Банята - 36 тема

• 57 359
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Искаме подово отопление в спалните и хола. Естествено,че на места, където очакваме да има мебели, които няма да се местят скоро,няма да се слага.
Можете тогава да изкъртите сегашната замазка .Да сложите подложката за подовото,подовото и след това замазка ,за да избегнете вдигането на нивото на апартамента.

# 691
Искаме подово отопление в спалните и хола. Естествено,че на места, където очакваме да има мебели, които няма да се местят скоро,няма да се слага.
Можете тогава да изкъртите сегашната замазка .Да сложите подложката за подовото,подовото и след това замазка ,за да избегнете вдигането на нивото на апартамента.

Точно това смятаме да направим, не искаме да губим от височината на таваните.

# 692
Стенните плочки за баня какви е по-добре да се сложат, матирани или гланцирани?
Има доста различни мнения. Харесала съм едни плочки мат на KAI, но се чудя още.

# 693
  • софия
Няма по-добре, има харесва ми 🙂

# 694
  • Велико Търново
Някоя от вас да има вградена тоалетна вече повече от 7/8 г? Реално ли е това, което се твърди, че обслужването е възможно само през бутоните. Някакви проблеми да сте имали за 5+ години?

# 695
Няма по-добре, има харесва ми 🙂
Притеснява ме почистването на матираните, че тези дето ги избрах са и релефни...

# 696
  • софия
Вкъщи сме с гранитогрес сив мат, 3 различни релефа и нямам проблем с почистването. Може и от цвета да е.
Каквото и да се избере има специфики на поддръжката, за това за себе си избирам да ми е красиво.

# 697
  • София
Някоя от вас да има вградена тоалетна вече повече от 7/8 г? Реално ли е това, което се твърди, че обслужването е възможно само през бутоните. Някакви проблеми да сте имали за 5+ години?
  Ако е монтирана като хората няма проблеми. Единствено може да се развали механизма за пълнене,но той се сменя лесно.

# 698
Моята е на 14. Имаше проблем веднъж, беше протекло зад тоалетната чиния. Оправиха го за няколко часа, но демонтираха и чинията.

# 699
  • София
https://rumen1972.snimka.bg/daily/banya-na-mitko.466488.17086192

Тази тоалетна съм е слагал 2008година.Засега няма проблем.

# 700

Аз съм имала проблем наскоро. Първо имах проблеми, че започна да тече, а резервни части няма, защото навремето не взехме Геберит или Грое, а някаква италианска марка, дето после изчезна. Съответно ремонт и отгоре не се получи. А тази година, след около 15 или малко повече години, се спука пластмасовото казанче. как идея си нямам. И наводни съседите отдолу. Е, разбивахме цялата стена, но си сложихме Геберит вече.
Та по принцип май няма проблем, а,ма не се стискай и вземай стабилни марки, които ще са на пазара и след 20 години.

Има голяма разлика между релефни плочки и плочки мат. Последните се мият без проблем и даже по-малко им личат капките. Те не са грапави, че да задържат мръсно, а само са сатенирани отгоре.

# 701
Аз точно това казах, че освен че плочките са мат, са и релефни и за това се чудя. Иначе са много красиви и притесненията ми са дали ще може да се почистват лесно?

# 702
Не, не се почистват лесно. Аз направих тази грешка преди 7-8 г. и взех релефни тъмно сребристи плочки, които много ми харесаха. Отдавна не забелязвам, че са красиви , но редовно им тегля по една майна😂  Скоро с кеф ше им тегля една тесла🤣

# 703
Ох и аз преди 5 г. като ремонтирахме двете бани в апартамента се подхлъзнах по едни релефни плочки бели и червени. На белите не им личи толкова, но на червените ужасно остават белезникави петна от водата,  а не е варовита.  По тази причина сега като правихме баните в новите къщи много внимавах какви плочки ще сложа така че да не им слугувам нон-стоп. Релефни вече в никакъв случай.

# 704
Чета ви от доста време и попивам идеи. Дано напролет се сдобия с бленуваната от години нова баня.
Та при положение, че при нас водата е отвратително варовита, какъв е най-добрият вариант за плочки?

Общи условия

Активация на акаунт