Банята - 36 тема

• 58 820
  • 796
  •   1
Отговори
# 300
мястото на пералнята не е в банята. а заради нея в ново жилище да си сложите микроскопична душ-кабина е дългосрочно самонаказание
ако ги степенуваме, според мен мястото на пералнята след пералното помещение си е в банята, и чак накрая в кухнята
вече , е изборът на мястото й е личен

# 301
Аз лично в малка баня, каквито са повечето в реалността в България (и повечето обсъждани в темата), в ситуацията, в която трябва да намеря място и за пералня в нея, бих се лишила от душ-кабина и бих сложила само статичен стъклен параван между душ-зоната и пералнята, за да не пръска директно в нея. Така просторът в душ-зоната ще е по-голям. А пръскането - ами не е чак такава болка за умиране, има вентилатори, има гумичките за избутване на водата. До половин час след къпане и е сухо. Все пак не се къпем всеки час. 
В масовия случай сутрин се къпеш и излизаш. Прибираш се вечер, къпеш се, евентуално децата къпеш преди лягане. И това се повтаря всеки божи ден.

# 302
  • Варна
Някой не се къпят и всяка неделя...

# 303
Най вероятно е коментирано назад в темата , но моля споделете как подсушавате след всяко къпане стъклена душ кабина Simple Smile

# 304
Някои се къпят само за рождения си ден, въпреки че нямало нужда! Това е цитат от английски филм за английски чиновник от началото на 20 век.

# 305
Най вероятно е коментирано назад в темата , но моля споделете как подсушавате след всяко къпане стъклена душ кабина Simple Smile

# 306
И аз мисля да взема такава стъклочистачка за паравана, но не знам има ли смисъл. Почти съм убедена, че мъжа ми няма да го чисти след къпане Sad

# 307
И аз ползвам стъкло чистачка,но  все пак исках да проверя това ли е единственото решение .

# 308
И аз мисля да взема такава стъклочистачка за паравана, но не знам има ли смисъл. Почти съм убедена, че мъжа ми няма да го чисти след къпане Sad

Аз държа да се къпем в пакет, а не кой кога завърне. Иначе все ще е мокро. А ако се къпете в пакет няма смисъл всеки да обира капките, а само последният. Е, ще се къпеш последна Wink

# 309
Много бързо се научават и мъжете, и децата. Още първия ден го обсъдихме, че това е наложително и задължително, за да ни е чисто и ново по-дълго време и учудващо се спазва безпрекословно Grinning. Нашата чистачка е от Лидл, монтирана е отвътрешната страна на душ пространството точно до вратичката. Отнема точно 5 секунди,  видяха, че не е кой знае какво и няма мрънкане по въпроса.

# 310
Стъклочистачката е супер решение и е въпрос на навик - отнема точно половин минута, аз даже минавам и плочките с нея Grinning

Момичета, имам един въпрос с единична тоалетна, която обмислям да превърна в помещение за пералня. Не се ползва самата тоалетна, но все пак за тристайно жилище е добре да има опция.

Размерите са ширина 120 см и дълбочина 115, вратата се отваря навътре, но лесно ще я сменя, за да се отваря навън.
Та тук питането ми е, дали да запазя тоалетната, която е разположена в единия край и е слим модел и все пак да преместя пералнята, която също е слим модел - ширина 60, дълбочина 40, височина 85.
Но това ще се наложи да премахна мивката, която е миниатюрна, но все пак.

В момента основният ми казус е има ли решение все пак на мивка над пералня - върху плот, да речем? И по-важният - нямам контакт, само две лампи - една стенна и една на тавана.

Някакви идеи или опит?

# 311
Направи си външна инсталация и ще имаш контакт. Не е красиво, ама като гледам не търсиш красота.
Иначе има готови тоалетни с мивка на казанчето, не че са удобни много. Но не виждам причина да не си сложиш и относително нормална мивка над пералнята. Може би ще е леко височка, ама няма пълно щастие.

# 312
Една дупка в стената до вратата за кабела на пералнята, а дотам кабелът спокойно може да се вкопае в замазката на стената и проблемът с пералнята е решен. Дори е по-сигурно контактът да е извън мокро помещение, колкото и да не се мокри в една тоалетна без баня.
И според мен може да се сложи малка мивка над пералнята, не е проблем, все пак тя ще е само за миене на ръце инцидентно. Но пък е и добре да има батерия за вода в тоалетно помещение, поне според мен.
Има и малки ъглови мивчици, ако има опция да сложите такава, т.е. да пуснете канал и вода, до вратата на ъгълче. Или малки правоъгълни мивчици, които също са слим, около педя ширина - 20 см.

# 313
Супер сте, ужасно много ви благодаря за съветите.
Ясно ми е, че в 2 квадрата помещение не може човек да набута много неща, колкото и да му се ще - ще стане доста уплътнено, но поне това помещение ще се ползва - след като му направихме ремонт - настилка, стени, реално си държа кофата с моп вътре Grinning
А пералнята ми е в кухнята, която искам да сменям и да намаля като размер - така че с голям кеф ще се лиша от шкафа за пералнята Simple Smile

# 314
  • Варна
Здравейте! Имате ли впечатления от структура за вграждане Идеал Стандарт?

Общи условия

Активация на акаунт