Отговори
# 525
lili911, благодаря за линка. Разгледах страничката, харесах си някой неща и мисля да си поръчам това-онова.
BettyBe, в този Waikiki, в който ходих аз нямаше нито едно ромперче. Даже дрешките за новородени бяха супер малко, днес мисля да отида в още един техен магазин. Надявам се да има нещо интересно. Аз съм си харесала едно комплектче  и две ромперчета в HM, но ги няма налични онлайн. Налични ги има в различни магазини из София и не знам дали си струва да обикалям толкова.
Iv_nikolova, миналата седмица, когато бях на преглед бях в 27 седмица и АГ каза, че съм на ръба с това да започват да ми мерят тоновете. Този път не ме пуснаха, попитах я кога да започна и тя каза от следващия път. Аз ходя в месеца веднъж, така че предполагам малко по-късно ще започнат да ми ги мерят.

# 526
Здравейте, използвате ли нещо против ухапвания от комари и насекоми? Чудя се кое е безвредно..

# 527
Репеленти има уж био, но не се сещам марка. Аз взимах бочко и пръсках около леглото на детето, количката или дрехите, не кожата и не от страната, където има допир.

Сетих се за смислена покупка, която е малко по-скъпа - ел. термометър, който мери от разстояние, тоест детето няма директен допир и не е нужно да седи мирно или да го пъхате някъде, за да отчете резултат. Спасява! Може и да се мери Т на дете, докато спи така. Ние имаме thermoval baby https://sopharmacy.bg/hartmann-thermoval-baby-electronic-thermometer.html

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 10:12 от Joony

# 528
Sisseto Zheleva, страхотни са дрешките Revolving Hearts и цените им са направо чук! Сега е времето за пазар, докато не сме станали тюлени и е хубаво да избягваме жегите.

Аз не работя, от самото начало съм в болничен и тъй като няма да ми стигнат 180-те дни, АГ ще изготви протокол за ТЕЛК. Заради този болничен може би майчинството ще ми е по-малко пари, но не съм много запозната.

И аз да се присъединя към въпроса на Nikolaeva12. Интересно ми е с какво можем да се мажем или пръскаме. Ползвам гривни за комари, не смея да се мажа с нищо. За мазило на стрии се отказах да купувам готов продукт. Поръчах си какаово и кокосово масло и ще се мажа с тях. Споделяла съм, че за плаж са чудесни. Благодаря ви за коментарите за тези масла. Не се бпх сетила, че може да се ползват за стрии

# 529
  • Terra incognita
Безконтактните термометри дават отклонения. Имам два, но не ги ползвам, защото са неточни. За мен най- точни са стъклените галиеви термометри, отнемат малко повече време и трябва да забаламосваш малко дете,но поне знаеш, че отчитат точен резултат.

# 530
Не са ми давали отклонения, ползвам от 3 години. Просто трябва да се вземе качествен.

# 531
И за мен безконтактните термометри са неточни. Ако някоя мама се е натъкнала на такъв, който е ок, моля да сподели марката.
Sisseto Zheleva, дрешките са страхотни!
Мерси за инфото за магазина във Варна. Мен ме е страх все още да пазарувам. А много ми се иска. Засега само гледам нещата по сайтовете. Някак си ме е страх, предвид всичките ми усложнения по време на бременността, да пазарувам. Иначе с предходната, въобще нямах притеснения и бях си подготвила всичко. Така, че ви се кефя и се моля при мен всичко да мине благополучно, а за пазар има време.

# 532
Отново - hartmann thermoval baby

# 533
Nikolaeva12, аз преди правех за себе си смес от масло от лимонена трева и масло от гроздови семки (маслото от гроздови семки може да сме смени с кокосово, арганово, какаово или друго от основните) и ми помагаше с/у комари. Бях казала за този метод на една приятелка и тя мажеше леглото и количката на нейното бебче. Каза, че е доволна. Аз също тези дни си мислех за комарите и се чудех дали има нещо, което върши работа или и аз да пробвам този метод.
Колкото до термометрите, които мерят от разстояние,  аз също мисля, че дават отклонения. На нас в работа ни мерят всеки ден температурата и все ми изкарват 35,1. През пролетта бяха пуснали в лидъл дигитални термометри с мек връх и време за мерене 5 сек. - взех един, ей така на шега, пък ще видим дали ще върши работа.
sir_varna, аз също се страхувам да пазарувам заради всички неща, които ми говорят, но за дрешки малко се отпускам в последно време. С МП си мислехме в началото на юли да поръчаме количка, креватче, скрин и матрак, но ме някак за тези неща ме е страх. Не знам как да постъпя, защото времето си минава и ако наистина искат и по-рано да родя, съвсем няма да имам време за подготовка.
Jаsmin, мисля че болничния ще се отрази. До колкото знам, за майчинството гледат 2 години назад, а 9 месеца не са малко.

# 534
На мен тоновете ще започват да ми ги мерят в 32г.с., т.е. в началото на 8-мия месец. 
Ние също мислим за безконтактен термометър, но ще видим.

# 535
  • Terra incognita
Aми и моят е хубав термометър "уж", става и за чело и за ухо. Ми не му се доверявам, не е точен за мен. Хайде, другият е по- евтин. Даже съм го дала на детето да си играе. Не бих инвестирала трети път в такова нещо.

# 536
Jasmin, за майчинството можеш да питаш в счетоводната тема. Там ще ти помогнат. Има и калкулатор в сайта на КИК, изчислява размера на майчинството спрямо болнични, отпуски и всичко. Но каквото такова, няма и какво да се направи. Аз съм в болничен от 4 месец някъде, а исках да си работя до края. Да сме живи и зддрави, другото...

Пазарувайте спокойно и не се притеснявайте, това са суеверия и освен ако на вас пазаруването не ви влияе негативно, няма смисъл.

# 537
Момичета, аз днес влизам в 30та седмица и ми е много вълнуващо. Остават по малко от 10 седмици и ще се видим очи в очи с моето съкровище, дано само всичко да е наред и да се роди здраво бебче. Нямам вече търпение! Хем ми се струва близко, хем доста далече!

Аз все още работя, обаче често казано искам почивка. Имам нужда, занимавам се с туризъм и тази година е много много изнервящо с целия този ковид. Ходи ми се и на мен на почивка.

Зайка Байка аз от waikiki в Варна в мола пазарувах, тъй като имат намаления нещата са доста обрани.

# 538
Днес бях в Икеа да поръчвам скрина, но над 50% от частите му ги нямаше налични. Бяха много услужливи обаче и ми дадоха разбивка с кодовете на всичко, за да следя за наличност в сайта и да поръчам там. Пристигнаха първата жилетчица и ръкавички на госпожицата от Англия, но още не съм имала време да ги отворя, че имам много луд ден и поне на баткото трябва да наготвя вечерята, преди да го взема от градина и после продължаваме със задачите.

Иначе за репелент ползвам бленд на Дотерра - Терашийлд. Смесва се с лавандулова вода, а може и други етерични масла да се капнат. Страшно съм доволна вече втора година нямаме проблеми, когато го ползваме. Предпазва и от кърлежи. За радост, не е от най-скъпите им масла и е достъпен като цена.

За момичетата с проблемни бременности, дано всичко ви се нареди скоро и с удоволствие да напазарувате всичко, което ви харесва Simple Smile

# 539
И аз купих първите дрешки - 3 ромпърчета за новородено, както и едни ултра мини кецове на конвърс, като те ще са основно за снимки. Бебко сигурно ще може да им се наслади на около 3 месечна възраст, живот и здраве 💙🙏🏻
Относно репелентите, аз ползвам на бочко и преди седмица трябваше да кумуваме на наши близки приятели, които сключиха брак в една хижа сред природата и определено имаше комари и с радост мога да кажа, че мен ме избягваха.

Общи условия

Активация на акаунт