Отговори
# 135
Аз ни в клин, ни в ръкав, ама да си кажа, че Ирина е едно от любимите ми женски имена!

# 136
  • Чикаго / София
Сиропа, който пия аз не запича, но съм пила хапчета желязо, които са ме запичали.
A кой сироп пиеш?
И един съвсем страничен въпрос. Ирина ли ти е цялото име, харесваш ли си го и ако да, винаги ли си си го харесвала? С мъжа ми още не сме обсъждали имена и сме си дали време всеки да си помисли, но преди да забременея в неангажиращ разговор сме си обсъждали, че това име харесваме и двамата. Харесва ми, че докато се произнася, през цялото време се усмихваш, защото има много "и" Wink

Мисля, че в България се казва "Билкова кръв". Аз живея извън Бг, и тук е с друго име, но са един и същ сироп. Пиех го и преди бременността, че моето желязо по принцип много пада и профилактично през 2-3 месеца си купувам и пия по едно шише. Сега гледам да съм по-редовна.

Разсмя ме с името ми. Не се бях замисляла за това, което написа, за усмихването Simple Smile

Цялото ми име е Ирена, и да, харесвам си го. Винаги съм си го харесвала. Дори тук е лесно за произнасяне. И Ирина ми харесва. Те и двете имена имат еднакви умалителни и вече от родителите си зависи как ще започнат да наричат детето си галено -Рени, Ирка, Ире. На мен никога и никой не ми е казвал Рени - много рядко някой нов познат така да ме нарече.  Но и Рени е хубаво галено. Simple Smile Успех с избора на име!

# 137
Училища за родители в момента не би трябвало да се провеждат - обикновено са на закрито някъде, така че може би скоро... За мен няма смисъл от тях, единствено да се поразходиш и прочее, да си внушиш, че нещо се готвиш. Миналата бременност увършах навсякъде по моловете де що имаше училище и прочетох две книги за кърменето. Няма да ви казвам каква греда ударих...

В предни теми съм писала и ме имаше в списъците, ако сега ме няма не се тревожи.

Всъщност да, има те с термин 22.09, просто не съм те видяла. Flowers Hibiscus

И аз да си кажа, че харесвам много името Ирина. На галено им казваме Ира и Ринка.
tennislady, а ти пиеш ли още Прегнако и с какъв вкус? Изследвала ли си белтък след приема? Аз пия шоколадовия и ванилията, но се чудя дали да не пробвам и друг

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 18:00 от Jаsmin

# 138
Ние не можем да изберем име. С каката името го избрахме лесно и бързо. Харесвам Виктор (нямаме роднини с В), но ММ иска да е на някого кръстено. Аз не искам на родителите му, казах му че може пак на него. Павел, но не го усещам на 100%. Полина и Павел.
Нямам търпение да родя. Вече ме болят ребрата, гърбът, задух, решило е да излезе през устата ми явно. Има още 3 месеца 😳

# 139
Ние не можем да изберем име. С каката името го избрахме лесно и бързо. Харесвам Виктор (нямаме роднини с В), но ММ иска да е на някого кръстено. Аз не искам на родителите му, казах му че може пак на него. Павел, но не го усещам на 100%. Полина и Павел.
Нямам търпение да родя. Вече ме болят ребрата, гърбът, задух, решило е да излезе през устата ми явно. Има още 3 месеца 😳
Ние също не можем да изберем. С баткото беше лесно. Сега за момиче имахме име, но бебчо ще е момче и не знам какво ще правим...

# 140
Бяхме си набелязали и мъжко име и няколко женски с А.
На свекървата, заслужава и то много, отделно всички са "уважени", само тя не
Цял живот съм харесвала имената на децата си, като съвпадат с някой родител - още по-добре.
В момента, в който се видяха атрибутите, името беше вече ясно. Александър Simple Smile

# 141
Момичета, минавам просто да се оплача - първо, Крайно нервна съм. Вече се замислям дали да не започна да приемам някакви успокоителни, като мента глог и валериан, например? Имате ли представа трябва ли да се консултирам с гинеколог за приема им? През живота си не съм се чувствала толкова нервна. Не е без повод, разбира се, но все пак .... Отделно, моето бебе също ме изнервя - то не е толкова активно, да не кажа хич. АГ-то ми каза да ходя на преглед след 3 седмици, че аз откачам просто! Имаше дни миналата седмица беше активно, много готино, напомняше, че е там и го има. От събота постоянно се чудя има ли го още? Изобщо не е активно, е има някакви тупкания в корема ми, но те са супер мега редки през деня, а през нощта същата работа. Никаква активност. Направо не знам какво да правя! Да ходя ли пак на лекар, да чакам ли? Изпадам в абсолютни агонии. Иначе съм 23 към 24 гс. Според цялата мед документация бебето е с нормално фетално развитие, за което благодаря на Бог, но тази не-активност ме побърква. Sad Съжалявам за този отрицателен пост. Просто ми е супер тъпо, че още не мога да се почувствам щастливо бременна. 🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀

# 142
Баткото се казва Александър и това ми е любимото име, за това сега ми е много трудно да избера друго. ☺️
Щом се притесняваш, обади се на АГ и кажи, че не усещаш бебето. Все пак те са хората, които трябва да ни обяснят колко и как трябва да ги усещаме в определена седмица. Аз също през деня го усещам слабо, особено когато съм права или седнала.

# 143
Здравейте мами Simple Smile Не съм се разписвала от толкова много време, че едва ли ме помните хах, но си ви чета редовно.
Термина ми е на 07.09 с момче Blue Heart
Избрали сме име, което не е на никой. Мм не харесва тая традиция да се въртят едни и същи имена в рода и аз съм съгласна. А и ако кръстим на свекъра ще е кръстено и на мен хаха.
Вече купихме количка от Айко ( zippy tutis), защото се бях притеснила, че нищо не бях взела. Нямам търпение да я подкарам!
Относно движенията има периоди, в които не се швъка толкова. Нормално е мисля, не се филмирайте. Има по-спокойни деца, дано и като се роди да ви е пак кротичко Wink

# 144
  • Пловдив
Моята аг ми обясни, че усещането на бебето си е индивидуално някой са много активни, други са си по мързеливи. Ако смяташ че има някакъв проблем отиди за твое успокоение да видите малкото човече. Успех дано всичко да е наред и да те "скъсва" от ритничета и главички 🤗

# 145
Момичета, минавам просто да се оплача - първо, Крайно нервна съм. Вече се замислям дали да не започна да приемам някакви успокоителни, като мента глог и валериан, например? Имате ли представа трябва ли да се консултирам с гинеколог за приема им? През живота си не съм се чувствала толкова нервна. Не е без повод, разбира се, но все пак .... Отделно, моето бебе също ме изнервя - то не е толкова активно, да не кажа хич. АГ-то ми каза да ходя на преглед след 3 седмици, че аз откачам просто! Имаше дни миналата седмица беше активно, много готино, напомняше, че е там и го има. От събота постоянно се чудя има ли го още? Изобщо не е активно, е има някакви тупкания в корема ми, но те са супер мега редки през деня, а през нощта същата работа. Никаква активност. Направо не знам какво да правя! Да ходя ли пак на лекар, да чакам ли? Изпадам в абсолютни агонии. Иначе съм 23 към 24 гс. Според цялата мед документация бебето е с нормално фетално развитие, за което благодаря на Бог, но тази не-активност ме побърква. Sad Съжалявам за този отрицателен пост. Просто ми е супер тъпо, че още не мога да се почувствам щастливо бременна. 🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀🤷♀

И аз имам такива моменти и може би бебето усеща когато сме разтревожени и нервни, опитай се да се успокоиш и приеми, че всичко е наред и ще бъде..Моето също не съм ли легнала не мога да го усетят, дори и не винаги когато съм легнала, но се опитвам да бъда спокойна, защото това се отразява върху него..А наистина си има и такива бебета, които изобщо не се усещат..на една приятелка й беше доста мързеливо, но това не е повод да предизвикваш негативни емоции в себе си, все пак всичко върви нормално и сте добре, но за да се успокоиш отиди по-рано.. Аз ходя и аз на 3/4 седмици, но това е така, защото имаме безпроблемна бременност и за тях е излишно да ходим по-често(макар че би било хубаво) Simple Smile Успокой се и не го мисли, ще го усетиш тогава Simple Smile

# 146
... Изобщо не е активно, е има някакви тупкания в корема ми, но те са супер мега редки през деня, а през нощта същата работа. Никаква активност.
Ако си със задна плацента, чувстваш само по-силните ритници. Има дни, в които не се вдъхновява да те изрита по-сериозно и съответно ти може и целия ден нищо да не усетиш Wink Трудно е. Човек дори теоретично да знае, че най-вероятно всичко е наред, си иска ритник за потвърждение. Но пък като отидеш на преглед и видиш, че въпреки липсата на чести ритници, бебето е добре, не те ли държи спокойна известно време? Аз съм имала дни, в които съм си мечтала да имам ехограф и доплер вкъщи да си проверявам човечето какви ги върши. Никой не може да ти даде гаранции, но заложи на статистиката - ако на прегледите всичко е наред, кръвотокът е нормален и бебето нараства правилно, значи статистически погледнато всичко трябва да е наред и занапред. Мери си и кръвното, че то някой път може да прави бели, а като се притесняваш, не му помагаш много. Спокойничко и успех! Kissing Heart

alegoria, irka, Jаsmin, благодаря за изразеното мнение за името! Идва ми увереността, че може и това да е, пък ще видим и таткото какво ще измисли. И моята свекърва много заслужава да се кръсти на нея, но с нейната буква харесвам мъжки имена и май ще остане за второто Grinning Иначе и аз съм с термин 22.09 като Joony, живот и здраве всичко да е наред.
Прегнако си поръчах с всичките вкусове. Дотук съм пробвала ванилия с ягода (страшна отврат, но ето че свърши опаковката) и ванилия с крем брюле (това е малко по-добре). Миришат чудесно, на някакъв много вкусен сладолед и като ги опиташ първата половин секунда са добре, но задържиш ли ги в устата - блех. Много мразя стевията как нагарча. Та стратегията ми е да ги пия на бързи глътки. Шоколад с банан и шоколад с лешник още не съм ги отваряла, да не се овлажняват, но и до тях ще стигна. Не съм си изследвала нищо, аз реших да ги пия на своя глава, защото не ям месо. Те са от телешки протеин и разчитам, че успявам да си набавя каквото трябва. Ти изследваш ли протеина? На теб предписаха ли ти го?
Мисля, че в България се казва "Билкова кръв". Аз живея извън Бг, и тук е с друго име, но са един и същ сироп. Пиех го и преди бременността, че моето желязо по принцип много пада и профилактично през 2-3 месеца си купувам и пия по едно шише. Сега гледам да съм по-редовна.
Мерси! Като ми свърши сорбифера, ще взема да го пробвам. Аз реших, че ще го взимам с Дуфалак. Май действа, защото днес успях с тоалетната. Аз лично оценявам запека като по-голяма пречка от леката анемия. В това тяло почва да не остава място за червата ми, а ако са пълни, съвсем Grinning С извинение Grinning

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 11:04 от AnMary

# 147
Никакви движения не усещах с първото дете. Чак беше стряскащо.
Дъщерята малко по-често, но пак сравнително рядко.
И двама бяха и са супер кротки деца, мечта Simple Smile
Виж сега, все едно съм на боксов двубой, ежеминутно, постоянно, няма сън,няма нищо. Чак боли.
Мечтая си за спокойствието от първите две, но това е, здраве да е само.
Нервите може да пробваш с Шуслерови соли номер 5.На мен ми помагат и са абсолютно безвредни. Ментата, глога и валериана не са ок по време на бременност.

# 148
  • Варна
evtixia123 аз бих те посъветвала да се обадиш на АГ. Може да успее да те успокои и само по телефона, може и да не успее и да ти запише час да те види по-рано, за да не се тревожиш излишно. Моят АГ поне така ми е казал като ми минават такива мисли да му звъне и понеже все пак аз вярвам в него си ме успокоява, пък и ходя по-честичко. Иначе аз последните 2 седмици съм доста ангажирана и служебно, с ремонти, с пътувания и сякаш не се вманиячавам както преди постоянно дали я усещам или не и съм по-спокойна така. Преди като си бях вкъщи и нямах много други важни и спешни неща постоянно си внушавах, че твърде дълго не я усещам и направо се побърках, така че напълно те разбирам Simple Smile

Ние също не сме избрали име окончателно, макар че имаме едно одобрено и от двамата и така като гледам май то ще си остане - Елена. Синът ми също го възприе добре като му го споделих. На всички други имена им намирам някакви кусури Simple Smile Иначе няма да я кръщаваме на никой, защото не мога да родя толкова деца, че да има кръстено на всеки, а не мисля, че един заслужава повече от друг. Първото ми дете е кръстено на свекъра ми, защото по принцип обичам традициите, но после се разведох, та сега бебка на кой по-напред да я кръстя Grinning

От два дни се усещам много тежка и тромава, много се задъхвам. Нямам кантар в нас, уж не съм качила толкова много кг - последно бях +4. Сутринта си пробвах един панталон от преди бременността, като изключим корема сякаш се събрах Grinning но се усещам много подута от всякъде и как ще е до края не знам...

# 149
Да ме извинявате, че пиша трети пореден отговор, но искам да засегна темата с онлайн уебинарите. Най-интересните са ми тия с раждането. Някак с детето имам увереност, че ще се справя, но с извоюването на правото на естествено раждане ми изглежда непостижимо. В повечето лекции се говорят едни и същи неща, но скоро гледах едно за подготвяне за раждането, което беше топ. Отговори на всичките ми въпроси и притеснения без дори да я питам Grinning И чух неща, които не бях чувала от друг:
- показа снимка на тапата как изглежда. Някой ако иска да види: тук
- разбрах защо слагат окситоцин за щяло и нещяло - вървяло в пътеката по НЗОК и така се застраховат, че ще им се плати
- TENS обезболяване - пускат ти импулси по гърба да ти отклонят вниманието от другата болка Grinning Не, че възнамерявам да го ползвам, но звучи хитро Grinning
- отложеното клампиране, освен че осигурява повече еритроцити на бебето, му осигурява и повече стволови клетки
- ако много се гушкате всички вкъщи, си повишаваш шанса за успешно кърмене Grinning
- потвърдиха ми, че масажът на перинеума и вагиналните разширители могат да ти помогнат да избегнеш разкъсвания и епизиотомия. Акушерката каза, че е родила 4 кила бебе без нито едно разкъсване.
- безценното - план за раждане. Всички аспекти - списък да си избереш какво искаш и какво не искаш да ти прилагат в болницата на теб и на бебето.
И куп други работи. След тая лекция имам чувството, че нищо друго не ми трябва да знам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт