Слънцезащита 2020 - V

• 69 051
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Мен честно казано малко ме е страх да ползвам сега корейска слънцезащита. След скандала с purito и сега leave им нямам много доверие 🤔

# 481
Да, с кодове от Йес е към 30 долара, но си заслужава според мен с тоя състав, и да, определено за суха кожа трябва подложка, но ако ви е мазна или смесена е чудесен. Има супер лек бял филм, но аз сега съм много бяла и не ми пречи.

На този филтрите са в началото на състава, така че няма проблеми с него.

# 482
  • Prismatica Aerie
Мен честно казано малко ме е страх да ползвам сега корейска слънцезащита. След скандала с purito и сега leave им нямам много доверие 🤔
Не е чак толкова страшно, най-малкото защото make p:rem  UV Defense Me Blue Ray Sun Fluid e  с физични филтри, а злополучния Purito - с химични, които са проблема. По-точно концентрацията им, не самите филтри.
В крайна сметка всичките изтеглени от пазара корейски слънцезащити си остават слънцезащити, само че с по-нисък фактор.

# 483
Не е чак толкова страшно, най-малкото защото make p:rem  UV Defense Me Blue Ray Sun Fluid e  с физични филтри, а злополучния Purito - с химични, които са проблема. По-точно концентрацията им, не самите филтри.
В крайна сметка всичките изтеглени от пазара корейски слънцезащити си остават слънцезащити, само че с по-нисък фактор.
Не знам вече и аз 🤣
Мама ползва на purito, и онзи ден си отвори нова тубичка от този с физичните филтри..... е как и изгоря носа само за 2 часа на слънце не е истина. Та затова съм малко скептична към тях. Иначе на другите им неща съм голям фен!

# 484
  • София
Не знам дали е обсъждано вече по-назад,не успях да прегледам всичко, но искам да ви питам за препоръка на добър слънцезащитен аерозолен спрей за лице, за допълнителна (втора) защита след основната слънцезащита (такава вече имам), но искам да я
подновявам през деня и ще ми е най-лесно със спрей. Търся такъв с минерални филтри , (50 SPF) и подходящ за много чувствителна кожа склонна към зачервяване (със розацея)
избягвам продуктите с алкохол, парфюм и парабени. Спряла съм се на няколко, но не мога да реша кой. Вариантите, които гледах са на La Roche-Posay Anthelios , Bioderma Photoderm Max или Avene.

# 485
И аз търся препоръка за спрей - за подновяване, докато съм навън.

# 486
Здравейте, някой има ли впечатления от този крем:

Дали матира кожата? Иначе пише доста добри неща в описанието.
Но съм със смесена кожа съм и се чудя дали  няма да лъсна след един час Thinking

В момента се колебая между този, за който сте попитали, и anti age слънцезащитния на Avene. Дали го използвахте вече и ако да, как стои на лице със смесена кожа?
И в двата ме привлече рекламата, че са и антиоксидантни, но повече ме вълнуват отзиви от потребители.

# 487
  • София
Скрит текст:
Здравейте, някой има ли впечатления от този крем:

Дали матира кожата? Иначе пише доста добри неща в описанието.
Но съм със смесена кожа съм и се чудя дали  няма да лъсна след един час Thinking

В момента се колебая между този, за който сте попитали, и anti age слънцезащитния на Avene. Дали го използвахте вече и ако да, как стои на лице със смесена кожа?
И в двата ме привлече рекламата, че са и антиоксидантни, но повече ме вълнуват отзиви от потребители.

Не можах да намеря отзиви за този крем и така и не го купих..
В Subra имаше 50% намаления на слънцезащитна козметика и си купих този крем:

Но не съм доволна. Гъст, лек цвят и след 2 часа лицето ми лъсва.

# 488
Тези дни четох супер отзиви за Heliocare 360 Water, но аз върху Avene и La Roche- Posay съм се концентрирала, за да не ми гръмне главата от твърде много марки, а и защото са по всички аптеки.
Една година карах на Ecran на Clarins, перфектен ми беше във всички сезони, обаче ме наплашиха за състава.

# 489
  • София
Не знам дали е обсъждано вече по-назад,не успях да прегледам всичко, но искам да ви питам за препоръка на добър слънцезащитен аерозолен спрей за лице, за допълнителна (втора) защита след основната слънцезащита (такава вече имам), но искам да я
подновявам през деня и ще ми е най-лесно със спрей. Търся такъв с минерални филтри , (50 SPF) и подходящ за много чувствителна кожа склонна към зачервяване (със розацея)
избягвам продуктите с алкохол, парфюм и парабени. Спряла съм се на няколко, но не мога да реша кой. Вариантите, които гледах са на La Roche-Posay Anthelios , Bioderma Photoderm Max или Avene.
Писала съм малко по-назад в темичйата за точно този спей на Ла рош. Чуден е за мен. Лятото си пръска постоянно дори без допълнителна защита много добре покрива. Освен това матира, та не лъщя нито на плажа, нито при пръска е върху грим. 💐

# 490
Една година карах на Ecran на Clarins, перфектен ми беше във всички сезони, обаче ме наплашиха за състава.
Дайте да видим състава и ние Blush

# 491
Дайте да видим състава и ние Blush

Много благодаря!
https://www.hautschutzengel.de/clarins-spezialpflege-uv-plus-ecr … rodukt/19146.html

# 492
За съжаление линка не се отваря. Ако можете копирайте състава. Blush

# 493
Състав ACTIVE INGREDIENTS : HOMOSALATE : 4% - OCTOCRYLENE : 4% - OXYBENZONE : 1.5% - TITANIUM DIOXIDE:10.9%

INACTIVE INGREDIENTS: AQUA/WATER/EAU.DIMETHICONE, ALCOHOL, POLYGLYCERYL-3 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE, ALUMINUM HYDROXIDE.STEARIC ACID, NYLON-12.PEG-12 DIMETHICONE.SODIUM, CHLORIDE.PHENOXYETHANOL.PARFUM/FRAGRANCE.PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE.GLYCERIN.ETHYLHEXYLGLYCERIN.TOCOPHERYL ACETATE.DISODIUM EDTA.SANICULA EUROPAEA EXTRACT.BUTYLENE GLYCOL.SODIUM HYALURONATE.HYDROXYPROPYLTRIMONIUM MALTODEXTRIN CROSSPOLYMER.THERMUS THERMOPHILLUS FERMENT.LAPSANA COMMUNIS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT.RIBES NIGRUM (BLACK CURRANT) BUD EXTRACT.POTASSIUM SORBATE.CITRIC ACID.CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT.CUCUMIS MELO (MELON) FRUIT EXTRACT.SODIUM LAURYL SULFATE, [S2705A]

# 494
Много хора избягват точно първите три съставки от активните, те преминават в кръвта,като някои от тези химични филтри действат на хормонално ниво. Аз лично избягвам в козметиката оксибензона или другото му име е бензофенон-3.  До миналото лято съм ползвала и отокрилен, но за сега съм си купила слънцезащита без него. Като цяло тази статия е много полезна.
http://www.infarmaciq.com/systavki-slyncezashtita/

Общи условия

Активация на акаунт