Банята - 36 тема

• 58 703
  • 796
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
Какви са вариантите за монтаж на структура за вграждане освен гипсокартон?
Ние сме взели аквапанел, вярно, че не сме вградили още структурата, но дотук го използвахме, за да затвори други тръби. Ползи (не сме ги "пробвали" още, засега са само по спецификация) - това е циментова плоскост, не се бои от влага. Неудобства - скъп е и се работи доста по-трудно от гипсокартона (тежък е, пренасянето и обръщането насам-натам е по-неприятно, рязането е по-трудно). Взехме за него и нарочни лепило и винтове, за да е всичко правилно (надяваме се).

# 481
Извинявам се за невежеството си, но на кое се казва колона? Може би на двата реда плочки  рози в шоурума?

А се спряхме на тази комбинация понеже единствено пасваше на изискванията ни.
Акцента да не контрастира на основните плочки.
Акцента да не е пачуърк, да не са в студената гама, да не са дървесен цвят.
Подът да не е и бял, едноцветен или тъмен. (Водата ни е много варовита)

Направи ни впечатление, че на пазара има предимно големи плочки 30х60 и нагоре ( ние искахме една идея по-малки, но уви...). В предвид, че 90% от баните и тоалетните в България са кибритени кутийки ....все пак това е наложено на пазара като големина на плочките... Sad .

П.С Знаем размера на помещението и размера на плочките.
По вертикала  наредените плочки ( акцента ) създава височина. Ние целим дължина.
Пишете по-назад, че сте купили шкаф-колона. Къде точно и него ще поместисе в банята не знам?! Иначе си редете плочките какво Ви харесва.

# 482
Благодаря, получих цени съвети и идеи!

# 483
Здравейте,
Какви са вариантите за монтаж на структура за вграждане освен гипсокартон?

Ако направите помещението в Industrial Style, нищо няма да се налага да обличате с разни гипсокартони и т.н.  Simple Smile

# 484
Да се включа и аз с молба за съвет. Прилагам проекта на банята. Свтлите плочки са с размер 120/60 и ще се редят хоризонтално. Питането ми е относно разположението на плочките на стената срещу вратата, която е с дължина 175 см. Ако сложа една цяла плочка, другата с която трябва да допълня стената е едва 55 см. Дали ще е по-добре да срежем плочките така, че да са с еднакъв размер? На тази стена ще има закрепен и параван, който и в двата случая няма да съвпада с фугата между плочките.

# 485
А паравана колко ще е?

# 486
А паравана колко ще е?
80/90 тип хармоника

# 487
Аз бих срязала двете плочки. Така че фугата да се падне, където ще се постави паравана.
За мястото над паравана, фугата ще стане като естествено продължение. Разликата между двете “половини” не е толкова голяма, предвид и стъклото-надали ще си личи че я има.

# 488
Аз бих срязала двете плочки. Така че фугата да се падне, където ще се постави паравана.
За мястото над паравана, фугата ще стане като естествено продължение. Разликата между двете “половини” не е толкова голяма, предвид и стъклото-надали ще си личи че я има.

+1
Добра идея. Режете, но не за да центрирате фугата, а да я пуснете точно по ръба на паравана.

# 489

Сега се загледах в картинката от проекта и ми хрумна съвет - недей да центрираш душа  в средата на нишата, а в средата на площта за къпане. Иначе ще се блъскаш в стъклото и не е удобно.

# 490
  • София
Мисля, че беше ето този https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … ldocer-14587.html Със сигурност беше от баня стил за около 30 лв.
А може ли информация и за плочките на цената, много ми харесва комбинацията?

# 491
Здравейте, отдавна следя темата. Blush
Нашата баня е почти готова и вече се оглеждам за аксесоарите. Имате ли препоръки за качествени аксесоари за баня? От магазина ми препоръчаха българските на Капитан. Има ли някой с такива и може ли мнение?

# 492
Здравейте, отдавна следя темата. Blush
Нашата баня е почти готова и вече се оглеждам за аксесоарите. Имате ли препоръки за качествени аксесоари за баня? От магазина ми препоръчаха българските на Капитан. Има ли някой с такива и може ли мнение?
Да, имам. Хубави са, защото са от неръждаема стомана. От там идва и по-височката цена, но пък няма да ръждасат, както повечето на пазара.

# 493
И аз взех закачалки на Капитан. Харесват ми за сега. Монтират се лесно и без пробиване

# 494
  • София
Мисля, че беше ето този https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … ldocer-14587.html Със сигурност беше от баня стил за около 30 лв.
А може ли информация и за плочките на цената, много ми харесва комбинацията?
Естествено, питах за плочките на стената ама пусти коректор...

Общи условия

Активация на акаунт