Банята - 36 тема

• 58 779
  • 796
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!
Имате ли идея с какво да почистя и да поддържам тези плочки? Няколко години издържаха, чистела съм ги само с един препарат на Амуей, но от известно време събират някакъв странен слой, сякаш от сапун. В чудо се видях.
Скрит текст:

Ето това, продава се в ДМ. И не иска много търкане - мокриш, леко поизтъркваш и обилно изплакваш. Но е силно, ползвай ръкавици и не го дишай много много - дръж вратата отворена и работи бързо.

Това е страхотни, чисти варовик идеално, но не го намирам вече в ДМ

# 346
  • Sofia
Пяната на Медикс ще свърши работа

# 347
  • София
Благодаря ви! Напръсках с Медикс, оказа се че имам вкъщи (Medix Razor), мисля че се поизчисти. Напръсках само, не съм търкала, после изплакнах. Ще потърся и това ако се наложи, добре е да се знае Simple Smile

# 348
Аз изчистих всичко, включително остатъци от материали след ремонта, с https://izi-bg.com/produkt/izi-activ/
Вероятно не е ок за постоянна употреба

# 349
Здравейте, някой да е поръчвал алуминиева врата за баня от Агнесика ? Или дограма? Мога ли да им се доверя?!?Бихте ли ми препоръчали фирма, работеща с алуминиев профил на Етем , имам да поръчам нестандартен прозорец, затваряне на ниша с плъзгане и врата. Не искам български профил.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 16:01 от aisedora

# 350
Преди доста време ми остъклиха балкон с алуминиева дограма. Доволна бях. Но беше преди доста време - 7-8 години вече сигурно, така че не мога да знам какво е положението в момента.

# 351
Здравейте, според вас дали ще могат да се съберат в този размер баня: пералня, сушилня и бойлер едно върху друго, мивка, тоалетна и душ?

# 352
Здравейте, според вас дали ще могат да се съберат в този размер баня: пералня, сушилня и бойлер едно върху друго, мивка, тоалетна и душ?
Според мен - не, ще трябва да направите компромис - евентуално тоалетна и мивка, а над тях хоризонтален бойлер.

# 353
Поне трябва да се знае къде е мръсният канал на тоалетната, водата къде е?

# 354
Поне трябва да се знае къде е мръсният канал на тоалетната, водата къде е?
Канала на тоалетната е в онази малка чупка от 25см. Там са тръбите, които ще пуснем след като решим кое къде ще бъде.

# 355
  • София

Пералнята и сушилнята една върху друга са ви поне към 180 см. с крачетата. При стандартна височина и окачен таван, за бойлер отгоре остава място само за хоризонтален.  Ако разположите пералната колона до вратата (тя при всички случаи с отваряне навън) във вариант slim пералня и сушилня, а душа в дъното, би могло да се побере, но ще е доооста тесничко...
Скрит текст:

# 356
Аз не се справям с програмите за визуализиране, така че ще се опитам да кажа едно-две неща, дано да ме разбереш.

Бойлерът, според мен, трябва да е на една линия с мивка и душ, без чупки, за да е добър потокът на топла вода към мивката и душа, за които трябва топла вода. За пералнята и тоалетната трябва само студена вода, която може да е с повече чупки. Идеята е, че ако приемем, че щранговете за водата са някъде в шахтата 25/25, ако бойлерът е до вратата, а душът и мивката в пространството 115 или на дългата страна 188, това означава студената вода от шахтата да отиде до вратата до бойлера, а след това вече топлата да се върне обратно, включително като прави чупки около шахтата, не е технически добре. Голям път на топлата вода, загуба на топлина. Да не говорим за сложния тръбен път и къртенето.

Помислете каква тоалетна чиния искате. Според мен така модерните окачени тоалетни няма да свършат работа, защото заедно със структурата са много дълги. По-скоро един по-къс моноблок ще свърши чудесна работа. Ако поровиш онлайн или се поразходите из магазините, ще можеш да си избереш по-къс моноблок, който да те устройва, включително финансово. Като имаш габаритните размери на тоалетната, ще можеш да си рисуваш/чертаеш върху схемата или в самото помещение.

Помислете дали можете да преместите вратата на обратно, в смисъл надясно, гледано фронтално - т.е. да обърнете сегашните 60 и 10 см. Тогава като се влезе отдясно по дългата 188 см. стена да са ти пералнята със сушилнята една върху друга,  душ и мивка, която може да е дори ъглова. Фронтално до стеничката на нишата да ти е бойлерът, а от другата страна на нишата, точно срещу вратата - слим моноблок. Няма да е идеалното разположение, но това само успях да измисля. Пералнята и сушилнята да бъдат отделени със статичен стъклен параван  над нивото на душа от него, за да не пръска върху тях. От душа ще пръска върху тоалетната, но това не е голяма драма, според мен, забърсва се леко дъската и е готова за употреба. Така ще имаш само един сифон на пода, някъде в средата на помещението и водата от душа ще се стича точно към него.

Мисля, че и така модерната тенденция за "задължително" обособяване на душ-зона няма да може да се реализира в наличното помещение. Според мен това не е драма, в малки помещения не трябва да се робува на модата, а правиш възможното.

Може да се откажеш и от мивка с шкаф отдолу, може да е само по-малка мивка с хубав декоративен сифон. До нея могат да се сложат някакви рафтове, които да заместят частично липсващото място за четки за зъби, сапун, шампоан и т.н.

Ако пералнята е слим, тогава няма да можеш да сложиш сушилнята върху нея, аз поне не съм виждала слим сушилни, ако има, не са много моделите. Ако имаш възможност да сложиш сушилнята извън това помещение, така или иначе на сушилнята входяща вода или канал не й трябват, по-добре я сложи другаде.

Бъди много внимателна със светлата ширина на вратата - това е "чистият" отвор, без касата отстрани. Трябва да е поне 61-62 см., за да можеш да вкараш стандартна пералня.

# 357

Пералнята и сушилнята една върху друга са ви поне към 180 см. с крачетата. При стандартна височина и окачен таван, за бойлер отгоре остава място само за хоризонтален.  Ако разположите пералната колона до вратата (тя при всички случаи с отваряне навън) във вариант slim пералня и сушилня, а душа в дъното, би могло да се побере, но ще е доооста тесничко...
Скрит текст:
Благодаря за споделеното и аз си мислех за същият вариант.....но пералнята и сушилнята не са от слим моделите предпочитам да са там, ако може, а не в кухненската част или с някой друг компромис....приемам всякакви варианти. По това което смятах, да ще е тесничко..с пътечка около половин метър от обзавеждането до стената ....но не съм ползвала такива разстояния и не знам до колко е функционално така.

# 358
Във всички теми за обзавеждане - баня, кухня, хол, момичетата съветват от картон или хартия да си изрежеш точни размери на мебелите и оборудването и да ги сложиш на пода и да се разходиш около тях, да видиш дали са ти удобни. Аз предлагам обикновено и по-лесен вариант - с тебешир да се рисува на пода с размерите на уредите и мебелите. Дава известна представа, макар и не обемна.

# 359
Както във всички теми за обзавеждане се коментира- нелепете с тиксо очертанията на нещата които искате да сложите (или сложете кашони с подобни размери) и ще видите какво място ви остава за придвижване

Общи условия

Активация на акаунт