Отговори
# 150
Честито на мами Денис и Муцката! Желая ви здрави и палави бебчета, радост за цялото семейство!  bouquet
Зия, много се радвам, че всичко се е разминало за сега. Раничко ни е още (и аз съм малко след теб).

Шоколадче, отдъхнах си, че новините са добри,стискам палци всичко да завърши ОК накрая.

Бебе Дунди, Алина, Стес, май при вас срещата с бебо ще е скоро. Успех, милички! Ние сме с вас.

Мила Либра, не мога и да си представя какво изпитваш в момента, само искам да ти кажа, че ти наистина си силно момиче и ще устоиш на всичко, поне заради малката кукла, която расте и с нетърпение чака мама и тати да я гушнат и целунат. Дано бързо да порасне и да си я вземете в къщи.  Hug

Не съм писала много отдавна, но се информирам редовно и съпреживявам всичко с вас. Толкова се радвам, че ви има… и за този приятелски дух, който цари във форумчето ни. Винаги, когато съм се притеснявала за нещо, тук съм намирала отговор или подкрепа. Благодаря ви момичета!  Hug

# 151
шоколадче, радвам се, че нещата са под контрол Hug Естествено е, че докато не се роди човечето ти да не намериш пълно спокойствие и утеха дори в думите н анай-големите специалисти, но в крайна сметка нека тревогите ти сега заплатят щастието ти после. Сигурна съм, че всяка от нас независимо от това дали е регистриран проблем с бебето й, или не - всяка от нас се тревожи дали детенцето ще бъде здраво и оцеляващо! /Мен лично много повече ме е страх от това, отколкото от самото раждане/
Весселка, естествено, че ти си имаш пълно доверие на доктора си и затова приемаш неговия подход към бременността ти, но и аз съм на мнение, че туширане при всеки преглед се прави след 37-38гс. Отново подчертавам, че между вагинален преглед и туширане има ОГРОМНА разлика. допускам, че твоят док просто те проверява за разкритие и скъсяване на маточната шийка, а не цели предизвикване на раждане - което става именно с туширане! Пред и2 седмици когато имах опасения, че е започнал родовия процес докторът ми направи щателен вагинален преглед - не особено приятен... След като приключи аз го попитах "Докторе, възможно ли е с този преглед да предизвикате начало на раждането?", а той ми отвърна, че "този преглед не е онзи преглед"
За мен и моите wc проблеми - оказва се, че и съпругът ми е в същот оположение, което ни навежд ана мисълта, че рлоцесът е провокиран от някоя храна или вирус /а не от бременността ми/Той ми купи Смекта, но аптекарката му е казала, че препаратът не е подходящ за бременни  newsm78 Изчетох теми във форума и установих, че на почти всички бременни с този проблем им се предписва именно смекта #Crazy Решението ми е да изчакам до утре и ако проблемът продължи щепия лекарство.
Иринии, да не би все пак това да е предвестник на скорошно раждане  newsm78 Аз съм чела, че разхлабването често е началото...
[

В този ред на мисли - хайде да споделим кой какви признаци за начало на раждането е чувал. Аз съм чувала точно за разстройство, гадене и липса на апетит.

# 152
Влизам много на бързо.Първо:голямо Честито на двете мами Денис и Муцката да си ви живи и здрави малките рожби.Бъдете много щастливи..Много се радвам,че се чувствате добре след раждането.
Иринии явно много си приличат състоянията ни,когато писах набързо сутринта се чувствах по подобен начин,дори не можах да мръдна и не отидох и до болницата.Дано сега си по-добре.Аз не съм се стабилизирала особено и наистина както и Алина спомена това е предвестник и за скорошно раждане.Ще видим как ще е тази вечер,но аз вече нямам сили и енергия от безсъние и контракции.
Стефи много си мила благодаоря за вниманието,така ме мъчат,че не ме пускат.В сряда съм на преглед и ще видим какво е положението.Разбирам те много добре за неяснотата покрай раждането и при мен е така пък защото бебка е седалищно и ако получа бързо разкритие ще трябва бързо да събират екип за секцио.Успех дано скоро имаш информация.
Алина,стес чакаме ви скоро с хубави новини.
Зия,Шоколадче добре дошли отново и се дръжте.
Щеше ми се още нещо да напиша,но ми е каша в главата и ще се опитам да поспя.
Лека вечер

# 153
Ирини, мисля че смектата няма да бъде проблем, но щом не искаш опитай с пектин. Действа доста добре в такива случаи, особено съпроводен с лека оризово морковена диетка, но това ти вече си го знаеш.
Като признак за скорошно раждане - неочакван прилив на енергия, в един момент усещаш, че можеш да правиш доста повече неща, за ден - два болежките понамаляват и се чувстваш много по-дейна от обикновено.

# 154
Irini,,може аз неправилно да употребявам думата "туширане" Simple SmileНаистина прегледа е за проверка за разкритие и скъсяване на шийката-мислих че така се нарича,понеже нали с пръста се проверява и съответно -туширане-допиране,опипване.
За този по-"бруталния" преглед-предполагам ще е след 38-ма седмица Sunglasses

Ох май и на мен нещо ми къркорят червата Confused

# 155
Честито на двете нови майчици и от мен.Да са живи и здрави и да се радват на малките си бебчета !!![/color]    newsm51  love001 smile3501 newsm51 newsm30
Ирини   преди време и аз имах разтройство и моят доки ми каза че няма проблем да пия смекта, защото смектата е нишесте. Също така знам че много често през бременността си жените имат страшни колики, казват че е от на бебето косичката.
Имам един въпрос, всички ли сте си ангажирали доктори за раждането? Защото близките ми около мен смятат че това било безсмислено. А мъжът ми каза да правя каквото реша.Моля ви помогнете ми.Какво да правя да разчитам на този на който попадна или да си ангажирам някой.

# 156

Честит син на Денис и дъщеричка на Муцката !
Пожелавам ви да си отгледате рожбите с много любов, радост и търпение. Бързо възстановяване и семейно щастие.

# 157
жените имат страшни колики, казват че е от на бебето косичката.

rotfImao rotfImbo smile3532 rotfImao rotfImbo smile3532 Joy hahaha
Ау ,как ме разсмя- моля те кажи бързо че не вярваш на това smile3506
Има си съвсем логично обяснение на нещата- ако трябва да обеснявам newsm12

# 158
Весселка, значи явно става дума за объркване на понятията. Туширане е вагинален преглед с ръка, при който докторът цели отлепяне плацентата от коремната кухина на майката, наместване  шийката на матката и/или подпомагане постигането на разкритие.
Бебо 06, по принцип независимо от това дали с иси избрал доктор или не, генерално нещата са в ръцете на Господ /съдбата/ - в смисъл - винаги може нещ ода се случи и при най-добрия специалист. Въпрос на лично предпочитание е дали да се оставиш в ръцете на съдбата или да се опиташ максимално да си организираш предварително нещата с цел своя лична подготвеност и спокойствие. Аз лично държа на моя лекар поради няколко причини - прекрасни отзиви от мои близки приятелки, раждали при него, добри лични впечатления и вяра, че Той е човека.  
А относно коликите - мисля, че ги бъркаш с киселините. Киселини след 7ми месец са сигурен признак, че на бебето расте коса. /не по бабини прикази, а по медицински обяснения/

# 159
Ирини,стана ми интересно за киселините и косата,как така медицинко обяснение???  Rolling Eyes Медицинското обяснени за киселините е от натиска на матката към стомаха и хранопровода и отслабването на мускулните сфинктери от прогестерона и това благоприятства киселинния рефлукс..Сега четох в нета  за случаи с киселни и бебета без коса и обратното:)
Аз лично си имам винаги киселини,още от преди бременността..

А за избор на д-р за раждане-аз също съм си избарала лекар по същите причини,както и Ирини.Така ще се чуствам донякъде по-спокойна като дойде момента и няма поне да се притеснявам на кой ще попадна.А и д-ра вече ме познава и някакси е по-лесно всичко...

Последна редакция: пн, 21 авг 2006, 23:44 от Vessselka

# 160
Здравейте момичета,
На 2 и 3 септември ще има акция на "Движение на българските майки" ......." да спестим едно кафе....да е сухо едно дупе" .....ще събират парички за памперси за децата в домовете на които помагат......който иска може да даде колкото иска ....всяка стотинка е ценна Simple Smile
Ще се събират и учебни помагала за по-големите....

за повече информация :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0
http://www.pr-bg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 580&Itemid=80

# 161
Здравейте момичета
Либра да ти е живо и здраво момиченцето Да ти расте умна и красива Съжалявам за загубата и силно те прегръщам Hug

Денис, Муцката да са ви живи и здрави дечицата и много много да ви радват

Мила честито Желая ти дълъг и щастлив семеен живот изпълнен с любов и разбирателство
Шоколадче стискам палци всичко и при теб да е наред
Момичета не остава много Зия попази я още малко принцесата в пупата на мама щом така казват лекарите
Стискам палци на всички мамчета със симптоми за започващо раждане и чакаме хубави новини
Аз днес бях на 3Д - вече сме почти 2,5 кг без няколко грама което значи че си отговаряме на седмиците Бебо е добре Втора-трета степен зрялост на плацента лекарката каза чер дори и да се роди сега няма страшно но е хубаво да поостане Поради ригидната ми шийка решихме да си чакаме до термин но ако той реши да излиза по рано ще ме оперират по спешност Доста се бях притеснила относно развитието на бебо но днес лекарите ме успокоиха И секретът ми е напълно чист Сега имаме един месец да дебелеем с бебчо

Днес започна работа новата ми жена Много съм доволна Дано и за напред да е така Дала съм си срок на 01.09 жилището ни да блести
Лека и спокойна прохладна вечер

# 162
Честито на Муцката!!! Да и е жива и здрава малката сладуранка  Heart Eyes
Еее бебетата заваляха, няма назад  Grinning Преди като влизах в другите теми където се раждаха бебчовци и все си виках еее кога ще дойде и нашето време  Grinning все ми се струваше далече . Сега хем се кефя хем и страх на моменти ме обхваща  Crazy
При мен нищо ново, пак ще влизам , че може някое бебе да се появи  Grinning
Лек ден  Hug   bouquet

# 163
Честити бебчета на Денис и Муцката!Пожелавам ви здрави,сладки и кротки бебоци,а на вас бързо възстановяване.
Яни много се радвам,че бебчо е наред и е толкова голям,и че вече сте на финала на ремонта.Надявам се скоро да се видим.Hug
Много благодаря на всички за поздравите,да ви се връща многократно.   bouquetHug
Чакам да видя кой ли ще са днешните късметлйки(стискам им палци,които и да са)  bouquet

# 164
Медицинското обяснени за киселините е от натиска на матката към стомаха и хранопровода и отслабването на мускулните сфинктери от прогестерона и това благоприятства киселинния рефлукс
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт