Отговори
# 165
  • София
И аз съм на Магнерот 2х1, първо пих диаспорал, но ми е много гаден и го сменихме с хапчета.
За покупките изобщо не е рано, сега докато сме подвижни и още не е супер топло мисля че е идеален момент. Само бюджета ме спира, имаме мега разход до няколко дни и всичко е насочено натам, после започвам Grinning
Миналия път пак така процедирах, всичко си купихме предварително, изпрах, опаковах, надписах и ММ само трябваше да постели леглото и да донесе правилната торба на изписването. Мисля че и до ден днешен ми е благодарен, а и всичко аз си избрах и оправих. Това ошашкан махмурлия да обикаля бебешки магазини си е наказание отвсякъде 😄

# 166
  • Пловдив
От април пия магнерот 3х2, пробвах с нутри-маг 2х1,но издържах три дена и си се върнах на конската доза 🙈. Купила съм няколко неща, мислех да чакам до края, но ще вземем най- необходимото за началото и след това ще допълвам каквото е необходимо.

# 167
Аз още от 16 гест. седмица пия магнерот. Отначало го пиех само на обяд 2 таблетки, но ми го смениха на 3х1 таблетка, за да е наситен организма 24 часа с магнезий. Въпреки тази доза усещам контракции и в петък ще говоря с АГ за дозата. Знам от патологията, където лежах, че магнезият не е вреден и може да се изписва и в по-големи количества от това което пия.

# 168
Ако са повече водите е възможно да не се усеща много силно бебето.
Аз вече изпрах и подредих дрешките. Имам от каката и ми дадоха още за момче. За сега няма да купувам още, ще чакам да видя какво ще е времето и ако ми трябва нещо тогава. Остава ни кошница, матрак и спални комплекти, и няколко дребни неща.
Докато не съм започнала да се търкалям и да ми става трудно, после вече ще почивам и чакам да родя. С първата бременност правихме ремонт, до последно съм чистила и оправяла на четери крака.

# 169
  • Варна
Аз нямам много покупки още, а уж бях решила да си пазарувам спокойно от рано, че с предната бременност не ми разрешаваха от суеверия.
Все имам някакви колебания какво да избера, особено за по-големите неща, мисля че избора е твърде голям и ме обърква Grinning . Освен това има доста неща, които ги има само Online или в магазините ми ги предлагат на каталог а аз сякаш искам да го видя с очите си, да го пипна. Дрешките мога много бързо да ги купя, това ми е най-лесно, ама за другите неща. Кошара мисля, че си избрах, ама сега съм в голяма чуденка какъв матрак да взема, защото знам, че е важно, но то има стотици видове на най-различни цени.
Откакто разрешиха пътуванията пък всеки уикенд съм нанякъде и то времето си минава...трябва да се постегна с пазаруването.

Elsi_b, аз също планирам почивка в Гърция в началото на юли. На следващия преглед ще питам АГ ми какво ще каже, дано и аз имам зелена светлина Simple Smile

# 170
Зайка Байка, аз бях също в Майчин дом първия път, втория път бях във Фемина.

Ани, и аз съм на голяма доза магнезий. Днес сутринта пак бях със схванати прасци.. Явно ще търся някакво мазило

При мен феталната ехокардиография мина. Всичко е наред. Бях във Фемина при д-р Спасов. Пулсът на малкото варираше между 129-143 при трите измервания. Докторът ми показа пишката на малчо. 503 грама е и различните неща, които му измериха, отговарят на различна седмица от 22 до 24.
Пулсът на бебоците при вас как е?

# 171
Здравейте мамчета,

И аз скоро не съм се разписвала...моята бебка също е от много кротичките, усещам я по  два, три пъти на ден, вчера баща и дойде, тъй като аз сега съм при родителите ми на гости, той дойде да си ни вземе и като почна да и говори почна да се върти и да рита. Мисля, че са ни спокойни бебенцата и заради зодията Дева...не че вярвам толкова много във зодии, но наскоро четох една книга в която се казваше, че бебчетата и дечицата Дева са едни от най - тихите и спокойни дечица. Чак да ти стане скучно Simple Smile

Пулса на моето бебче почти винаги е 140 удара.

Аз пия по 1 диаспорал 300 мг на ден, но съм забелязала за изтръването и крампите при мен голямо значение има дали се разхождам през деня или не. Ако се случи така че цял ден работя и не излезна на разходка после едвам заспивам от изтръвания. Затова се старая всеки ден поне 30 - 40 минутки да съм някъде на разходка.

Ние имаме вече колички, сега в началото на Юни ще поръчаме и кошарката, дрешки аз взех и ми дадоха доста и мисля, че повече няма да взимам и ще ми остане само за накрая мойте неща за болницата и коритото за къпане на малката.  Ако си търсите евтини нощници за кърмачки мога да препоръчам тази страничка в фб, аз от тук си поръчах три и за цената от 14 лева са супер.  https://www.facebook.com/%D0%97%D0%B0-%D0%9C%D0%B0%D0%BC%D0%B8-% … 2-954687804654978

Приятен ден! Извинете за чаршафа, но скоро не се бях включвала Simple Smile

# 172
Между другото може би  има нещо вярно, аз съм зодия дева и съм била много кротка, Баткото ми е 7години почти и той е дева и беше супер кротко бебе и голям добродушко! Живи и здрави да са 🤗😊

# 173
Привет, момичета!
Аз малко късно се включвам във вашите редици, но все пак по-добре, отколкото още по-късно 😉.
Аз също съм Дева и момиченцето ми е Дева, а очакваното бебче също ще е Дева 🤪. Много се надявам да е като кака си и да мога да се справя с двечките сама. Няма да е лесно... каката ще е на 2 годинки, когато бебчето се роди, та ще е предизвикателство. Приемам съвети 😅.

# 174
tennislady, благодаря за лекцията. Беше повече от два часа, доста изчерпателна и интересна. Flowers Hibiscus

RubyRose*, добре дошла в темата. Лека бременност и здраво бебче. Ако искаш да се запишеш на първа страничка, може да дадеш информация за термин, години, пол... Flowers Hibiscus

# 175
Имам приятели Дева и са доста тихи и добри. Но нашето бебе не от кротките. Доста си рита и движи. Дано като се роди да е спокойно.
Зодията не определя всичко Wink
RubyRose дано имаш баби и мъж да помагат Simple Smile Ще се справите!

# 176
Здравейте и от мен, дами Simple Smile
Аз също се включвам малко по-късно и се надявам да ме приемете в редиците.
В 26 г.с. съм и моето бебче е доста активно, чак на моменти се притеснявам, че нещо не е ок щом толкова се бунтува. Забелязвам, че когато таткото й заговори се кротва - все едно стои и го слуша.
Ние купихме количка, малко дрешки и някакви други дреболии.
В момента съм на тема избор на болницата и лекар за раждането. Колебая се между МД и Шейново (не изключвам и частните болница). Важно ми е отношението и професионализма на персонал.
Какво е вашето мнение и тези, които са си избрали биха ли сподели повече информация за избора си?

# 177
Майка ми, баща ми бог да го прости и първия ми братовчед са деви, тихи са само навън мога да кажа. Това, че са педанти, перфекционисти и какво ли не, да не говорим за инати, мога да го потвърдя с двеста ръце и триста крака Laughing . Но са оправни, интелигентни, не са мързеливи. Изобщо много позитиви имат. Но на мен до гуша ми е дошло от деви Open Mouth Laughing Laughing.
Преди много се тюхках за зодията, но сега ми е все тая, само да се роди жива и здрава Cupid . Иначе каката я чаках да е скорпион, хаха, така че дева си е направоооо супер! Stuck Out Tongue

# 178
RayaPamela добре дошла!
Аз съм се насочила към частна болница (Вита). Чисто, модерно с добри лекари уж. Преместих се да се следя там тъй като първата ми лекарка не изражда, а и болницата доста промени направи и ми е далеч( Щерев).
За мен държавните не бяха опция от самото начало, освен ако не дай си боже се налага високо ниво на неонатология при недоносване. Но и за там пак бих предпочела Надежда, където пак са на високо ниво.
За Шейново чувам хубави неща напоследък на родили последните 12 месеца. Но МД отдавна съм се отвратила от нещата, които чета. Моята кума ражда два пъти там при един и същи лекар. Първия път преди 4-5 години беше очарована, но сега беше много разочарована от отношението.
Може би разчитам на лаврите, че ако си платиш ще получиш добро отношение, но знам, че не е винаги валидно.

# 179
Здравей, geri99 Simple Smile

Много благодаря за информацията. Съгласна съм, че май трябва да си платиш, за да ти се случат нещата, но за съжалание има и много случаи, в които хора си плащат и пак не е това, което са се уговорили предварително.
Аз за сега чувам добри отзиви за персонала на Шейново, за преждевременно раждане МД и за обстановка Щерев и Токуда. Имам чувството, че нямам много време за размисъл и, че е редно да се ориентирам вече и затова събирам мнения.

Общи условия

Активация на акаунт