Отговори
# 165
  • Бургас
Здравейте и от мен днес!  Wink
Да се отчета - имам си 2 см. разкритие без да разбера , тапата ми е паднала наистина, шийката поизгладена. Доктора каза, че без проблем може да ме сложи на системи и да родя днес  Rolling Eyes Е, и двамата държим на максимално естественото развитие на нещата, та ще чакам да се появят болките ,все пак.

Yany , честити ти хубави новини за бебчето. Нека си расте все така добре, но е хубаво да поостане още в корема  Simple Smile
sparki   ,дано утре да разбереш повече около раждането си, ако не си родила ,де  Wink Много кофти така с постоянни болки  Embarassed

# 166
Здравейте и от мен!  bouquet
При мен няма нищо ново,след малко отивам на преглед,ще ми правят теста за алергии,вчера бях на запис на тоновете,казаха че всичко е наред и бебчо има добра реактивност Grinning
Доколкото знам има разлика между вагинален преглед и туширане,но виждам че вие вече сте изяснили ситуацията Wink
Аз също съм си избрала д-р за раждането,но няма да изброявам причините,защото те съвпадат с тези на другите бъдещи майчета,но аз наистина се чувствам по-спокойна така! Simple Smile
Лек ден на всички и чакам хубави новини!  bouquet Hug

# 167
Привет момичета!
Алина още съм тук Peace и се радвам за теб,че скоро ти предстои среща с малкото човече.Добре сте решили да си чакате,всеки един ден в коремчето на мама е много важен.Всичко ще бъде наред и скоро да ни зарадваш.Ох наистина с тези постоянни болки е ужасно,а аз по принцип имам висок праг на търпимост и повече се тревожа как това се отразява на бебка,защото при записа имах по леки контракции от сега а пулса и стигаше до 180.Дано всичко е наред.
Други симптоми за скорошно раждане могат да бъдат и постоянни болки ниско долу,поради спадане на маточното дъно и смъкването на плода,аз за това и гледам да лежа за да поседи беба по дълго,че ми е дребничка.При мен още миналата седмица акушерката забеляза че ми се е смъкнал корема.Та това знам аз.
Надявам се днес да има други хубави новини.Пожелавам спокоен ден на всички.

# 168
Добро утро!Заредена с лека диетична закуска сядам да ви видя как сте  Party
Алина, супер радостна съм за теб и за това, че бавно и спокойно започва раждането при теб. Пожелавам ти така да продължи до гушкането на бебочко. Ти как се чувстваш?
Спарки, права си, че всеки ден е важен, но аз на моменти се улавям вече леко нетърпелива. Много искам да го нагушкам и да го нацелувам този малък мечо, който си живее вече 9 месеца в мен. Таткото е още по-нетърпелив, като че ли Simple Smile Иначе засега денят предвещава да е по-спокоен - не съм ставала до тоалетна, не съм имала болезнени контракции... Важното е, че мина рисковите седмици и дребни или не - бебчовците ни ще са добре дори и днес да се родят.
Медицинското обяснени за киселините е от натиска на матката към стомаха и хранопровода и отслабването на мускулните сфинктери от прогестерона и това благоприятства киселинния рефлукс
newsm10
Това е едното обяснение, а другото - не мога да цитирам точно, но в Шейново ми обясняваха - когато расте косичката нещо се отделя в майчиния организъм и по-чувствителните организми реагират с киселини... Както и да е - естествено, че няма 100%гаранция и в тази закономерност.
Яни, чудесно е, че бебнцето ти се развива съвсем по учебник. Аз не съм се и съмнявала в това. Сега с еуспокой, похапвай качествени неща и... давай наставления на "домашните" за подребата и чистенето на дома ти  Wink Hug

# 169
  • София

А избрала ли си лекар? Знаеш ли подробности-необходими неща за носене(например чаршафи?) Въобще към всички,които ще раждат там ми е въпроса.
Поздрави!
[/quote]

Избрала съм лекар, но той сега е в отпуск и каза да мирувам докато се върне. Иначе питах в отделението какво искат да се носи - тоалетни принадлежности, чаша, вилица, лъжица, памперси за бебока, дамски превръзки или пелени за бременни, т.е. нищо специално. За чаршафи казаха - не, но аз ще бъда във ВИП стая, за другите стаи не знам как ще е.

# 170
Здравейте и от мен!!!
Пожелавам на всички лек и спокоен ден, който днес е по-прохладен и подходящ за пазар, разходки и нови срещи.  smile3521 newsm68 smile3503
Съжалявам наистина исках да кажа това за киселините, а не за коликите.Само се опитвах да помогна и явно не ме бива в това.

# 171
  • София
Нещо не можах да се справя с цитатите. Исках да отговоря конкретно на ileo

Лек ден, момичета

# 172
Бебо06, сигурна съм, че най-добронамерено си се изказала за киселините. Тук не се изпитваме, а споделяме кой какво е чул и научил, така че въобще не се извинявай  Hug Hug Hug

# 173
  • Sofia
Да честитя бебенцата на Денис и Муцката - да растат здрави и щастливи за радост на родителите си  bouquet И бързо възтановяване на майчетата Heart Eyes

Аз сега надигам от леглото, добре че мъжа ми е в къщи и гледа детето...Паднало ми е кръвното и много ми се спи. Пих вече две халби със солен айрян, дано ми размине, че имам работа. ОСвен това много ме боли корема ниско долу, вече постоянна болка, но явно при мен е от секциото, понеже нямам разкритие или контракции..Така ще си карам до края, но много боли. А и ми казаха вече да не пия но-шпа - нали сме чакали вече бебето, нямало смисъл newsm78

За киселините - и мен ме мъчат вече доста. Обяснението което на мен ми дадоха е, че стомаха се притиска вече много от бебето и това предизвиква дискомфорт, както и киселини. А другото обяснение е, че бебешката коса дразни  Laughing

# 174
  • София, Дружба 2
ileo, das вече ти е казала какво трябва да се носи, а за чаршафите казаха, че не е нужно да се носят, там имало, но аз лично съм си приготвила мои. Аз още си нямам избран доктор и направо не знам какво се мотая още, та не си избирам. Embarassed

Днес и аз съм с много ниско кръвно и ми се мотае главата, сигурно е от времето.

# 175
  • sofia
Добър ден!
Зарадвах се да прочета че Зия и Шоколадчето са сред нас, надявам се още малко да поизчакат бебочетата. Зия заслужава мъмрене, разбирам поривите ти нали и аз съм на същия акъл като един истински овен Wink, но миличка поспри се дано случката те е постреснала и да се кротнеш за мъничко. Шоколадче стискам много силно палци за теб и бебчо, но наистина докато бебчо не се роди знам че няма спокойствие за теб, все пак знай че и аз макар и по съвсем различни причини няма да се успокоя за здравето на бебето ми до раждането му. Като видях облещването на аптекарите и на новия ми лекар относно изпитите от мен антибиотици, много се страхувам.
Стискам палци за добри резултати на всички, които днес са на изследвания и прегледи.
Алина, пожелавам ти леко да мине раждането явно е понаближило.   bouquet чакаме резултати Simple Smile
Веси, може и да не те боли от секциото, а просто от преразтягането на матката, аз съм по същия начин пък съм с естествено раждане Wink колкото до но-шпа както коментирахме и преди болки, които преминават след прием на но-шпа не са истинските, така че когато ми стане много нетърпимо, изпивам 1-2 хапчета.
За Майчин Дом по принцип имах намерение да раждам там та мога да ви кажа че ми казаха както и предния път да си нося нощница, тоалетни принадлежности, прибори(чаша, вилица, лъжица), лигнин (превръзки), бельо, чаршафи в родилното не искат.Това е което се сещам.
Аз също съм си избрала лекар, който да ми води раждането. За мен избора на лекар е свързан с избора на болница. Има болници, къде всички екипи са на ниво, и такива където има корифеи и големи бездарници. То е ясно че всичко е божа работа, само че искам да съм направила всичко възможно за най-добър изход.
Сега ви желая лек и усмихнат ден, и не много горещ  Simple Smile

# 176
Здравейте и от мен ,
Както виждам и други момичета се оплакват от ниско кръвно и виене на свят днес.Аз от сутринта съм така.Явно наистина е от времето ,тези резки промени в температурата никак не се отразявам добре на организма.Ужасно ми е потиснато настроението,въпреки че днес имам рожден ден!Явно хормоните бушуват яко...

# 177
Caso,   newsm59!
Много здраве и късмет да са все с теб! Пожелавам ти да бъдеш една ужасно щастлива мама на едно пухкаво бебче! Hug
Шоколадче, радвам се че си сред нас! Надявам се, че всичко ще наред след появата на малкото човече! Praynig

# 178
Здравейте момичета!
Първо, ЧЕСТИТО НА  МАМА ДЕНИС  smile3525И   МАМА МУЦКАТА   newsm51
Да са ви живи и здрави рожбите и да ви носят много щастие!!! lovekiss
Либра, миличка, да ти е жива и здрава малката принцеска и да донесе на мама и тати много радост и щастие Hug Съжалявам за малкото ти момченце  Flowers Rose Flowers Rose, не мога да си представя как се чувстваш... не мога да намеря и подходящите думи...  smile3518
Мила84, ЧЕСТИТО!!! Много щастлив и дълъг семеен живот, изпълнен с разбирателство, любов и радостни събития!!! married luvbed txtloves
На всички останали септемврийки - момичета, дръжте се прилично! Малко остана! Пазете се и не се претоварвайте излишно! Стискам ви много палци и си мисля за вас!!! Hug Heart Eyes

# 179
Момичета,  и аз имам болки, като от разпъване на матката в долната част  на  корема  Rolling Eyes Особено когато съм легнала и се  обръщам от едната страна на другата, направо имам чуството, че  ще  ми се скъсат  месата  Sad Подпирам си корама с  ръка , ама пак си ме боли. После постепено отминава, ако не  шавам Wink
Питала съм моя доки, това да не е  признак на  нещо, той каза, че е заради разтягане  на матката, която вече  почти достига  лимита на оголемяването  Crazy и че  щом не  ми причинява контракции не е страшно ...
Все  пак ако някои има друго инфо по въпроса да сподели  Sunglasses
Най-вече, има  ли начин да се  облекчи тая  болка ?

Моето бебе в  момента  хълца, много ми е смешно, корема  ми пулсира все едно имам едно голямо сърце  вътре  Laughing

Casonewsm59 да си жива  и здрава  и скоро много , много щастлива мама    baby

Последна редакция: вт, 22 авг 2006, 14:15 от ziyah

Общи условия

Активация на акаунт