Банята - 36 тема

• 58 798
  • 796
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Обезателно пералнята на подиум и вратата 61 см  отвор.

# 286
Обезателно пералнята на подиум и вратата 61 см  отвор.

O, това го бях пропуснала. Имай предвид, че на чертежа всичко са строителни размери и наистина има шанс да не влезе голяма пералня.

П.П. Струва ми се, след като огледах, че при вас строителният размер е 80, тогава нямате проблеми.

# 287
Мисля, че ще влезе пералня, а стр.размер до чупката с тръбите е 174см, ако сложа кабина 100см в тази посока и шкаф с мивка 60 см дали ще е добре(това ми беше първоначалната идея), а за пералнята да е качена на подиум не се бях сетила, за което благодаря много.

# 288
Но все пак да не опира в стъклото на душкабината, защото колкото и да са модерни пералните, все пак при центрофугиране вибрират. Да не дрънчи по стъклото.

# 289
Ами стр.широчина е 159см ( 80см за кабина + 60см за пералня)  мисля,че няма да се допира пералнята до кабината и няма да дрънчи по стъклото (дано да стане така Simple Smile)

# 290
  • Варна
Пак не е толкова фатално,че са си заминали майсторите. Важното е,че няма залепени плочки.Можете да си го направите в последствие,само не знам канал дали ще можете да пуснете,че щранга май е на срещуположния ъгъл. Може и към сифона на душа да се върже канала.

# 291
Ами стр.широчина е 159см ( 80см за кабина + 60см за пералня)  мисля,че няма да се допира пералнята до кабината и няма да дрънчи по стъклото (дано да стане така Simple Smile)

159 см строителна ширина.
- махни поне 3 см за мазилка
- махни поне още 2 см за плочките
Станаха 154 см свободна нетна широчина.
После от двете страни на пералнята трябва да има разстояние поне по 1 см. Но и то е малко, защото може да се премести, а опре ли до нещо докато работи става зле. Но в най--най-доброя случай ти остават 152 см. От тях извади 60 см за пералнята ( моята май е по-широка) и ти остават 92 см за душ кабината. Дет се вика, на косъм, защото ако има някакво прагче и то ще стърчи малко.
Но 90 в тази посока се събират.

А може би искаш тези 100 см, да са към мивката?  Ще стане, има място, но аз лично не бих си причинила толкова тясна мивка. 90 х 90 е съвсем приемливо за душ кабина, а с тясна мивка ще се озориш. Но ти решаваш. Още повече според мен по-критично е разстоянието напред от душа, защото самата батерия изяжда малко, а и човек се навежда напред, докато 90 см за раменете е повече от достатъчно. Та ако имаш само 80 напред от душа това може да са реално чисти 70.

Но ако все пак искаш 80 х 100 по-добре измести душа на другата стена. Но има и кабини по поръчка, няма проблем да е и 85 на 97 примерно Wink Стъклата се режат по поръчка, прагът също. Най-добре си избери мивката с шкафа и виж колко ти остава, по това си пусни кабината. Т.е. поръчай я след мивката.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 17:37 от Черна станция

# 292
Строг мониторинг на майсторите трябва - да не плескат кюфтета по плочките, че така им е по-лесно да изравняват. Следиш и мериш непрекъснато разстоянията.

# 293
Ще мислим още за мивката и може би според нея и кабината, защото мислихме да изместим батерията на душа на тясната страна, както съм го показала. Има още време да си намерим и  майсторите (уж обещават,но знае ли се)Thinking

# 294
  • София
Може да си вземете мивка над пералня и да сложите пералнята под нямам.Единственото неудобство е ,че височината става по -голяма.

# 295
Благодаря за идеите, голямо мислене ще пада.

# 296
мястото на пералнята не е в банята. а заради нея в ново жилище да си сложите микроскопична душ-кабина е дългосрочно самонаказание

# 297
Като е малко или поне не достатъчно голямо жилището, къде да сложим пералнята - в спалнята или в хола?

# 298
  • София
ToniShu, сподели кошчето, моля!

Да знаеш, че издава звук като се отваря/затваря. Имам клипче, но не намирам как да го добавя в поста от компютър, а не съм го качвала никъде.

Дано се отваря... За да не подведа някого, качих клипчето и вече имам линк, за да се чуе звука.
https://drive.google.com/file/d/1SAFmf2yU0odab8Wn-Q0cCu0BJDnGNX5 … /view?usp=sharing

# 299
  • Варна
Абсолютно нормален си е звука,да не кажа даже,че можеше да е къде по-зле...

Общи условия

Активация на акаунт