Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 65

• 49 202
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ани, аз от години ползвам антиалергичен крем с фактор на Юсерин, с него нямам никакви прояви, пробвай. Ето това, има и 25 фактор, но аз ползвам този:
https://www.eucerin.bg/products/sun-protection/allergy-protectio … n-creme-gel-spf50

Момичета, предстои ми ТЕЛК за удължаване на 6 месечния болничен, не искам засега да се връщам в офиса, има случаи на Ковид-19 там. Знаете ли дали дават разрешение за 30 или може и за 60 дни директно - тоест ако ми дадат за 30, след това пак ли трябва да отида на Телк?

И още един въпрос към мацките с импланти - как точно се следите, имам предвид гърдите - ясно е, че мамограф не може, но на ехограф ходите ли, и колко често? Или разчитате само на скенери? Аз не съм ходила на никакъв преглед след мастектомията и поставянето на експандери през март, само един скенер през април направих, следващия ще е август и се замислих дали не трябва да отида на ехограф все пак?

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 10:44 от Olive

# 616
Аз ходих на преглед при Василев. Не откри нещо обезпокоително.

# 617
Олив, ТЕЛК по начало разрешава продължаване на болничните с 60 дни. Като си вземеш решението, въз основа на него се издават два отделни болнични листа - всеки за по 30 дни.

Чудя се как е Лейди, дали мина на скенер най- после? Много се надявам всичко да е наред и по план 🤗

# 618
  • Варна
Olive, при мен ТЕЛК веднъж удължи болничният ми с 2 месеца, заради ковид. По принцип не съм за болничен вече, защото приключих с химиотерапията. На следващото ми явяване отпуснаха още един месец. Изтича сега на 13-ти и вече ще имам решение за група инвалидност.... та, момичетаааа.. връщам се на работа... ми, нямам търпение.. не ми се стои вкъщи вече.

# 619
  • София /Абсурдистан
Ани, изглеждаш си супер!
Аз още чакам да ми звъннат за дата. Минаха 22 дни чакане. Днес ще ходя на място да проверявам какво става, но по телефона ми казаха, че има страшно много хора. Другата седмица ще ходя в сряда да водя баща ми на диспансерен преглед и ще си платя да ме боднат още веднъж, да видя маркера какъв е. Не знам какво да направя, че да стане по- бързо. И хем върху направлението пише, че е спешно.
Благородно завиждам на всички, живеещи до морето.

# 620
Олив нa мен телк не ми дaдохa болничен..кaзaхa, не се лекувaш интензивно нямa болничен. Понеже този по лкк изтече нa 28 мaй a телкa беше нa 17 юни, дaдохa сaмо зa този период и решение зa инвaлидност..

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 13:56 от Антония Д

# 621
  • София
Аз ходя на 6м при Василев .Опипва първо и после гледа с ехограф.

AnyHr ,изглеждаш чудесно!

Бела,браво за резултатите.

Лейди,защо не видиш в другите болници дали няма по-скоро час?

И моята пенсия е увеличена с 30лв,така че вече взимам цели 260 лв.Grinning

# 622
  • София /Абсурдистан
Дала съм си вече направлението, бавят ме не от болницата, а от касата. Още не е разрешила.

# 623
  • Бургас
Здравейте! Ще помоля ако някой може да го разчете. За моя близка е, вече има запазен час за онкохирург в София. Но понеже доктора, който я е прегледал не е изразил мнение, а само е казал , че иска да направи биопсия с пункция. Виждате ли нещо притеснително? Благодаря предварително!

# 624
  • София
Мими нищо не разбирам от написаното. Лекаря нищо ли не ие казал. След биопсията всичко ще се изясни. Каквото и да е трябва да намери начин да остане спокойна. От опит мога да ти кажа, че има и по лоши неща от това да те диагностицират с рак.

# 625
  • Бургас
Знам, аз също съм с тази диагноза и напълно подкрепям написаното от теб Simple Smile. И аз нищо не успях да разчета за съжаление.

# 626
Мими, може и да е притеснително. Откъслечните думи, които разчитам : … на мястото на палпаторната находка се визуализира хипоехогенна лезия с неравни очертания и ……, с размер 32,3/ 22,7мм, инфилтрираща подложка.  … нещо увеличени( може би  лимфните възли)
с мнение  за кор биопсия
. Да не се бави, а да си направи бързо изследвания.

# 627
  • Варна
Момичета, това чудо акупунктура е супер. Евала им на китайците значи. След 5-то посещение, пложението е смайващо добре. Няма я онази слабост и болки в краката. Препоръчвам с две ръце този метод на лечение и д-р Ни в китайския център във Варна.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 18:25 от tita_klrv

# 628
Мими, най отгоре като насочваща диагноза е записано: тумор гландуле маме декстра.Неравните очертания насочват към карцином,но има и доброкачествени тумори.Моя беше с гладки стени и изглеждаше като киста,пък се оказа карцином.След биопсията се пръсна за 20 дни.преди това имах чист PET скенер,а  после се оказа,че има метазтаза в лимфен възел.Така че аз съм против тези корбиопсии,тъй като в България патолозите са малко и резултатите излизат за десет работни дни,ако се окаже злокачествено,трябва още време за допълнителни изследвания - имунохистохимия и др.,така че може да отнеме и три седмици.През това време чакаш и се молиш дано не е лошо,а ако се окаже,че е,ти продължаваш да чакаш да ти насрочат дата за операция или химиотерапия.За жалост това е реалността.Нищо общо с Турция или Европа.Жена от форума,която се е оперирала в Турция,беше споделила,че всички изследвания и операцията се случват за около седмица.Така че,важно е да запази спокойствие и да премисли как да действа най- бързо след биопсията

# 629
Здравейте. Не съм писала известно време.. Накратко да кажа отново, майка ми беше със съмнения за тумор на бял дроб. На бронхоскопията няма проблем. Правиха VATS, при огледа няма проблем по плеврата и като цяло отвън. Но има образувание зад гръдната кост. Доцент Явор Иванов(Плевен) и доктор Пейков искат да се направи операция като директно се бръкне вече зад гръдната кост и на момента да се вземе парченце, да се определи какво е, щяло на момента да стане и да го отстрани евентуално цялото. Според Иванов е злокачествен, но каза, че докато не се отвори не можело да се каже на 100 процента. Като това последното го каза само на мен. Тя беше излязла. Вече беше и за двете процедури под пълна упойка....
Моля ви, кажете някое име в София. Но искам гръден хирург, онколог ако може. Защото..... Поне да видим какво ще ни кажат. Не мога така да се хвърля на първото мнение. Освен това условията в 1ва база са ужасни. Имало една тоалетна за целия етаж. Каза че нито дезинфекцирали нито нищо. Сестрите се държали гадно с нея и т. Н.
Имате ли мнение за Иван Гаврилов, София. Или друг?
Поне да вземем още едно мнение.
Просто се чудя, ако тръгнем при друг лекар, дали наново ще искат биопсия и нт. Н. И всичко отначало... Не искам и само да губим време 😭

Общи условия

Активация на акаунт