Банята - 36 тема

• 57 353
  • 796
  •   1
Отговори
# 675
Като говорите за бойлери, моят майстор ми препоръча да махнем нашия бойлер от банята или да го сменим с малък, на ТЕЦ сме.
Другото, което много се чудя дали да сложа пералнята там, близо до тоалетната чиния, където ще се оформи суха част.
Може ли някакви мнения относно тези въпроси?
В банята нямам такива уреди. Но в тоалетната сложих бойлер, пералня и сушилня.

# 676
Ние също ще сме на газ. Изводи за бойлер са изнесени над вратата. За сега няма да слагаме бойлер, но при нужда ще може веднага да се монтира. Не съм мислила колко голям да е, но ще е вертикален със сигурност.
До тоалетната защо да не може да се сложи пералня?! Ако има място и сушилнята бил сложила отгоре.
При мен, въпреки че апартамента е голям, няма обособено сушилно помещение. Пералнята ще е в кухнята, а сушилнята ще е в една ниша в коридора. Мислех да я слагам на терасата, но в последствие реших там да са фурната и котлоните, понеже в кухнята не искам да режа плота и искам да имам повече чекмеджета на долния ред.

# 677
Аз изобщо не съм слагала бойлер, имам си всички изводи, но не съм. При необходимост мога да сложа за два дена, но решихме, че не искаме. Но ако все пак реша, ще е нещо над 50 литра, иначе защо да слагам по-малък? Хем заема място, хем не върши работа. Ако е за чинии един проточен е перфектен.

Заради тези 2-3-4 пъти в годината, когато има аварии/профилактика, един 50 литров бойлер е чудесна алтернатива на кофите с канчетата. Ако има топла вода от ТЕЦ, повече от 50 л. за мен няма нужда. Е, освен ако не става дума за голямо 4-5-6 членно семейство. За единия бърз душ и 50 л. стигат. За няколко дни. Хем не заема много място, хем по-бързо загрява.

# 678
Пералнята няма да се мокри, ще е далеч от душа, пък ще има преграда, но влагата ще има, дали няма да ръждяса?

# 679
Новите перални са тъпкани с ненужна електроника, на която само влага и` трябва.

# 680
Когато не слагате бойлер, защото има ТЕЦ например, а имате кабели висящи за ток изведени в банята, как ги скривате ?

# 681
Когато не слагате бойлер, защото има ТЕЦ например, а имате кабели висящи за ток изведени в банята, как ги скривате ?

Не са в банята, а в мокрото, и там не пречат.
Водата е на тапи и съм ги скрила с големи бъмпери за врати:
https://www.elazbg.com/sites/default/files/styles/original/publi … jpg?itok=Ir-VULvv

А жицата може винаги да се навие и да се скрие в някое малко табло:
https://www.deplan.bg/c/tabla-konzoli-kutii-zvnci-134/plastmasov … 400600200mm-18531

Има всякакви. Има и за вкопаване в стената, така ще е супер елегантно:

https://hit-electronics.com/kutiya-za-vgrajdane-100x100x45-3201b-14661

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 21:30 от Черна станция

# 682
За тези, които им предстои купуване на плочки  един съвет. Преди да купите плочките,проверявайте в интернет от производителя как изглеждат наредени. Оказва се,че в магазините избират и излагат винаги най-хубавата плочка, ако не са едноцветни и може да се окаже,че са много шарени. Аз например мислех,че купувам обикновена сива плочка, а се оказа,че са избелени по краищата и са със състарен ефект, а такива никак не ми харсват. Същото важи и за тези мраморен ефект. Много съжалявам,че не го направих.

# 683
Може да се направи.На нас самия строител при продажбата предлагаше избор между подово на парно и радиатори. После се отметнаха. Но идеята беше ,че ще направят оферта за подово, което ще се доплаща допълнително. Просто преди да се сложи замазката на пода се слага подложка и навити тръби по целия под. Ако е с радиатори върви по пода по две тръби до всеки радиатор. После се залива пода. Но имайте предвид,че новото строителство правят височината между плочите минимална. 2.60 беше при нас и като се сложи и подово замазката на пода се вдига още повече и таванът ще стане още по-нисък. Другото особено е , че при подово отопление трябва да се избира специален ламинат или плочки на пода и мебелита да са на крачета и висящи. Иначе е голямо удобство до колкото знам.

Не ми е за тук въпроса,но не мога да преценя за къде е. В раздел ремонти всичко е “препоръчайте ми...”. Чували ли сте, виждали ли сте подово,направено от тръбите на парното (за ТЕЦ говоря). Ако имате представа кой може да го изпълни,ще съм благодарна да споделите. За ново строителство става въпрос.

# 684
Amaliana, при нас строителя отказва каквито и да било промени преди акт 16. Това е по правилата,ние сме Ок.
Височината на таваните ни е 2.8,така че евентуално намаляване не ни е проблем.
За удобството сме наясно,затова и искаме да го направим Simple Smile
П.С. Не пиши 2 поста един след друг. Има някакви санкции,с които не съм наясно.

# 685
  • София
Amaliana, при нас строителя отказва каквито и да било промени преди акт 16. Това е по правилата,ние сме Ок.
Височината на таваните ни е 2.8,така че евентуално намаляване не ни е проблем.
За удобството сме наясно,затова и искаме да го направим Simple Smile
П.С. Не пиши 2 поста един след друг. Има някакви санкции,с които не съм наясно.
Вие на целия апартамент ли  искате да направите подово отопление.

# 686
Тъпо е да имате отопление и под дивана, под секциите и кухнята. Т.е. не е нужно да е равномерно по целия под.

# 687
Искаме подово отопление в спалните и хола. Естествено,че на места, където очакваме да има мебели, които няма да се местят скоро,няма да се слага.

# 688
Предстои ми да купувам плочки за баня.Харесах едни от Баухаус, но не знам какво да им гледам. На картинка изглеждат добре, пише уж първо качество.Моля за съвет. Благодаря!

# 689
  • Велико Търново
Гледай да са калибрирани. Това ни каза да гледаме нашият фаянсаджия, когато избирахме настилките. В магазина като питах дали са ме гледаха странно, но на кашоните си го отбелязва производителя, т.е. търсете маркировка.

Общи условия

Активация на акаунт