Отговори
# 345
Наистина си е висока дозата, но щом ти го е предписала..

# 346
  • Чикаго / София
Пелената от комплекта за изписване на сина ми я ползвах като завивка доста дълго време и вкъщи, и в количката.

И аз пелените от изписванията на децата си ги ползвах после дълго време за завивки Simple Smile

По принцип много исках Стокке, тъй като съм по-височка и знам, че при тях може и бебето да е разположено малко по-високо, но предвид хубавата оферта, която грабнах, не съжалявам за избора си.

Нашата количка е Стокке, дадоха ни я, не сме я купували. Наистина са високи и удобни и бебето може да седи на по-високо ниво, горе-долу на нивото на възрастния, така че да си гледа отвисоко Simple Smile

На море няма да ходим, така се очертава. Не си се представям на жегите на плаж. По-скоро на планина ми се ходи, да мога да се разхождам по хладните, сенчести пътеки, но и това не знам дали ще се получи.

# 347
Аз пък вчера бях на преглед и док каза, че бебето върви е 2 седмици напред и това не било добре. Назначи ми пълен захарен профил. Някой запознат ли е? За диабет ли се съмняват?

# 348
  • Terra incognita
Орхидея, можеш да прочетеш назад, доста сме обсъждали гестационния диабет.

# 349
Аз пък вчера бях на преглед и док каза, че бебето върви е 2 седмици напред и това не било добре. Назначи ми пълен захарен профил. Някой запознат ли е? За диабет ли се съмняват?

Да, точно за това се съмняват, когато бебето върви няколко седмици напред. За пълния захарен профил ще ти вземат няколко пъти на ден кръв и според стойностите ендокринолог ще прецени дали има гестационен диабет. Можеш да проследиш назад какво сме писали.

# 350
  • Варна

За първи път на преглед ли ти показва, че е напред? Защото при мен от самото начало при наблюдаващия ме АГ върви с седмица, 10тина дни напред и не е казвал да е проблем. Аз също не съм изследвана за ГД, но ако АГ ми не изрази съмнения сама май няма да се тествам, въпреки че като чета понякога се чудя дали да не си го пусна

# 351
Здравейте и от мен,
По повод на количките ние взехме Muuvo Quick 2 и съм много доволна. Изключително лека, маневрена и с по-голям кош за новородено сравнение с останалите колички.
Относно почивките на мен много ми се ходи на моренце, но мъжът ми отказа да отидем в Гърция, заради covid и сега сме в преговори за Варна, че по принцип съм си от там и това ми единствения шанс да го убедя да отидем на море. 😂

# 352

За първи път на преглед ли ти показва, че е напред? Защото при мен от самото начало при наблюдаващия ме АГ върви с седмица, 10тина дни напред и не е казвал да е проблем. Аз също не съм изследвана за ГД, но ако АГ ми не изрази съмнения сама май няма да се тествам, въпреки че като чета понякога се чудя дали да не си го пусна
Ами да, за първи път казва, че върви толкова напред. Добре де, така изведнъж ли  става?

# 353
Момичетата които са от Варна, вчера някоя от вас да е имала час при Крумовски в 14:30 часа?

# 354
Орхидея Кактусова, на мен от началото ми казваха 3-4-5 дни по-голямо. На последния преглед ми каза 12 дни, но понеже искаха да ме вкарат за наблюдение в болница по повод ГД, аз се консултирах с друг АГ. Той каза, че е с около седмица по-голямо, което не е притеснително, но ГД трябва да се наблюдава. Аз направих и допълнителните изследвания, които ми назначиха след обременяването и си чакам прегледа при ендо. Да видим какво ще ми измислят този път.
RayaPamela, аз също бях гледала Muuvo модела беше от 2020 г. (не помня точния), но когато отидох в магазина не знам защо не ми обърнаха много внимание на тази количка. Препоръчаха ми на HUSKY - BABY DESIGN 2020. Ако си я използвала може ли да дадеш малко повече информация. За момента още не съм решила каква искам, въпреки, че за сега съм се спряла на два модела.

# 355
Орхидея Кактусова, на мен от началото ми казваха 3-4-5 дни по-голямо. На последния преглед ми каза 12 дни, но понеже искаха да ме вкарат за наблюдение в болница по повод ГД, аз се консултирах с друг АГ. Той каза, че е с около седмица по-голямо, което не е притеснително, но ГД трябва да се наблюдава. Аз направих и допълнителните изследвания, които ми назначиха след обременяването и си чакам прегледа при ендо. Да видим какво ще ми измислят този път.
Всъщност утре ще ходя до лабораторията. Единия начин бил с пиене на глюкоза, другия- вземат сутрин на гладно кръв, после закъсваш, после пак кръв... и нататък не го запомних.  Ще ги видя утре, но и аз си мисля и за второ мнение.
За покупките- нищо. Като излезна болничен, ще ги мисля. За морето- не ми се ходи, нещо жегите ме дразнят. Може да пратя ММ с баткото, ако се навият или те на плажа, пък аз в квартирата. И като добавим и корона, съвсем трудно става за организоране..

# 356
И ние се отказахме от морето нещо, малко ме притеснява, че тази година според мен ще дойдат много чужденци на нашето Черноморие, понеже сме от по-малко засегнатите страни и да не стане пак някой бум на вируса по морето. Освен това ме притеснява и да не хвана някой стомашен вирус, май хич не са ок за бебето. Обмисляме да идем на планина някъде на прохлада малко.
В понеделник бях на преглед 25с точно бебко беше 790гр, дългокрако бебе каза док Grinning Кръвта и урината са ми доста добре и доктора ме похвали Grinning (все едно правя нещо относно това).
Иначе почва вече да ми тежи коремчето, боли ме кръста доста, качила съм към 8кг може би вече :/ не знам как някои жени качват по 12-13кг до края, аз сега тепърва влизам в 3 триместър и ще бъде голямото дебелеене...

# 357
Орхидея Кактусова, всъщност едното изследване, което описваш е обременяването с глюкоза, а другото е кръвно-захарен профил. Те не се заместват едно с друго. На мен ми направиха първо обременяването. След това едно каза да направя и кръвно-захарен профил и изследване на гликиран хемоглобин - то показва средно колко ти е била КЗ предходните три месеца. И на база на всичко това ще решава как да постъпим за напред. Може би трябва се консултираш и с едно или да направиш обременяването и на база на него да се прецени за консултация. Но както други момичета препоръчаха, върни се напред и прочети какво сме обсъждали - има доста полезна информация и споделен опит.

# 358
Аз пък не видях колко тежи този път, а документите ги давам на ЛКК комисията..

Попаднах на таблица за килограмите:

Аз съм качила още 2 кг за месец и засега съм +7кг. Според калкулатора на първа страница нормата ми е да кача между 12 и 16 кг

# 359
Ох, тези норми хич не ги гледам. На мен попринцип си ми пише все, че са ми под нормата (като не съм бременна), а си се чувствам ок. Честно казано няма да почна да се тъпча, за да се впиша в норма, която казва, че трябва да кача 15+..

Общи условия

Активация на акаунт