Отговори
# 150

mikka_, пиеш ли нещо за сваляне на ТСХ. Не би следвало да го поддържаш толкова високо. Колкото до обременяването - гледай да си спокойна - не е кой знае какво. На мен от притеснение ми стана лошо преди самото изследване, а после си бях ОК. За сметка на това сега само ме мотаят по този повод и мисля да спра да ги слушам.

Пия L-tiroksin, дозата ми беше 50, като видяхме завишените показатели ме смени да редувам 75 и 100 за три седмиции. Вчера излязоха новите резултати, и ТСХ е 3. Сега обаче съм в голяма чуденка какво да правя, щото ако тр да отида пак на лекар, само за да ми каже "ами продължавай още 3 седмици така, докато падне под 2",  прегледа е 10 мин, а чакането и отиването и връщането 1час и нещо... Иначе са ми правили обременяване предната бременност, не е болка за умиране, ама хич не ме радва. Отделно вчера лаборантката така ме боцна, че според нея съм "мръднала" в последния момент, и познай .... как боля директно в месото Confounded

Ние сме в военна драма за името, оказва се, че аз съм била избрала името на дъщеря ми (аз го предложих, да, но имаше и други предложения и накрая и на таткото това най му допадна) и сега едва ли не, той трябвало да реши.... Държи да го кръстим с буквата на майка му (която е и буквата на баща ми и моята), ама пък аз не искам, и не ми харесват. Много се закучва работата, има едно име на което сме горе-долу ОК и двамата, но за мен ще е компромис, ако е то.

# 151
  • Terra incognita
Аз също не усещам често бебка, не се тревожа. Важното е, че в рамките на деня съм я усетила. С баткото беше същата работа. Възприех, че явно това си е някаква моя си физиологична особеност+ предната плацента. Бебка от доста време стои само от дясно и е седалищно. Имайки предвид, че не е по акробатиката, нищо чудно така да си остане, както баткото. И той от много рано застана седалищно и повече не се помръдна.

# 152
Дъщеря ми беше много активна в корема. Особенно, когато баща й говореше през корема ми.
Сега няма шанс някой друг да усети движенията на бебето. Добре, че е в мен и усещам леки тупвания. Дано и след като се роди да е така. 😄 Моята дивачка ми стига и за две.
Не мисля, че е повод за притеснение ако не се усещат нон стоп. Но бих питала следващият АГ нормално ли е.

# 153
ioni, Полина и Виктор звучат добре. Бързо да се разберете за името ти пожелавам (и нека не звучи все едно ние сме се разбрали Smiley )

alegoria, Александър звучи добре. Хубаво име сте избрали Flowers Hibiscus

geri, радвам се, че всичко е наред и че писа. Все така да е!

tennislady, аз пия Прегнако заради нисък общ белтък. АГ ми каза да си взема. Аз не ям много протеини, да не кажа хич, но и с прахчетата не се беше вдигнал, а беше паднал още. Предстои да пускам нови изследвания около 10.06 и тогава ще видя как са нещата и с белтъка. Иначе аз пия ванилия с брюле и шоколад с банан и ми харесват. Понякога си правя млечни шейкове с тях и слагам сладолед вътре. Сега обаче не ми чак толкова топло и си ги пия с вода

# 154
И на мен Виктор ми звучи най- добре с името на каката, Полина. В крайна сметка като родя мен питат как се казва, таткото само да посмее да го смени 😅

# 155
Много усещам бебето и добре че, защото съм с тежка бременност и  така се успокоявам ❤

На много зависи и изобщо не е повод за паника на този етап ако не усещате често бебето.

# 156
  • Чикаго / София
Аз също не усещам моята бебка често. По два-три пъти на денонощие и са леки потупвания. Все още никой друг не може да я усети, като си сложи ръката на корема ми. Мисля, че всичко е наред, щом все пак усещаш потупвания от време на време.

# 157
tennislady, може ли линк на това, което си гледала за раждането, че ми стана интересно?

# 158
Момичета, и аз да се отчета. Днес бях на преглед -23г.с.+2 д. Бебето е добре, пак не се спря и не можах да занеса на таткото нито 1 свястна снимка. Тежи 700гр- АГ каза , че отговаря на 24 с. Заради изтръпването на ръцете през нощта ми увеличи Магнерот  на 3*1. Назначи ми да си пусна желязо след 1 седмица , тогава се пада и да си правя обременяването с глюкоза. Даде ми зелена светлина за море и сега нямам търпение да запазим за Гърция ☺☀Темата с имената ми е болна. За момиче имаме име , което и двамата на 100% харесваме , но за момче естествено не е толкова лесно 🙈🤷 Спряло сме се на 3 имена, но на мен ми се иска и двамата като чуем името да кажем- Това е! Дано харесаме такова име. Тези дни  постоянно гледам детски дрешки и макар да е рано много ме сърбят ръцете да поръчам 🤩

# 159
mikka_, от моя опит и това, което на мен са ми казвали знам, че при смяна на доза трябва да се изчака около месец и тогава да се види. Може да изчакаш и пак да пуснеш. Ако няма голяма промяна - може  или да отидеш на лекар или да си промениш дозата сама. Аз преди да забременея така правих - ако резултата не беше Ок си увеличавах малко и пак проверка. Ако не успявах да си го нагодя дозата сама - ходех на лекар.
Да се включа и аз с усещането на бебето - усещам я все по-често. Бях чела в една статия, че през 6ти месец е възможно да ти отговаря на галене по-корема и да реагира на звуци. Последните дни си правя експеримент - когато я усетя, галя там където съм я усетила и тя продължава. Много е сладко. Вчера явно не и хареса бръмченето на четката за зъби и пак реагира. Всичко е много относително. В понеделник например бях на преглед и доктора каза, че  рита - аз не усещах нищо, но по едно време така ритна, че даже се видя и то там, където беше поставен уреда върху корема ми. Предните дни пък не беше толкова активна и се тревожих. Явно зависи и от нейното настроение Grinning
И в допълнение да попитам момичетата от София - при кой лекар и къде си правихте предната ФМ? Аз си правих в МД, но се чудя дали отново да е там или някъде другаде. Нямам опит, така че ще разчитам на вас за препоръки и мнения Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 17:57 от Зайка_Байка

# 160
Здравейте, отдавна не съм писала но чета всичко, ще чакаме момченце. Днес бях на преглед и ми изписа 3*1 Магнерот, поради оплаквания ниско долу за бодежи особенно Баткото като ме ядоса.Някой друг пие ли по толкова, освен elsi_b? Мислите ли да купувате вече едно по едно, или е рано?

# 161
Здравейте, отдавна не съм писала но чета всичко, ще чакаме момченце. Днес бях на преглед и ми изписа 3*1 Магнерот, поради оплаквания ниско долу за бодежи особенно Баткото като ме ядоса.Някой друг пие ли по толкова, освен elsi_b? Мислите ли да купувате вече едно по едно, или е рано?

Ани, честито момченце Simple Smile
В началото ми изписаха Магнерот 3х2, сега съм на 2х1, не се притеснявай от дозата, ако от това е продиктуван въпроса ти.
За покупките вече много неща съм купила. От по - големите неща ми остава само кошарка и ваничка. Имам и още доста дребни неща да купувам.

# 162
Да стори ми се много, оооо браво аз освен едни бодита от лидъл нищо друго не съм купила, иначе съм набелязала 😊😊😊

# 163
Не е рано за покупки. Хората казват да се чака за всеки случай, да не стане нещо, но реално гаранция никога няма. По което и време да е преди раждането, все е добра идея. 

За мен е лудост всичко след раждането да се купува.

Първо, няма лично да си го изберете, а роднини ще търчат, второ - мебелите им трябва време да се отмиришат (леглото дървесина и мдч все си мирише като е ново), дрехите трябва да се изперат, изсъхнат, да си организирате подредба. й

Аз от каката имам всичко, но дрехите трябва да минат през пералнята и няколко шишета да купя, че старите са захабени. Да наредя дрешки и прочее. Има си работа.

# 164
tennislady, може ли линк на това, което си гледала за раждането, че ми стана интересно?
Пробвай тук . Даваш на "преглед", изчакваш малко и му цъкаш ► play-а. Казаха, че ще е активно една седмица след провеждането на уебинара, а той беше в събота, значи сега е моментът Grinning Аз не успях да го изтегля в този вид, но си изтеглих аудиото и презентацията отделно, имам и планът за раждане на текстов файл, за да мога като наближи да преговоря някои неща Grinning A под вагинален разширител, аз разбирам ей такива помпички, но са бая скъпи, а акушерката каза, че има и други марки и чакам да ми отговори какви. Изглежда доста извратено да си разширяваш вагината, но това по един или друг начин ще се случи, по-добре да е по-малко травмиращият.

Общи условия

Активация на акаунт