Отговори
# 180
Момичета, съжалявам много, но без да искам цъкнах на един бутон и анкетата изчезна. Smiley
Написах я наново

# 181
То стана толкова всеобщо прието да си плащаш за раждането, че вече това не ги трогва някои лекари. Някак вече по подразбиране си плащаш. И пак те претупват. Аз имам други задръжки спрямо изборът на екип. Допускам, че точно защото си избрал конкретен доктор, като го вдигнат през нощта, е много по-малко мотивиран да те чака да родиш, отколкото лекаря, който тъй или иначе е на смяна в момента и не бърза за никъде. Или пък да отидеш в края на смяната на лекаря си и да разчиташ, че няма да ти шикне окситоцин или няма мистериозно да паднат тоновете на бебето и да те срежат. На една приятелка й предизвикаха раждане, защото лекарката на следващия ден излизала отпуска. Ми като излизаш отпуска, момичето ще роди при друг лекар като й почне родилната дейност! Много лошо сме ги свикнали като така безропотно се съгласяваме на някакви абсурдни решения. Искам само да ви кажа, че това си е вашето дете и вашето раждане, да си търсите правата, и второ, и трето мнение. Хормони, умора, уплаха, разбирам, ама някои лекари на това разчитат. За да не излезе мнението ми крайно хейтърско и едностранчиво, искам да кажа, че то не е към съсловието. Има съвестни лекари и акушерки с големи сърца, които работят неуморно и на кабинет, и в болница, внимателни, грижовни, компетентни, заради които много родилки си спомнят раждането като прекрасно преживяване, дори да е имало усложнения. Просто стават все по-малко. Да са живи и здрави и дано попаднем на тях.

Jasmin, радвам се, че ти е харесала лекцията. Ако някога се сетиш, че ти трябва нещо от нея, имам аудиото, презентацията и планът за раждане.

# 182
Здравей tennislady,

Напълно съм съгласна с теб Simple Smile Аз също се възползвах от лекция. Уникална е наистина и ми беше много полезна. Може ли да те помоля да ми изпратиш материалите.

# 183
Аз искам само да споделя за зодиите, съгласна съм за девите, че са много интелигентни и чувствителни хора. Моето бебче е на ръба между дева и везна. Винаги съм мислела, че везните са много тихи и спокойни, но племенникът ми, който е на 3 е везничка и няма такъв щурак. Много активно и умно дете Simple Smile

# 184
  • Terra incognita
Синът ми е везни, няма такава лудетина...
Аз не вярвам в зодиите много, много.

# 185
Аз само да се вмъкна в темата за Девите - за добро или лошо, животът ми е осеян с тях, най-близката ми приятелка и мъжа ми са на една дата през септември, дъщеря ми е августова дева, а имам чичо, братовчед, на братовчед сина, девер, братовчед на мъжа ми (на датата на дъщеря ми).... и последният да затвори вратата. Бебчо има шанс да не е дева, а везни (на сестра ми пък на рд), така че съм със смесени чувсва. Не вярвам само в зодии, но има нещо общо в тези хора, което ме очарова и побърква. Живи и здрави, да видим какво ще го бъде този път.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 11:19 от mikka_

# 186
Относно избора на болница за раждане моите критерии са няколко:
- чистота и дезинфекция;
- възможност за реакция на място при всички ситуации, възникнали по време на раждане;
- добра неонатология.
При първата бременност обиколих няколко от големите имена в сферата: Щерев, Надежда, Шейново.  Накрая се спрях на Токуда.
Опитът ми от Шейново е много лош, като не говоря за квалификацията на лекарите, а за чистотата на болницата. Направи ми лошо впечатление и дори не задълбах да потърся добър лекар там.
Щерев и Надежда ми харесаха, но когато ги попитах каква е процедурата при преждевременно започнало раждане или при усложнения при самото раждане, казаха, че транспортират до МД или Токуда.

За това и сега пак мисля да съм в Токуда.

# 187
  • Пловдив
Свекърите ми са деви /през два дена са/ и нямат нищо общо, колкото спокоен и здраво стъпил на земята е свекъра, то толкова хаотична е свекървата. Баща ми е везни няма такъв инат ако каже на бялото черно значи е черно 🙈
Моето бебе ако всичко върви нормални при всички положения ще е дева /дано да прилича повече на свекъра 🤭/

# 188
Ние в семейството сме пълни с представители на зодиите от Рак до Везни. Само ние с моя не сме нито една от тези зодии. Да видим малкото какво ще си избере да е, живот и здраве

# 189
  • Чикаго / София
Интересно ми е да чета мненията ви за девите като зодия. Аз като се замисля, нямам никакви близки от тази зодия и никакви впечатления нямам. Поуспокоихте ме Simple Smile

Ние в нас сме все рогати и близките ни все са с близки до нашите зодии.

Малката ми дъщеря е родена Август и е лъв, но за това бебе няма шанс да е Август и по-добре да не се ражда тогава, че ще е много рано - термина ми е все пак на 22 Септември. Има минимален шанс да прескочи девата и да е везни, но едва ли ще ме оставят да пренося на моята възраст, по-скоро ще ми предизвикат раждането една седмица преди термина. Та отвсякъде се очертава да е дева.

# 190
Здравейте, момичета! Освен с плацента превия тоталис от днес съм и с гестационен диабет. Има ли мамита с такъв диабет и какво ви предписаха? На мен искат да ми слагат инсулин, но заради това трябвало да вляза в болница. Има ли и други мами минали по този път и какво ви изследваха?

# 191
Със сина ми бях термин за дева и всеки като му кажа и беше с "Аууу, момче и дева. Ужас". Мъжът ми е "момче" и дева и си го харесвам много Wink Та синчето го преносих, или по-скоро не ми беше съвсем верен терминът и се роди везна. И сега, въпреки че са различни зодии, двамата с мм толкова да си приличат като характер. Така че си е до ген, характер и възпитание много повече, отколкото от зодията, според мен.

Иначе за избора на болница, аз пак се спрях на Майчин Дом във Варна. Ако за лош късмет има нужда от неонатология, АГ е на 5 мин. Избирам там отново, защото например изобщо нямах нужда от официален план за раждане първия път (дори бях чела тогава, че има вариант да го подготвиш и едва ли не да настояваш болницата да ти го разпише, като обещание, че ще спазят изискванията ти). Разбрах се с лекаря и акушерките кое как бих искала да стане и на всичките ми акъли се вързаха или поне ми дадоха шанс да опитам, както аз искам, но не прибегнаха до никакви инвазивни процедури като епизиотомия, или натискане на корем и прочие, както бях пожелала. Забави отрязването на пъпната връв, дадоха ми бебето веднага да засуче, а после беше през цялкото време с мен и капка АМ не са му дали. И като цяло имам много хубави спомени как премина цялото раждане и престой и как бях достоен участник в него, а не само поредната крава-родилка.

# 192
  • Terra incognita
Аз съм с гестационен диабет. Не се съгласявай веднага на инсулин, това е много крайна мярка и се налага едва, когато диетата не дава задоволителни резултати, направи още консултации с различни ендокринолози, занимаващи се с бременни. Първата стъпка обикновено е диета. Трябва да ти дадат списък с храни, които да избягваш, и диета. Втората стъпка е да си купиш глюкомер и да започнеш да си мериш захарта, аз първият месец я мерех по 6 пъти дневно- преди закуска, 1 час след закуска; преди обяд, 1 час след обяд; преди вечеря, 1 час след вечеря. Води си дневник със стойностите.
Разбира се, трябва да забравиш за захарта и всички нейни производни. Тестено- също. Плодовете- само между храненеията, не повече от 100- 150гр за порция. Повече белтъчини и зеленчуци. И наблягай на пълнозърнестите продукти, в малки количества.
Какви са ти резултатите?

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 19:31 от VickyTaylor

# 193
Резултатът от обременяването е:
Глюкоза - 0 час - 5.39 mmol/l
Глюкоза - 60 мин. - 9.69 mmol/l
Глюкоза 120 мин. - 9.19 mmol/l
Днес ендокринологът ми каза, че няма как да стане с диети и да отивам в болницата за инсулин. На същото мнение е и наблюдаващия гинеколог. За четвъртък имам записан час при друг ендо, който работи в болница, за да ми потвърди дали съм за инсулин и наистина ли трябва да влизам в болница за да ми го изпишат? При теб какви бяха стойностите и какъв списък с храни ти дадоха? Колко пъти на ден се храниш?

# 194
  • Terra incognita
И как решиха, че няма как да стане с диета? Не са ти чак толкова космически стойностите.
И защо трябва да влизаш в болница? За да източат някоя пътека?
Аз имах завишение само на третата проба- 8,6.
Но със сина ми също имах ГД и резултатите бяха по- високи. Вчера в групата във ФБ имаше есно момиче с доста по- високи стойности от тези, не спомена нищо за инсулин и болници.
По принцип трябва да се храня по 5- 6 пъти дневно. Ям нормална храна, но делът на въглехидратите гледам да е по- малък. С глюкомера сама ще си напаснеш менюто, защото всеки организъм е различен.

Общи условия

Активация на акаунт