Отговори
# 495
irka, не мога да си обясня защо така постъпва. Колко по-добре щеше да е като при теб - ако има някакви рискове да ми обясни за какво става въпрос, какво се очаква от мен и т.н. А тя просто говори някакви неща и като я попитам какво се очаква от мен не казва нищо. Остава си само това, че е по-голямо, че трябва стриктно да след ГД ( въпреки, че едно не видя някакъв кой знае какъв проблем) и това с раждането, което явно е мнение и на двете. Няма лошо, ако трябва и по-рано ще се случат нещата стига с бебка да сме добре.  Иначе аз в края на минали месец си правих изследвания на ЩЖ и ТСХ беше 1.5. Едно го видя и каза, че за сега не мисли, че има смисъл пак да я изследвам. Гледа я на ехограф и каза, че е спокойна. Ти през колко време си правиш изследвания?
BettyBe, завиждам ви за Варна на всички от там. Аз няколко години живях там докато бях студентка. И продължава да ми е много мила. Но честно казано, тук в София, си намирам по-лесно дрехи. Знам, че фотосесиите по време на бременност са много сладки и често разпространени. Аз лично не планирам такава, защото хич не се харесвам. Даже вече не се изкушавам да си купувам някакви дрехи - мръщя се на всичко, а не бях така Grinning
geri99, при мен още от малка върви по-напред, първо беше с около 3-4 дни, после на втората ФМ казаха с около седмица, а сега е с около 12 -14 дни. Ще видим как ще е на тази. Надявам се всичко да е наред, както при мен, така и при всички Simple Smile
При мен работния ден започва. Желая ви хубав ден и до скоро Simple Smile

# 496
Здравейте, момичета! Аз пак дълго време не съм драсвала тук и сега наваксвам. Тези дни точно и мен ме дразни един лек задух, но като чета, явно сега настъпва и е нормално. Килограмите още ги държа под контрол, но коремът започва да носи повече дискомфорт, отделно и малката нон стоп шава. Не ме оставя на спокойствие. Grinning

И аз мисля да не купувам твърде много дрехи. Ще имам някои неща с къс ръкав, че не се знае какво ще е времето, но ще запася повече дълги. Другата седмица отиваме да пазаруваме легло и още от тези по-едрите неща, а дрешките ще оставя за още по-нататък може би. Simple Smile

# 497
  • Terra incognita
Добро утро, момичета! Simple Smile
На някоя от вас налагало ли се е да прави рентгенова снимка на зъб по време на бременност?
Правила съм си 2 зъбни снимки+ една панорамна, преди да разбера, че съм бременна. Нямаше проблеми.

# 498
  • Пловдив
Зайка Байка ако имаш вариант иди при друг лекар. Моето също вървеше с над седмица по- голямо, на ФМ ми откриха проблем с кръвното и едната от артериите, но и доктора от ФМ и моята аг ми обясниха толкова спокойно и успокояващо какво може да се случи, защо и т.н сложиха ме на диета и за щастие бебето вече си е точно в седмицата, което според аг означава че диетата и лекарствата действа, но изобщо не ме е стресирала така, даже като види че ще се разплача на някой преглед /това в началото когато положението беше зле / постоянно ме успокояваше "всичко ще е наред, при нашето бебе ще се оправи всичко" дори понякога ми е писала по вайбър да проверява кръвното например колко е било за деня. Лекаря трябва да е до нас, не да ни стресира допълнително.

Жасмин честито много семейно щастие 😊 и здраво и пухкаво подаръче скоро време ❤️🤗

# 499
Зайка_Байка, не ги разбирам тези лекари как може да говорят така. Вместо да те успокояват.. ако мислиш, че няма да се чувстваш спокойна (ако мислиш да раждаш при нея), по-добре потърси друг, все пак най-важното е спокойствието. Виж какво ще кажат и на ФМ. Аз бях на последната ФМ преди няколко дни и докторът каза, че върви със седмица напред (1-2 дни преди да вляза в 30г.с.- 1400гр), но изобщо не е притеснително. Каза, че след 15 август спокойно мога да си раждам (терминът ми е на 02.09) и че то ще си покаже. От следящия ми лекар също съм много доволна, винаги съм много спокойна на прегледите.
Бети, все едно себе си чета Grinning И на мен вече във втората половина на 7ми месец започва да ми тежи, въпреки че съм качила малко кг. Най-неприятен е задухът и лошото е, че няма какво да се направи..
Ние също купихме почти всичко, само скрина ще поръчаме тия дни и останаха дребните неща. От няколко дни ме е обзело чувството, че супер много наближава и като се замисля, че остава даже по-малко от месец и половина докато вляза в 9-тия направо не мога да повярвам. Все се притеснявам да не забравя нещо Grinning
А, и да не забравя, избрахме педиатър, близо до нас, на 10-15 минути пеша, и това отметнах.
Жасминче, желая ти много щастие и разбирателство!

# 500
Привет от мен, група! Flowers Hibiscus Доста ми се беше насъбрало за четене, та сега предварително ще се извиня за дългия пост. Много се радвам, че четох само хубави неща! Revolving Hearts
Mikka, бързо да й минава на твоето момиче Two Hearts Твоите разширени вени къде са. Питам, защото аз имам на десния крак една изпъкнала, но сега са ми се появили нови. Дори мисля да ходя на съдов. Ако знаете някой добър съдов хирург в София, може да ми препоръчате.
Жасмин, честито за сватбата ,бъдете още по-щастливи! Heartbeat
Аз имам разширена вена над коляното на левия крак (зелена и изпъкнала), вече от година може би, почва да се спуска на прасеца, а отделно ми е нашарен кракът със сини и червени капилярчета. Нося чорапи, но едва ли е достатъчно, за сега обаче не смея да вземам препарати, въпреки че други момичета тук са споделялаи, че взетам хапчета. Ще тр да си направят консултация, ходила съм при завеждащ "съдова хирургия" в Пирогов, и да видим.
За дрехите, аз имам от каката някакви по-неутрални с къс ръкав бодита (тя е края на август) и тогава беше много жега, но ми дадоха и 5-6 с дълъг ръкав, защото септеври края ми е много съмнителен. Но като разглеждах каков имам установих, че почти няма ританки Satisfied От големите неща си имам - легло, шезлонг, количка, помпа ще ми дадат, нагреватели, даже имам и шишета от каката, ако ми трябват. Ще си взема все пак за водичка стъклено, и някой друг биберон, и ако ми хрумне нещо до тогава. Помня, че за каката имах дълъг списък за аптеката, с основни неща, сигурно и сега ще се заредя.

# 501
Жасмин, честито и от мен! По-рано съм пропуснала за хубавата новина! Желая ви безкрайно щастие! Sparkling Heart

По въпроса с педиатъра, ще се радвам на препоръки, ако някой от София вече е намерил. Тук изобщо не ги познавам и тепърва ще разучаваме евентуално при кой да се запишем.

# 502
Много ви благодаря, момичета, за прекрасните пожелания! Нека да ви се връщат двойно Revolving Hearts

На много от вас им е минала третата фетална. А всички момичета с термина края на август/началото на септември ще сте ни като пътеводни светлини. Върви си времето.. Та говорите ли вече за раждане? Ще избирате ли екип?

Аз още не мога да свикна с новите габарити. Опитвам се да се провирам през тесни места (когато например столът е близо до стената и аз се опитвам да мина) и се получава много смешно, постоянно залитам, ставането от леглото вече е настрани, а не напред като да правиш коремни преси, размерът на дрехите не мога да си преценпя също така - взех си скоро блуза от Лидл, която е широка, но не е за бременни, еми познайте дали не ми е къса, а за сватбата в последния момент ходих за рокл;я, защото другите 2 ми бяха тесни   Smiley

# 503
Лили, това с педиатъра е много относително, важно е да е близо до мястото където живеете.
Аз ще избирам екип - лекарят който ме следи. Вече все по-често мисля за това, че наближава, но си е нормално май.
От дрехите и аз установих, че имам малко блузи и потници, които ми стават, но не мисля да купувам, имам 5-6 рокли и още толкова потници и блузи + 2 чифта къси панталони и мисля, че ще изкарам с тях.

# 504
Аз пък имам чувството че има цяла вечност и тоя септември никога няма да дойде! Simple Smile
няма да избирам екип, защото моя док е пич и ако всичко ми е наред ще ми насрочи дата за секциото на която той ще е на смяна и всичко ще си мине като нормално раждане..

irka много се радвам че си попаднала този път на време на хора които могат да ти помогнат и да предотвратят прееклампсия, и аз имах такава 1вия път и също подозирам ТСХ но никои не ми го е пускал тогава, силно се надявам сега като го регулираме да избегна подуването, високото кръвно и => прееклампсията..

# 505
Ние същи вече избрахме ЛЛ, който е и педиатър и даже с ММ също се преместихме при нея за да ни е на едно място всичко, а нали и сега юни месец може да се сменят ЛЛ. За момичетата от Варна ако се чудят кого да изберат др Радица Алексовска в Терапията записва бебчета, тя е родила преди 3 месеца, но вече работи и имам доста препоръки за нея, затова и там се записахме, дано не ми се налагат много срещи!

Аз си купих 3 много симпатични тениски и си карам с тях и някоя друга рокля слагам.

Относно подуването и преекламсията аз също пия л тироксин за момента съм ок, но също така гледам да ям и безсолно. У нас готви ММ и имахме големи драми докато го науча да не соли Simple Smile

На мен термина ми е за края на Август, след няма и месец ще влизам в 45 дневният болничен, но като цяло съм решила, че ще родя чак края на Август и хем ми се струва много близко, хем доста далече все още. Аз съм се настроила да раждам нормално, но каквото стане. Доктора ми е в отпуск от 01.08 до 15.08 така че мисля да го изчакам и след това да почна да мисля кой ден ще родя, последните дни е малко кофти и заради това обмисляне ще родя ли днес или не 😀😀😀

# 506
Леле много сте изписали.
Зайка Байка, какво ги притеснява, че върви напред? 36та ГС не е рано, но все пак, ако няма индикации, не разбирам защо.
За нормално раждане говорим нали?
Моят бебок също върви +2 седмици. В 25г.с тежеше 1200кг,но предвид първите ми две деца, никой не е учуден.
Имам отоци, винаги съм имала, без кръвно, без албумин. Така да те притесняват, направо са за смяна.

Jasmine - мисля ти беше питала за хематома. Откриха го след обилно изкървяване, в 17 седмица. Наложи се хоспитализация, АБ, шийката се беше и скъсила на 2см, сложиха ми песар. Самия хематом се изчисти след 3 седмици.
Да не влизам в подробности повече, да не притесня някоя мама.

# 507
Ние същи вече избрахме ЛЛ, който е и педиатър и даже с ММ също се преместихме при нея за да ни е на едно място всичко, а нали и сега юни месец може да се сменят ЛЛ. За момичетата от Варна ако се чудят кого да изберат др Радица Алексовска в Терапията записва бебчета, тя е родила преди 3 месеца, но вече работи и имам доста препоръки за нея, затова и там се записахме, дано не ми се налагат много срещи!

Аз си купих 3 много симпатични тениски и си карам с тях и някоя друга рокля слагам.

Относно подуването и преекламсията аз също пия л тироксин за момента съм ок, но също така гледам да ям и безсолно. У нас готви ММ и имахме големи драми докато го науча да не соли Simple Smile

На мен термина ми е за края на Август, след няма и месец ще влизам в 45 дневният болничен, но като цяло съм решила, че ще родя чак края на Август и хем ми се струва много близко, хем доста далече все още. Аз съм се настроила да раждам нормално, но каквото стане. Доктора ми е в отпуск от 01.08 до 15.08 така че мисля да го изчакам и след това да почна да мисля кой ден ще родя, последните дни е малко кофти и заради това обмисляне ще родя ли днес или не 😀😀😀
Аз първият път казвах, че ще родя Януари около термин. И ще стискам, толкова бях убедена.  Ама бебето реши, че ще дойде още преди Коледа 😄 Нямало как да стискаш.
Сега вече се надявам и това да бърза да излезе. Около 15 Август ме устройва, термин 5 Септември. 😄

# 508
Аз се връщам тъкмо от преглед. Всичко е нормално с малката. В 26та седмица и 3 дни съм. Не бях качила никакви килограми, но бебето си е наддало и вече е почти килограм.

За педиатърката, вярно, че е хубаво да е близо. Ние обаче смятаме до една година вече да сме в друго жилище, което все още не знаем къде ще е като локация, така че няма да се съобразяваме с това и ще си пътуваме, като се налага.

Момичета, интересно ми е вие до кой месец смятате за работите, ако все още го правите? Сега се замислих, че не питах нищо лекарката ми, но аз си продължавам да поемам ангажименти, без да се претовървам. Работя като гримьор и съответно съм все права, но още не ми тежи. Роднините ми се притеснени заради covid-а, но аз съм решила, че няма да се стресирам излишно с мисли за това и просто спазвам всички необходими мерки.

# 509
Здравейте. Днес приложението ме извести, че започвам 30г.с . Още 6 седмици и разрешавам да излиза бебчето. Дъщеря ми се роди 36-37г.с Нямам търпение да ми е пак леко физически 😄 С две деца няма да е лесно, но не ми е любим период бременността.
Вчера сглобихме креватчето.

Общи условия

Активация на акаунт