Отговори
# 480
Зайка_Байка, не се притеснявай излишно. Дори и да се роди в 36 седмица, то ще бъде доносено и всички органи ще бъдат развити. Аз се моля да издържа до 36 седмица, с моята плацента и проблеми. Така, че не се притеснявай излишно. Всичко при теб ще мине добре. А за АГ и моята си ме разплаква, но то при мен с тези усложнения няма как.

# 481
Jasmin, честито! Много обич!
За бебчето мислех да почнем да взимаме неща чак август, но времето си наредва и аз вече съм набелязала почти всичко. Доста от големите неща ще вземем от сестра ми. Оказа се, че тя ще ни даде количка, матраче за новородено, ел. помпа за кърма, бебефон, стерелизатор, нагревател. За нас остават дрешките и други малки работи. Кошарката и шезлонга ще са ни подарък. За сега съм взела само едни чорапки и 5 бодита с дълъг ръкав, защото термина ми е края на септември.
Апарат за кръвно взехме Micro life с адаптор беше намален на 114лв и за сега ни върши супер работа.
На моя мъник вече явно му е тесничко и ритниците понамаляха за разлика от постоянното въртене и местене. Много ми е хубаво, че всеки път като легна го виждам как си шава, направо не знам кога спи Grinning
Мъча се доста с това кръвно, от два дни не съм на работа и съм постоянно като пияна. ММ мн ме натиска да спирам да ходя на работа, защото се притеснява да не ми стане лошо докато съм сама, пък аз обичам разходката до работа и още го умувам как да постъпя, май не ми се остава вкъщи от сега.
От другата седмица влизам в 27с и заветния 7 месец и честно казано вече усещам "екстрите" на тежкия корем.
 При вас как е ?

# 482
Мен корема не ми тежи, но единия ми крак изтръпва при ходене по-дълго. Не знам защо, хем взимам магнезий.

Имам пак белтък в урината. Аг само м погледна имам ли отоци и прочее, аз нямам. Кръвното  регулирам с хапчета, но пак ми притеснено. Принципно и двете са симптоми на прееклампсия, пък той моя нещо сякаш не взима насериозно нещата. Н 24 имам преглед в частна клиника, но до тогава ще е ужас. Притеснявам се и нормално.

Мами, септември времето може да е всякаво, вземете си дрешки да имате, пък все ще намерите какво да облечете на бебо, дори да не е комплекта, който те предвидили. Помня 2017 октомври с каката, че беше жега. Нещо есента стана лято, но понякога времето ни изненадва 😄.

# 483
  • Terra incognita
Баткото ми е роден края на септември, бе да ви кажа, бая си беше студено.

# 484
Jasmin, радвам се, че сватбата е минала толкова хубаво. Може някоя снимка да споделиш 😉

Зайка Байка, много е кофти с такъв стрес всеки път да се сблъскваш на прегледи. Наистина пробвай още едно-две мнения от лекари, за да се успокоиш. На ФМ всичко наред ли изглеждаше?

Иначе за септември, наистина може да е всякакво времето и то в рамките на 2-3 дена да се смени коренно. Аз влязох да раждам на 26/09 на страшен студ и валежи. На 29/09 се потяхме на изписването.

# 485
Да и аз реално като се замисля по миналата година септември си беше направо ноември. Аз съм взела 5 бодита с дълъг ръкав и сега ще взема 3 поне с къс. Ясно е, че може би не всичко ще влезне в употреба, но по-добре така отколкото да нямаме Simple Smile

# 486
Мен корема не ми тежи, но единия ми крак изтръпва при ходене по-дълго. Не знам защо, хем взимам магнезий.

Имам пак белтък в урината. Аг само м погледна имам ли отоци и прочее, аз нямам. Кръвното  регулирам с хапчета, но пак ми притеснено. Принципно и двете са симптоми на прееклампсия, пък той моя нещо сякаш не взима насериозно нещата. Н 24 имам преглед в частна клиника, но до тогава ще е ужас. Притеснявам се и нормално.

Мами, септември времето може да е всякаво, вземете си дрешки да имате, пък все ще намерите какво да облечете на бебо, дори да не е комплекта, който те предвидили. Помня 2017 октомври с каката, че беше жега. Нещо есента стана лято, но понякога времето ни изненадва 😄.

Стискам палци да не е прееклампсия. Правила ли си тест за прееклампсия? Ако не, питай АГ за такъв тест, за да не се притесняваш излишно. Доколкото знам се изследват два показателя чрез вземане на кръв и по този начин се оценява рискът от прееклампсия и също така дали предстои скоро, за да могат да се вземат мерки. Мисля, че цената беше около 130 лв. Поне на мен толкова ми взеха във Варна, тъй като кръвта се изпраща в Сибалаб в София (мисля, че така се казваше лабораторията). Аз също пак ще си правя такъв тест около 27-28 гест. седмица. На сайта на Щерев има информация за него. Знам, че се прави няколко пъти по време на бременността.

# 487
Благодаря ти!

Изобщо никой не ми е споменавал за такъв тест. Ако не беше ти, нямаше и да разбера. Ще си сипя една вода 😄 и утре ще звънна в Щерев.

# 488
Благодаря ти!

Изобщо никой не ми е споменавал за такъв тест. Ако не беше ти, нямаше и да разбера. Ще си сипя една вода 😄 и утре ще звънна в Щерев.

А това е инфо от лабораторията, където на мен ми изпратиха кръвта за изследване:

https://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=hormones:preeklampsia

# 489
Благодаря ви момичета за подкрепата. Ще гледам да се консултирам и с още някой, но ще видим и как ще се развият нещата по-нататък. Mikonomova, на предишната ФМ казаха, че е по-голяма с една седмица и нищо повече. След две седмица ще съм на последната ФМ и ще видя там дали ще кажат нещо. Ще попитам и за мнение относно изказванията. Пък ще го мислим.
Dimitrova93, на мен корема още не ми тежи. Просто се изморявам повече и започват да ме болят краката. Усещам и болки в таза - АГ каза, че е нормално, защото явно е започнал да се разширява.

# 490
Зайка_Байка и моя бебок го измерила 1175 гр в 27+4 . По-голям е но АГ не каза,че е зле ... Отговаряло на 28+3 г.с, което е около седмица напред и е рано да се каже до края как ще върви.
Сега като прочетох, че са те стресирали се ядосах и притесних. Може и по-рано да се родят..но не се знае дали ще продължат да растат с тези темпове. Може да забавят. Не се стряскай!! Simple Smile
Чакам и аз ФМ да видим там какво ще кажат дали пак е напред или не. На втората ФМ док каза, че си отговаря идеално, също и на предния преглед. Само на последния е дръпнал напред..
Аз не им вярвам много на тези мерки и док каза, че не са супер точни мерките особенно за  тегло.

# 491
Жасмин, честито! Бъдете много щастливи и винаги намирайте любовта и приятелството един към друг!

Зайка_Байка кой е този лекар, който така те тормози? Една седмица напред или назад не е проблем. Моя доктор гледа някакви персентили на всеки преглед, каза ми че в началото изоставаше малката, после пък беше по голяма, сега е добре. Така че доколкото знам 1 седмица разлика е напълно допустимо. Просто има и дни такива лекари дето сякаш им доставя удоволствие да психират бременните жени.

Аз съм вече средата на 7ми месец и определено вечерно време след хапване доста ми натежава корема, а дори не ям изобщо много, до сега съм качила само 4 кг. Просто вече няма място в корема и дори малкото храна натежава. По неприятното е че все по често взе да ми се стяга корема, пия магнезии, но май тези подготвителни контракции са нормални за този период.

Ние купихме и ни дадоха почти всичко, останаха някакви дребни неща като шишета и биберони, нещата за болницата.

Сега си търся рокля за фотосесия, но неща не намирам нищо хубаво тук по магазините във Варна, а в интернет трудно пазарувам.

Леко бременеене на всички!

# 492
Jasmin Честито желая ви дълъг и щастлив семеен живот и къща пълна с детски смях

За белтъка в урината, моя си беше в нормите миналата бременност, надух се толкова бързо и вдигнах кръвно от нищото... и хоп прееклампсия със супер кръвни изследвания, но не пиех нищо за кръвното и сега не пия защото все още ми е предимно 120/80 но пак започват отоци като стане жега.... Добре че пазарувах по хладното, подозирам че юли и август ще съм под климатика Simple Smile

# 493
  • Чикаго / София
Jasmin честито! Щастлив и пълен с разбирателство и усмивки семеен живот ви желая!

Зайка_Байка много е неприятно как те стресира твоята АГ!  Ходи на още едно мнение, непременно. И защо те подлага на този стрес? Чак пък и в болница да те приемат, а е все още толкова рано, за да се взимат такива решения!

Аз днес бях на преглед и имах консултация относно Хашимотото ми, предишната бременност с прееклампсия, възрастта ми и пр. Добре си поговорихме с лекарката. Обясни ми нещо, което не знаех, че по-високото ТСХ в третия триместър, всъщност може да доведе до преекламспия. Това може би обяснва състоянието ми тогава. защото с втората ми бременност, не го следях много и най-вероятно е било високо тогава. По принцип нямам високо кръвно и затова беше изненада за мен прееклампсията. Оплаках се от многото качени килограми, тя каза да не се притеснявам, че понякога се качват повече килограми, ще ме следят и всичко ще е наред. Изобщо много спокойно ми обясни всички рискове свързани с моята бременност, но ми вдъхна и спокойствие, че всичко ще е наред.
Съвсем противоположно отношения на лекарката на Зайка_Байка.

Иначе с бебката всичко е наред, официално ми смениха термина на 18 Септември /беше 22 според цикъла ми/Още от втория ултрасаунд АГто, което ме следи каза, че според развитието на бебето, термина е 18 Септември, не 22ри и така си и остана. Върви си точно като за 18 Септември. Не, че 4 дни имат разлика, но понеже ще ме следят и може да ме индюсват в 38 или 39 седмица /заради възрастта ми - няма да ме оставят до края, че риска е по-голям/, та за тях има значение дали е 18 или 22ри. Бебката я измериха 998 гр. в 27гс - напълно нормално. Гледаха ме пак около 50 минути, че искаха да напряват някакви хубави снимки на сърцето. Все още е седалищно.

Аз затова купих бодита с къс ръкав и памучни ромпърчета. Така ако е топло, ще е с боди с къс ръкав, ако е хладно с ромпърче с дълъг ръкав, а ако е по-студено с боди с къс ръкав и отгоре ромпърчето.

Jasmin може да ми смениш термина на 18 Септември и годините вече са с една повече Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 06:15 от irka

# 494
Добро утро, момичета! Simple Smile
На някоя от вас налагало ли се е да прави рентгенова снимка на зъб по време на бременност?

Общи условия

Активация на акаунт