Сдружение „Фридрих Шилер“ прием, правила, мнения, всичко за училището.

• 23 803
  • 158
  •   1
Отговори
# 135
  • София
В кой месец става продаването на документи и кога е подборът за сдружението?
Не знам защо тези хора не си актуализират страницата.
Най-сигурно е да звъннете на този телефон
+359 884 153 478 – Живка Николова

# 136
Здравейте,
Досега имало ли е първоначална такса за прием в сдружението? Моя позната си записва дете в подготвителна група и са й казали еднократна такса в размер на 2 членски вноса или 540 лв общо.

# 137
  • Sofia
Да, имало е. Преди 10 години също имаше . Размер не помня.

# 138
Много странно обследваането на Шилер за 1ви клас (без предварително изучаване на немски) тази година е на 2ри юни, а записване в училищата започва от 3ти. Ще успееят ли бързо да обявят резултатите? На Луис Карол им трябваше две седмици, но тяхното обследване беше месец по-рано. Също така записването в Л. Карол е до 6ти юни, ако Шилер не покажат резултатите до тогава става доста неприятно, защото трябва да избираме едно от двете.

# 139
  • Sofia
Не съм се интересувала от  приема в 1 клас, едно време изобщо нямаше такъв де. До не би да са малко кандидати и действително да е нужно много малко време за проверка...

# 140
  • Sofia
Моите деца са в Шилер от първи клас. Преди 10 години беше баткото и си имаше прием, макар и с ограничени бройки.

# 141
  • София
awesometoday и миналата година имаше доста разстояние между изпит и записвания.За всички деца общото обследване беше в един ден, а после тези, които си бяха учили немски ги викнаха допълнително за устно изпитване.
 Децата излезнаха много доволни и спокойни.
Имаше доста деца за изпита.

# 142
Здравейте!
Не съм чела всички страници, погледнах и страницата на самото сдружение.
Не мога да разбера, дава ли нещо повече от изучаване на немски език?
Извинявам се ако въпросът ми е глупав.

# 143
  • София
Здравейте!
Не!
Класът като цяло е доста силен, родителите амбициозни, не знам дали се дължи на подбора, или е просто късмет.

# 144
Ключовото според мен е че има някакъв подбор, което е филтър за деца, които просто ще се пуснат по течението на българското образование.

Здравейте!

# 145
  • Sofia
Подкрепям горното мнение. И двете ми деца минаха през Шилер и прави впечатление, че началната цедка е довела до хубави класове с амбициозни деца.

# 146
  • Пловдив/София
Има ли родители на деца, започнали директно първи клас в Шилер (145то)?

Първи проблем немския, да кажем, че е решим (има курс, а и от Сдружението казаха, че може и лятото да навакса).

Но как се интегрира детето в класа, колко нови деца има?
Някакви други проблеми като е карало 4 група в ДГ срещали ли сте? Не спи на обяд, та това не е проблем…

Не ми се искаше да местя детето за ПУК, много си харесваше госпожите в ДГ и ни е удобно, но сега се чудя дали не сгреших…

# 147
  • София
Едно време започналите от 1. клас ги слагаха в една и съща паралелка.

# 148
  • Sofia
И двете ми деца започнаха от 1ви клас. Малко е трудна адаптацията, децата вече се познават, идваш малко като аутсайдър. Но с времето си намериха приятелчета, вписаха се, не е нещо фатално.
За немския не сме имали проблем, бързо наваксват, а и нали сте взели изпит, не сте от нулата.

# 149
  • Пловдив/София
И двете ми деца започнаха от 1ви клас. Малко е трудна адаптацията, децата вече се познават, идваш малко като аутсайдър. Но с времето си намериха приятелчета, вписаха се, не е нещо фатално.
За немския не сме имали проблем, бързо наваксват, а и нали сте взели изпит, не сте от нулата.

Това ме притеснява и мен, затова се надявам да са поне няколко нови деца.
Дъщеря ми и по принцип се адаптира трудно и бавно…Срамежлива и интровертна е, докато не намери приятелки, тогава се разгръща.
От друга страна само заради това да се откажа от училището не ми се иска.

Общи условия

Активация на акаунт