Отговори
# 135
Здравейте на всички!!
Честито на родилите майчета,бързо възстановяване и леко гледане на малките бебоци!!
Аз днес бях на преглед-първия ми от влизането ми в 9-ти месец...взеха ми секрети-вагинален и анален.Взимането на последния беше доста гадно-с една пръчица,бая зор видях... ooooh! ooooh!.После туширането за разкритие ми се стори песен,макар че си беше неприятно.Но всяка седмица до раждането ще ми го правят,така че -да свиквам,то от тук нататък се подготвам психически за неприятни усещания,но поне накрая ще има награда-бебе,дай боже!!!! Praynig
На ехографа всичко е наред,момченце и това,няма да се моря да мисля момичешки имена.Килата излизат 2600,макар че им нямам вяра,обикновено имало разклика около 15 % с действителното..но поне е ориентировачно..
Док ми каза да тръгна за болницата при
1.Болезнени контракции на 5 мин или
2.Изтекли води
3.Кървене-с шепи-моментално да се тръгне без да му се обаждам,понеже състоянието е спешно и може да е фатално за майката и бебето.Дължи се на отлепяне на плацентата.Било рядко,но да се има в предвид!
4.Ако падне тапата- да не се обаждам,тя нямя отношение към близко раждане,а бележи начало на лантентния период,който може да трае 2-3-4 и повече дни..
Аз се моля за вариант с контракции без пукване на мехур,защото тогава боли по-малко.Ако отида с 3 см разкрите ще ми селожат упойката веднага иначе ще чакаме 3-те сантиметра...
От вагиналния преглед се установи-30% скъсяване(аз имам само безболезнени стягания) и 1 см разкритие.Дадоха ми гаранция 1 седмица ,че няма да родя SunglassesСлед седмица-нова прогноза Simple Smile

Ми това е,лек ден  bouquet.Тука вали яко дъжд и ще се разхлади

# 136
Честити бебчета на Денис и Муцката!Да са  живи и здрави и много да ви радват !
 Зия радвам се, че се е разминало и сега си в добро настроение. Браво, че си отишла в болницата.

Сладурче -можеш ли да ми кажеш какъв е този чай за повишаване на лактацията?
Cazo,  чая e на Hipp . Виж: http://www.hipp.ru/index.phtml?page=n4/n40/n130/&item_id=2342

hot chocolate, хубаво е че са те поуспокоили. Остава само да чакаш и се надявам всичко да е наред.
 Irinii , пази се, моля те. Ако не си сигурна и не знаеш какво е  отивай на лекар и не чакай като мен. Това се отнася за всички.

# 137
Честито на  Муцката,да е й е жива и здрава момата и много да радва мама и тати.
Ирини няма проблем да вземеш Смекта по това време на бременността.Много е кофти това,което ти се е случило и на мен днес ми стана лошо,тъй като с мъжа ми решихме в най-големите жеги да ходим за шкаф за обувки и по едно време така ми падна кръвното,че за малко да припадна,сега съм малко по-добре след като изпих  един солен айрян).
Зия и аз изтръпнах от разказа ти,дано вече да няма такива проблеми и да изкараш до термин.
Когато говорих с Денис по телефона след като ми съобщи новината,тя ми каза да ви предам,че не е толкова страшно,колкото сме си мислели,всичко е минало леко,до момента не чувстваше никаква болка,явно още я държеше упойката.
Шоколадче радвам се,че за сега нещата са под контрол и че бебока е добре Hug.
Либра много съжалявам мила за момчето ти Cry,знам,че болката е ужасна, моля се  Praynigпо-бързо да укрепне малката принцеса,за да си я гушкате по-бързо в къщи.Прегръщам те! Hug

Последна редакция: пн, 21 авг 2006, 16:58 от walentin

# 138
  • гр.Русе
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ДЕНИС И МУЦКАТА!!!
Да са здрави и послушни,да носят само радост на мама,тати и семействата ви! На вас,мили момичета,бързо възстановяване,чакаме ви с подробности около раждането и грижите за бебчетата!  newsm51  smile3525
Mila84 ЧЕСТИТО!!!   bouquet
Libra,миличка,съжалявам за момченцето ти. Дано дъщеричката ти наддаде бързо и да си я приберете в къщи да и се радвате!
Ziyah радвам се, че се е разминало. Пази се повече!
hot chocolate успокой се,мила, бъди оптимист,всичко ще се оправи. Хубаво е, че си си в къщи.
Irinii,как си? Разбра ли от какво са тези колики?
Целувки на всички!

# 139
  • В света на мечтите
Ирини според мен е по добре да се обадиш на доктора си. Дори да е нешо безобидно по-спокойна ще си да го знаеш със сигурност. Може наистина да е летен грип и аз преди 2-3 дни бях в подобно състояние но ми мина доста бързо.
Шоколадче браво на теб че си успяла да намериш специалисти които да те успокоят. Вярвам че на финала всичко ще е наред.
Веселка като прочетох че са ти взели сега вагинален и анален секрет се замислих за това, че моя доктор ме вика за същото в сряда. Не е ли прекалено рано за мен щом на теб ти го взимат сега - ти си 10 дни преди мен? Странна работа.
Момичета аз още не съм влезла в 9-ти месец и много ме е страх от всякакъв вид вагинални прегледи. Мислите ли че може да се случи нещо при положение, че лекарят при който ходя е много добър специалист и аз му имам пълно доверие, но все пак newsm78 знам ли ... може ли нещо да стане?

# 140
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА!!! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТЕ!!!

Ирини - онзи ден аз имах нещо подобно, но придружено с разстройство, от което и моите контракции се засилваха. Но при мен беше от по-разхлабената храна, която поемам в последно време и се справих някак си, за 2 дни.

Който се съмнява за някакъв проблем или има притеснение нека веднага го обсъди с наблюдаващия го лекар - за да няма грешки, баш сега накрая. Момичета стегнете се! Няма нищо притеснително да помолиш лекар за съвет, когато ти не си компетентен!

# 141
ЧЕСТИТО НА ДВЕТЕ МАМЧЕТА. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИЧКИТЕ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ
stork-girl stork-boy newsm63

Либра честито завращане в къщи и честито момиченце.Скоро да си я гушкаш и нацелуваш.С времето ще преодолееш болката, като гледаш малката си кукличка. Бъди силна... hang

ziyah много се радвам че всичко се е разминало. Имаш още време, но вапреки това както чета срещите на всички ни с малките бебета наближават.
Малко ме е страх но иа чакам с нетарпение. 1stroller
ИРИНИ да се оправяш по барзо, консултирай се с лекар и дано не се пожтаря, че е неприатно.

# 142
Забравих да честитя на Mila. Да сте много щастливи и влюбени. Нека пътят по който вървите бъде осеян с рози, и скоро едно хубавко бебче ще радва сърцата и на двама ви.  bigdance2

Шоколадче радвам се че са те успокоили. Пиши пак като разбереш още нещо. Успех!!! newsm18

И аз имам идея за новата тема:  love001
Септемврийче, не остана да те гушнат тати, мама.

# 143
Ех, толкова много новини, че не знам от къде да започна!
Честито на мама Денис и мама Муцката! Да са живи и здрави малките бебчета, много късмет да имат, а на мамите бързо възстановяване и ги чакаме отново тук при нас.
Либра, миличка много съжалявам за твоето момченце! Надявам се сладкото ти момиченце да ви утеши и много да ви радва, теб и таткото.
Мила84 честито! Пожелавам ти щастлив семеен живот! Най-хубавия подарък за теб и мъжа ти е бебочето, което ще се появи скоро.
Стес, и на теб стискам палци. Скоро и ти ще ни зарадваш с най-прекрасната вест.
Зия, моля ти се да се спреш! Почивай повече, макар че и аз като теб все си намирам работа-то е готвене и чистене, така че и аз май нямам право да ти давам съвет.

Това е от мен засега.
Дано да завали, че да се разхлади малко, че вече не издържам на тая жега.

# 144
Веселка, като чета и направо се  учудвам. Та ние имаме още 4 седмици до термин , с теб сме на един ден. Твоят  лекар  къде се е  разбързал да раждаш и  това туширане за разкритие ??? Shocked
Аз току що излизам от  болницата, където лежах за задържане и ме  натъпкаха с гинипрал  Shocked
Моят лекар каза, че  бебето ми още не е зряло, тоест , ако се роди в  близките 2 седмици, ще се  води преждевременно родено и ще е в рисковата категория!!!

Не мога да разбера , това подготовка за  всеки случай ли е или какво  Shocked Аз викам да си чакаме и да се  пазим до края на  37 ма седмица.
Търпение! Всички ще родим щом сме стигнали дотук  Peace

# 145
  • Бургас
Иринии, да не би все пак това да е предвестник на скорошно раждане  newsm78 Аз съм чела, че разхлабването често е началото...
ziyah   , hot chocolate   - радвам се ,че положението е овладяно и сте добре в комплект  Wink И аз се учудвам за този ежеседмичен преглед с туширане за разкритие , на мен чак утре за пръв път ще ме гледат вагинално- малко по-рано от предвиденото заради тапата, а по план не повече от 10 дни преди термин, като моят се измести леко - към 05,09, не че вече има значение  Simple Smile Досега за разкритие са ме гледали на ехограф.
avana , по принцип обикновения вагинален преглед -без туширане,направен внимателно, не би трябвало да предизвика проблеми.
Хайде, честит ви дъжд, където го има вече  Hug

# 146
  • София
ЧЕСТИТО НА ДВЕТЕ МАМЧЕТА. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИЧКИТЕ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ newsm51 smile3525

Либра, миличка много съжалявам за малкото ангелче Flowers Rose. Дано Св. Богородица пази малката ти принцеса и теб. Прегръщам те! Hug
Шоколадче, радвам се,че за сега нещата са под контрол и че бебока е добре
Мила84, желая ти безоблачен семеен живот smile3501
На всички други момичета, със и без тапи стискам палци.
ИРИНИ, внимавай, върлува много гаден летен грип с повръщане, разтройство и малка температура. Аз го преминах и след това се чувствах като изстискан лимон.

ileo  и аз ще раждам в Майчин дом!

# 147
Честито на всички Майки! Да растете  радостни,здрави и много много любов   bouquet  bouquet  bouquet
!

ileo  и аз ще раждам в Майчин дом!
А избрала ли си лекар? Знаеш ли подробности-необходими неща за носене(например чаршафи?) Въобще към всички,които ще раждат там ми е въпроса.
Поздрави!

# 148
Честито на Денис и Муцката! Да са живи и здрави малките бебчета! А на мамите бързо възстановяване и скоро тук при нас!   bouquet
Либра, много съжалявам за твоето момченце! Дано малкото момиченце бързо да укрепне и да ви е радост и утеха!  bouquet
Мила84, честито! Дълъг и щастлив семеен живот!  bouquet
ziyah, добре е, че засега се е разминало!  bouquet
hot chocolate, едва ли ще се успокоиш преди да видиш малкото човече, затова - стискам палци всичко да е ок, щом се появи!  bouquet

# 149
Ами и аз незнам дали е рано или не е,аз си знаех още от начало ,че в 9-ти месец ще ме гледат вагинално всяка седмица...Предполагам ,че док знае какво прави,имам му пълно доверие.Може би всеки лекар процедира различно ...То и аз бих искала да са по-малко тези прегледи понеже не е особено приятно..А пък за раждането-никой неможе да гарнатира кога ще бъде,понякога със затворена шийка и без никви признаци може да тръгне,а др път с разкритие и изглаждане на шийката- да се износи до термин,та и след това
Чувала съм че някои д-ри с тези туширания в 9-ти месец "подпомагат" разкритието-ако се налага де..
И аз сега се чудя защо не използва вагиналния ехограф за целта... newsm78.Ще го питам следващия път
А за бебето дали е готово за раждане-аз четох че вече в 37-ма седмица са си добре развити и няма проблем да се роди(даже док ми каза след 34-та седмица)Естествено е най-добре колкото се може повечко да постои.
Хайде лека и безпроблемна вечер на всички без неприятни изненади Praynig

Общи условия

Активация на акаунт