Банята - 36 тема

• 57 377
  • 796
  •   1
Отговори
# 750
Ако не мога да върна, заменя не ми е опция. Смесителят е стар и не се знае кое как ще пасне. Лично виждане Simple Smile и опит.
С две думи гледам за нов смесител.
Във фирмения магазин на Видима до Старата поща поправят смесители на място. Не е удобно, че трябва да се свали и занесе, но все пак е опция.

# 751
Може ли размерите на стъкления параван?

# 752
  • София
Скрит текст:
Ето и нашата баня
Със здраве да си е използвате. А паравана има ли държач  горе.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 15:59 от AnMary

# 753
Благодаря! Да да, просто на снимката не се вижда.

# 754
vilka43 много ти благодаря! Ще го видя.

# 755
  • Варна
На мен ми е интересно колко е широка душ зоната на снимките?

# 756
Здравейте,
Почти приключихме банята, но бих се радвала ако някоя има идея как мога да използвам мястото над пералнята до душ кабината
Скрит текст:

# 757
Има всякакви подобни етажерки за около пералня:

https://www.google.ca/search?q=%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D1 … =574&biw=1252

# 758
Или красив кош за прането.

# 759
На мен подобни етажерки като показаната от ЧС, ми харесват много - много са практични. При малка баня (като повечето, включително показаната), около и под мивката никога няма достатъчно място за козметика и други неща. Който държи особено на естетиката, може да ползва разни декоративни кошнички.  Пресягаш се от мивката и си взимаш нужното, след това обратно на етажерката.

В случая такава етажерка няма как да се сложи, заради малкото разстояние между пералнята и бойлера и тръбите за него. Но между пералнята и паравана може да се сложи телескопична етажерка (триъгълни рафтове) или някаква висяща етажерка, закачена отвън на паравана.

# 760
Здравейте. Пробвали ли сте водоотблъскватели за душ кабина и плочки. Вършат ли наистина работа? Как поддържате стъклата на душ кабините си? Blush

# 761
И аз това исках да питам. За момента още нямаме параван, но ме интетесува нещо против изпотяване на огледалото. Ще съм благодарна на конкретни предложения.

# 762
Вече ни е готова банята и трябва да измислим каква етажерка/рафтче ще монтираме в близост до душ зоната.
Представям си едно или две рафтчета, но не искам да са стъклени или метални.
От какъв материал да гледам, предвид, че трябва да е устойчив и на влага.
Мислех си за мрамор, но не намирам такова нещо в интеренет.
Имате ли такива във вашите бани?
Дайте идея.
Нещо подожно сякаш си представям :
https://www.pinterest.com/pin/575616396102933226/

# 763
Здравейте!
Предстои ни ремонт на баня и като истински лаици, имаме много чуденки.
Нашето първоначално виждане за разположение и размери на банята:

Пс
Тавана е с височина около 2.40, но заради опънатия таван мислим плочките да са до 2.35

Скрит текст:
Изчел съм по-голямата част от темите, дори видях идентична баня като нашата, но за жалост снимки след реализацията не видях.
Покрай черните петъци се изкуших да купя структура и тоалетна чиния, шкаф с мивка на 65см (бял), душ система (не за вграждане) и линеен сифон 80см, тъй като ще се отказваме от теца, взех и 80л хоризонтален бойлер. Поръчал съм и врата за баня Grade, която ще е готова около средата на януари.
Цялото ВиК ще се сменя, между душа и мивката вероятно ще има някакъв стъклен параван (с кабина ще стане прекалено тясно).
Вътрешните ми терзания започват с това, дали да се направи предстенна обшивка за изправяне на два от скосените ъгли (на късата стена - 170см) към душ-мивка, което ще намали от дължината с едни 10см и ще има картон... Съответно ако не се направи обшивка, дали няма да е прекалено грозно с парчета плочки от по 6-7см... Бойлера го виждаме над структурата (на стената от 0.93см). След бърз преглед на десетина магазина се спряхме на фаянс на Rocersa ceramica серия Pandora marfil 20x60 и теракот от същата серия 31.6x31.6 Pandora mix. Тъй като нищо друго от тази серия не ни допада, още нямаме изготвен проект. Тук идва следващата чуденка с какво да комбинираме избраните до тук плочки (в магазина от където харесахме плочките не успяха да ни помогнат и явно няма всичко да се пазарува от едно място). Иска ни се да има някаква декорация, като мозайка зад душ системата и съответно на структурата. Цените на по истинските ме стресираха (от 150-200-300лв квадрат), но все пак не сме ги отхвърлили напълно и всички идеи са добре дошли. Тавана вероятно ще е опънат, но още не е на дневен ред, все пак ако има минуси ще се радвам да споделите. Вероятно ще изникнат още въпроси, но за момента само за това се сещам Simple Smile
Пс
Пропуснах, че банята е в панелка, също така WC-то няма как да се мести от двете положения (старо и евентуално ново)

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 09:27 от maxpainus

# 764
Първо по естетическия проблем с плочките
Мозайки на съвсем прилични цени има в много магазини. Примерно в Керамо на Околовръстното съм виждала дори един кош (като пале) с остатъчни бройки от най-различни модели - мозайки и декорни плочки. Ровиш и си търсиш. Аз поне си харесах няколко вида точно от този кош. Иначе има и на съвсем редовни цени. Но да,  цените на мозайките са на брой, не на квадратен метър. Ако тръгнете към този вариант - комбиниране на основните плочки с мозайка или декорни плочки от друг производител, гледайте И дебелината на основните плочки и допълнителните. Има разлика в дебелините, дори при един производител между различните му серии.

От практическа гледна точка - аз не бих си причинила мозайка в душ-зоната. Да, красиво е (в повечето случаи), но стотиците фуги около парченцата мозайка, обливани с вода, които трябва да се чистят, защото върху тях се наслоява като минимум едно кафеникаво от водата, не бих си го причинила.
Вторият практически аспект - шахтата с тръбите при WC-то. Сигурен ли си, че ще издържи монтаж на бойлер? При мен, в едната ми баня, е шахта от единични тухли на ребро, майстор ми каза, че дори структура за тоалетна няма да може да се направи, няма да издържи тежестта. Провери го това, може при вас да не е така и да стане както си го замислил.

Сифонът - в темата има майстор, който пише, ама къде точно се предполага, че ще бъде този сифон 80 см? Ще може ли да се направи хубав наклон към него? Не знам, само задавам въпроси, за да помислиш/консултираш с майстор.

Един практически съвет откъм естетиката - говори с майстора да почне да реди плочките на стените и пода откъм ъглите при мивката и душ-зоната към вратата и WC-то. Така, ако накрая остават малки парчета рязани плочки, ще са на места, където по-малко ще се виждат/няма да бодат очите. Като влезеш, погледът ти се забива в тези 2 ъгъла, ако там са рязаните парченца, все в тях ще гледаш и ще се дразниш.

Общи условия

Активация на акаунт