Банята - 36 тема

• 57 404
  • 796
  •   1
Отговори
# 765
Аз бих оставила цялата стена 1.69 за душ зона с параван в две части, а шкафът с мивка на стената, която е 2.40, зависи колко е дълбочината на шкафа, но ми се струва постижимо.

# 766
От практическа гледна точка - аз не бих си причинила мозайка в душ-зоната. Да, красиво е (в повечето случаи), но стотиците фуги около парченцата мозайка, обливани с вода, които трябва да се чистят, защото върху тях се наслоява като минимум едно кафеникаво от водата, не бих си го причинила.
Не съм съгласна. У дома е нещо по- различно от мозайка, но пак с много, много фуги. Няма никаква мърсотия, никакво покафеняване (може би, защото фугата и плочките  са сиви), но определено белите плочки и фуги, пак в същата баня се цапат, а сивите- не.

# 767
Благодаря за насоките!
Относно мозайката зад душа, идеята е на съпругата ми и съм я предупредил за евентуалното  чистене. В Керамо бях 2 пъти и не съм обърнал внимание на този кош-пале, но пак ще ги обиколя...
При нас стената на която мислим да е бойлер и WC е с дебелина 5см (панел с тънка арматура) надявам се с някакви планки да успеем да я подсилим.
Относно сифонът, още не сме го обсъдили с майстора, но вероятно ще бъде успоредно на стената на душа, или пред душа.
Мислихме вариант за мивка на дългата стена (тя всъщност не е по дълга от другата, защото дължината идва от коридорчето към вратата, но някак мивката и шкафа се явяват като препятствие (особено ако се пусне ширина на душовото 90см, а по тясно няма да е комфортно).

# 768
Опънатия таван е супер решение! Ако си сложите и лента която освен димиране, позволява и топла-студена светлина да се настройват - всеки път ще имате “нова” баня като смените настройките Simple Smile дори цвета на плочките изглежда различно.

# 769
От практическа гледна точка - аз не бих си причинила мозайка в душ-зоната.
Не съм съгласна. У дома е нещо по- различно от мозайка, но пак с много, много фуги. Няма никаква мърсотия, никакво покафеняване (може би, защото фугата и плочките  са сиви), но определено белите плочки и фуги, пак в същата баня се цапат, а сивите- не.

Аз казах, че АЗ не бих си сложила. Няма как да си гарантирам, че всички фуги ще са гладки и равни, нито пък мога да гарантирам, че във водата няма да има утайки. Имам бели плочки с някакви отблясъци, имам и резедави плочки, и в двата случая са с бели фуги. Фугите не са гладки и равни, на някои места не задържат налепи от водата, на други места е голяма гадост. Търкане с четка за зъби (или четка с големината на четка за зъби) фуга по фуга - ами не, не е за мен.

И 2-те ми бани ги мразя, с плочките и всичко по тях. Не знам дали ще доживея да ги ремонтирам. Вече май вървя към отказване. Ще си умра и все тая гадост ще си гледам, колкото ми е писано на този свят.

# 770
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 771
налепи от водата, на други места е голяма гадост. Търкане с четка за зъби (или четка с големината на четка за зъби) фуга по фуга - ами не, не е за мен.
Никога не бих си го причинила.

# 772
Здравейте, имам нужда от помощ. В жилище старо строителство ще се прави цялостен ремонт и почваме с най-голямото предизвикателство - банята 3 кв.м. Един от проблемите е радиатора (има инсталация за газово отопление). Искаме да го махнем и да подновим с ново тяло. Отворите са на 90см разстояние и търсейки в нета не мога да открия лира, която да отговаря на изискванията. Имал ли е някой подобен проблем и как се е справил? Могат ли да се преправят/сменят изводите, т.к. са издадени доста напред? Ще търсим и човек, който разбира, т.к. майстора за банята не е запознат. Съжалявам за мърсотията, чистих след като го купихме, но сега бутнаха окачения таван и свалиха радиатора.

# 773
Ама няма ли да свалите всичко, да смените тръбите и прочее? Това са носачи за старите чугунени лири, днешните лири имат съвсем различни носачи.

# 774
И аз като ЧС да кажа - като свалите плочките, ще разкъртите около тръбите, ще ги смените с нови и ще ги направите на каквото разстояние ви трябва.

Някой няма ли да пусне нова тема, моля? Ще ни се скарат!

# 775
Момичета, благодаря за отговорите. Ще търсим някого, който е запознат и може да го свърши.

# 776
  • София
Като разкъртите плочките ще се видят къде са тръбите. Качите тогава снимки.Може да има възможност да се направи нова резби в стената и да се пуснат нови изводи.

# 777
И да има възможност, не знам някой да разбива до стена и да не смени стария водопровод. За мен това е безумие - да оставиш старите стоманени тръби.

# 778
Красотата (новите плочки) са на 2-ро място по полезност след смяната на тръбите - и ВиК-то, и на отоплението (ако се налага). Сменяла съм (не лично, майсторите го направиха) стари поцинковани ВиК тръби с нови. В старата тръба като погледах срещу светлината, се виждаше само една светла точка накрая - отвътре беше като гъба от ръжда и боклуци. Като пуснах душа след смяната, слушалката излетя от силата на струята, в буквалния смисъл на думата.

Старите тръби могат да избият (да се спукат) във всеки един момент освен това. Тръбите на отоплението са същите. Там даже е по-зле от ВиК тръбите.

# 779
ВиК тръбите ще се сменят, но от тези за отоплението не разбираме изобщо. Направо се плаша, ако трябва да подменяме цялата инсталация (визирам тръбите в целия апартамент). Реално като се разбие ще се разбере какво е положението.
rumen_iankov, благодаря ти. Надявам се скоро да мога да кача снимка.

Общи условия

Активация на акаунт