Банята - 36 тема

• 57 354
  • 796
  •   1
Отговори
# 660
А каква марка бойлер за хоризонтална позиция над вратата бихте препоръчали?

# 661
Праг не бих сложила. В такова малко помещение добрите наклони са достатъчни за бързото изсъхване. Нещо за спъване в мокро помещение и пречещо на лесното почистване не искам.

# 662
  • София
Поне 3киловата и с 5 години гаранция.Отделно е добре да се пусне тръба за отвеждане на капането от клапана.

# 663
Поне 3киловата и с 5 години гаранция.Отделно е добре да се пусне тръба за отвеждане на капането от клапана.

В този ред на мисли, всички бойлери ли капят? Сегашният капе и при монтирането ни обясниха, че няма как. Всички бойлери в София капели, заради нещо си (не запомних причината). Няма ли как да се избегне това?

# 664
  • София
Можете да сложите регулатор на налягането,но обезателно с манометър.При Теси и Елдом от новите модели ако сложите ключа на еко режим не капе.Ако само малко вдигнете градусите клапана започва да капе.Затова ако ще си правите ремонт пускате една тръба ф20 да ви отвежда водата от клапана директно в канала.

Тук е с тръба ф 32

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 10:01 от rumen_iankov

# 665
  • Перник
Можете да сложите регулатор на налягането,но обезателно с манометър.При Теси и Елдом от новите модели ако сложите ключа на еко режим не капе.Ако само малко вдигнете градусите клапана започва да капе.Затова ако ще си правите ремонт пускате една тръба ф20 да ви отвежда водата от клапана директно в канала.

Тук е с тръба ф 32

Нашият бойлер е "Елдом", от миналото лято. На еко режим е от самото начало. Но, когато ВиК насметат нещата и пуснат налягане 7-8 бара не само капе, но направо шурти вода от клапана. Когато се случи за първи път реших, че се е повредил. Ще се слага регулатор на налягането, решено е вече.

# 666
  • София
Регулатора е добре да се сложи след водомера.За да може да обхване цялата вик инсталация.

# 667
Ох, в банята напреднахме доста, всичко е избрано и поръчано/доставено без бойлера и мивката.
За бойлера се чудя между Елдом и Атлантик, трябва да е плосък и вертикален. Прочетох доста лоши мнения за Аристон (най-вече сервизната им поддръжка) и Теси. Плоският на Елдом явно е нов модел, защото не успях да намеря мнения за него, а Атлантик явно не са толкова известни в България в сравнение с другите.

# 668
  • София
Вижте за бойлерите къде им е сервиза.Иначе за Елдом ако е в гаранция идват на място и го отремонтират.

# 669
  • Под Сините камъни
Ние имаме регулатор за налягането на водата и бойлера пак капе. Така че не е лошо да си предвидите тръбичката, която да ви отвежда водата към канала.

# 670
Извинете, но това с капането на бойлер ми е непонятно. Щом капе има проблем. Не мисля, че това е нещо нормално. Болерът в нас е сравнително нов. До сега не ми е капал бойлер, освен ако не е бил повреден. Да не е някакъв нов модел това нещо с такава "екстра"?

# 671
Бойлерите не капят, разбира се. Капе една джаджа, която се монтира на тръбите извън бойлера, и има защитна функция. И наистина някъде не капе хич, може би зависи от инсталацията или знам ли.

# 672
  • Под Сините камъни
При  нас не капеше когато предпазният вентил беше оригинален. Но при ремонт на банята моичкия изпусна бойлера и той се счупи. После какъвто и да сложим си капе когато нагрява водата при все че имаме регулатор за налягането на водата.

# 673
Като говорите за бойлери, моят майстор ми препоръча да махнем нашия бойлер от банята или да го сменим с малък, на ТЕЦ сме.
Другото, което много се чудя дали да сложа пералнята там, близо до тоалетната чиния, където ще се оформи суха част.
Може ли някакви мнения относно тези въпроси?

# 674
Аз изобщо не съм слагала бойлер, имам си всички изводи, но не съм. При необходимост мога да сложа за два дена, но решихме, че не искаме. Но ако все пак реша, ще е нещо над 50 литра, иначе защо да слагам по-малък? Хем заема място, хем не върши работа. Ако е за чинии един проточен е перфектен.

Общи условия

Активация на акаунт