Слънцезащита 2020 - V

• 67 834
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Права си tiriti, много е трудно с тези химични филтри. За октисалата и той спада към мразените. Всички кремове са микс от различни добри и не до там добри филтри в различно процентно съдържание от допустимите норми. Енсулизола е на последно място и надявам се в най-нисък процент. За да ги избегнем трябва да избираме да ходим като мумии с физичните филтри или избираме тониран минерален продукт, като този за който пита Искрица. Имам го същия, на мен ми стои леко сивкав, но след няколко часа вече стои по естествено. Не съм обърнала дали го има в друг цвят, но ми харесва флуида като покривност и хидратация.
Аз също ползвам комбинация от сайтове за проверка на козметичните съставки като INCI decoder и EWG, CosDNA, Skincarisma, мненията тук във форума и други подобни групи. Изборът е голям, труден и в никой случай най-правилния. Но все пак трябва да се грижим за кожата и я пазим, затова всеки път избирам различни, като избягвам най-вредните.
Има и био продукти, но аз не съм сигурна в ефективността им.

# 526
За Shaka fluid La roche искам да питам ( след като и в приложение не е много хвален) от съставките  дадени за потребители - към слънцезащита с химични филтри ли спада ( не съм навътре със съдържанието кое какво е, търсех на има   титанов диоксид  и цинков оксид, но ако тука са с други наименования не ги знам )

Състав: Аqua/water, alcohol denat., diisopropyl sebacate, silica, isopropyl myristate, ethylhexyl salicylate, ethylhexyl triazone, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, butyl methoxydibenzoylmethane, glycerin, c12-22 alkylacrylate/hydroxyethylacrylate copolymer, propanediol, drometrizole trisiloxane, perlite, tocopherol, caprylic/capric triglyceride, acrylates/c10-30 alkylacrylate crosspolymer, caprylyl glycol,hydroxyethylcellulose, terephthalylidene dicamphor sulfonic acid, triethanolamine, trisodiumethylenediamine disuccinate

Извинете но малко се обърках...струва ми се че доста коментари на доволни потребителки срещнах тук за Шака флуида на ЛР ??! което не изкл че е недобър състав, но тук и на това се набляга...Та се чудя дали да си го взема Simple Smile

Търся и нещо за децата - малката /5,5 г/е с много нежна и светла кожа, днес за 30 мин се зачерви, моля препоръчайте нещо/крем/ качествено, което да мажа на изпъкналите по лицето места

# 527
Шака флуида е за по-тъмна кожа. Мен ме правеше ужасна. Проверявайте им състава в това приложение INCI BEAUTY
Повечето кремове като Авен,Ла рош Позе, Юсерин, Виши и другите известни марки са с лош състав според това приложение. Само Австралийското злато го дава ок.

# 528
  • София
Шака флуида е за по-тъмна кожа. Мен ме правеше ужасна. Проверявайте им състава в това приложение INCI BEAUTY
Повечето кремове като Авен,Ла рош Позе, Юсерин, Виши и другите известни марки са с лош състав според това приложение. Само Австралийското злато го дава ок.
Това за Австралийското злато не е съвсем вярно. Всичко, което проверих в приложението е в червено 0/20 и съдържат Октокрилен при това. Славата им е прекалено пресилена, да кажем.

# 529
Имам 3 туби на австралийското злато и нито една няма октокрилен. Защитата е изцяло с физични филтри - цинков и титаниев...
Честно казано и аз видях, че в това приложение го дават сякаш е супер лош състава, но не го намирам за такъв, дори мисля, че за физична защита е перфектна, особено за смесена и мазна кожа...

Аз говоря за Botanical Tinted де... имам някакви спомени, че безцветната им май имаше октокрилен, защото исках да я пробвам и се отказах, но тонираните гаранция нямат...

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 17:45 от tiriti

# 530
  • София
Същата работа и той.

# 531
  • Ланкър, планините Овнерог
То според приложението само разни нечувани за мен марки са ок. Хем си казвам да не му се впрягам много, хем пак гледам там. Та, според него, този флуид е ок (дали пази, не знам) https://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%B7%D … %D0%BC%D0%BB.6469

# 532
Според приложението има и 2 слънцезащити български с добър състав. Едната е Cocosolis, а другата Wooden spoon. Първата е бъкана с негативни коментари на ФБ страницата й от хора, които са изгорели с нея, а втората точно обратното хората са много доволни. Аз ще заложа на Wooden spoon това лято. И двете ги има налични в ДМ.

# 533
  • София
Аз си купих 30 ф-р на Кокосолис. Не съм го водила на море, обаче. Не мога да дам мнение за това.
Имала съм и Дървената лъжица с масло от малинови семки.
Общото между двата е белият филм, който оставят. За мен Кокосолис в това отношение е една идея по добър вариант

# 534
kopche, грешката е моя. Аз като съм прелиствала и съм видяла ето това и съм го направила на Австралийското злато.

# 535
  • София
Cocosolis би трябвало да е добър от към съставки. Те попринцип не са известни със слънцезащита си, а главно с маслото си за по-бърз тен, (без фактор), което също е с изцяло натурни и био съставки. Аз до момента съм доволна от техни продукти.

# 536
  • Стара Загора
Някой с мнение за този крем?

# 537
здравейте , закупих avene B-Protect SPF 50+ с лек цвят за лице, но след втория ден получих алергична реакция ( с подуване и зачервено особено под едното око...) все едно ме е жилила коприва или ме е хапало гигантско насекомо, не мога да го опиша и прерства като в пъпки с върхове направо се чудя дали трябва да ходя на лекар/дерматолог ....
Искам да питам на някой дали му се е случвало нещо подобно Sad ?

# 538
здравейте , закупих avene B-Protect SPF 50+ с лек цвят за лице, но след втория ден получих алергична реакция ( с подуване и зачервено особено под едното око...) все едно ме е жилила коприва или ме е хапало гигантско насекомо, не мога да го опиша и прерства като в пъпки с върхове направо се чудя дали трябва да ходя на лекар/дерматолог ....

Да не е заради мед.маска? При мен реакции има, ако съм с ffp2 за по-дълго. Само в зоната на маската или по ръба са ставали проблеми, никога на останалата част от лицето. С различни слънцезащити съм била, когато се е получавало това.

# 539

Здравейте, на хартиената опаковката (ако я пазите) има телефон на Пиер Фабр. Ако не я пазите намерете го от Гугъл и им кажете. Имат отдел, който се занима с такива случаи.

Общи условия

Активация на акаунт