоната. Според сайтовете на фирми, предлагащи този продукт, става дори за под на мокри помещения, само май се импрегнира. Но като се сложат всички разходи, хич не излиза евтино на квадратен метър.
В моя квартал минавам често покрай един магазин за някакви пак специални мазилки -  Курасанит се казва магазинът, на Раковска срещу Св. Параскева. Според сайта им, предлагат включително мазилки за басейни, т.е. би трябвало да са водонепроницаеми.

# 194
  • Разпиляна във въображението
Да, скъпо идва квадрат - 120-150 лв, поне доколкото прочетох в една група. Много е. То по-добре плочки, а не искам.

Общи условия

Активация на акаунт