Слънцезащита 2020 - V

• 69 078
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Ежедневно слагам фактор 50, нищо че сутрин и вечер е тъмно. Екраните за градска среда и от синя светлина, и от замърсяване пазят уж. И като основа за грим ми е ок.

# 316
Който е ползвал оцветения шака флуид на Ла Рош може ли да ми каже дали е много тъмен?

# 317
Момичета, има ли разлика между защитата на флуидите и кремовете. Разбирам, че флуидът е по-лек за лицето, но дали предпазва максимално добре, ако използваме ретиноиди примерно?

# 318
  • Prismatica Aerie
Момичета, има ли разлика между защитата на флуидите и кремовете. Разбирам, че флуидът е по-лек за лицето, но дали предпазва максимално добре, ако използваме ретиноиди примерно?
Максимално добре предпазват максимален фактор и добро количество. Консистенцията е без значение.

# 319
А база за грим, която е с 50 фактор дали ще предпази, при условие, че не е точно слънцезащитен крем, а база.

# 320
  • Prismatica Aerie
Не, защото няма да нанесеш достатъчно (обилно) количество от базата за грим.

# 321
Тя е без цвят и изглежда като крем, който изцяло попива.

# 322
Ето този на Гарние грабнах аз, защото като гел-крем предполагах, че е по-лек за кожата. Бързо попива, не омазнява толкова много, но след две ползвания не знам от него ли, виждам кожата си влошена и с едни неравенства като ситни пъпчици, които се виждат под определен ъгъл...

# 323
  • Prismatica Aerie
Тя е без цвят и изглежда като крем, който изцяло попива.
За да е ефективна една слънцезащита трябва да се нанесе количество около 1/3 ч.л. (лице и шия). Не съм наясно доколко е изпълнимо това с база за грим.

# 324
Признавам си, че прекалявам със слънцезащитен крем, но пак не мога да докарам това количесто, което споменаваш.

# 325
Много отрезвяваща статия, само за реалисти. Много истина, особено в този абзац:
"“The quest for perfectly indivisible sunscreen pushed the industry too far towards prioritizing products’ sensory feel and cosmetic appeal over reliability of sun protection. The less UV filters a formula uses, the more cosmetically elegant the sunscreen will feel, but, unfortunately, it also makes it less likely to provide a high level of sun protection,” emphasizes Semykoz. “Both consumers and skincare brands need to take a step back. The UV filters we have in the cosmetic industry right now do not allow us to produce perfect weightless sunscreens, and both consumers and brands need to set realistic expectations for how cosmetically elegant a proper sunscreen can be.”"
https://www.beautyindependent.com/testing-purito-mistaken-spf-cl … 88d58b72-29841849
Лъжата в този бранш е огромна и основната причина е крайно наивният клиент, упорито и сляпо искащ неща, твърде добри, за да са истина. Да не говорим за купищата невежи инфлуенсърки, подхранващи илюзиите ни срещу пари.

# 326
Много интересна статия. Съгласна съм донякъде, че трябва да се спре с рекламата на слънцезащитен фактор при кремовете за лице, бази, фон дьо тени и всякакви други продукти, от които нанасяме две капки. Но новото поколение слънцезащита използвана в най-модерните продукти на европейския пазар определено има смисъл и доста вдигна нивото. Не знам колко хора си спомнят колко ужасна беше слънцезащитата само преди 20 години и как беше немислимо да се нанесе оптимално количество и да се използва абсолютно всеки ден. Повечето хора нанасяха 3 капки, защото продуктите омазнявяха много и бяха бели. Никой не ползваше слънцезащита в ежедневието общо взето. Новите филтри като Tinosorb S и Tinosorb M имат много по-приятна текстура, като същевременно са доста по-широкоспектърни и водоустойчиви от мното от старите поколения филтри. Козметичната елегантност е може би първият фактор, който ще накара някой да иска да ползва слънцезащита редовно. За съжаление няма как слънцезащитата да е хем като вода хем водоустойчива, но развитието на изследователската дейност в домейна определено доста е спомогнало много повече хора да се пазят.

А проблемът с Purito е, че който ги е сертифицирал за високия фактор доста е сгафил. Слънцезащитата се тества в много специфични условия, затова и е супер лоша идея да се прави у дома. Рядко се случва да има проблеми с афишираният фактор на опаковката.

# 327
Момичета  , за първи път влизам в темата и признавам прочетох само последната страница.
И така може би задавам банален въпрос - препоръчайте ми слънцезащита за лице, за кожа склонна към омазняване.
Използвах дълго време Nivea Shine Control, но никъде не го намирам.

# 328
Значи прочетете цялата тема.

# 329
Пурито изтеглят слънцезащитни кремове.
https://www.dnesbg.com/obshtestvo/izteglyat-ot-pazara-slantsezas … itni-kremove.html

Общи условия

Активация на акаунт