Отговори
# 615
  • Terra incognita
Тези кофи за новородено едва ли стават. Те още не могат да си държат главичката. Иначе за по- натам и  на мен ми се стеуват удобни, ама вече си имаме коритце

# 616
Аз ползвах нормално корито от икея за 10ина лева, което и досега става за нас, и една мрежа за бебета на Севи бейби  за 20ина лева, която се закача за самото корито. След секцио нито кръст ме е болял, нито нищо без стойка. Нашата баня също така е малка и просто щеше  е безумно да взема онези корита на стойки, з няма къде да ги опъна.

# 617
  • Terra incognita
Ние къпехме малкия в спалнята, откачена работа 😂 едва ли втори път ще го направя.

# 618
О, то и мен така ми даваха акъл. Да затопля стаята на 27 градуса и не по-малко, вода да пренасям, корито... после ми купиха печка за банята 😂😂 водоустойчива. Че там явно е Сибир, знам ли. Всеки с разбиранията си, но младата майка нищо не знае и трябва да й се пили на главата 😁

# 619
  • София
Ние къпехме малкия в спалнята, откачена работа 😂 едва ли втори път ще го направя.
И ние така, ММ беше попил акъла от майка ми. Не можело то така, ще простудим детето. Много малко продължи, ливнах вода в един разклонител веднъж (не умишлено разбира се) и човекът преоцени риска 😂
Сега изобщо няма да стане, банята е до спалнята и не е с нито градус по-студена. Ще си ползваме старото корито - Jane със стойка, трето бебе ще му е.

# 620
  • Terra incognita
Ние не заради температурата, а понеже сме с вана и нямаше място за стойката (хахаха) . Иначе имаме парно и в банята и темпвратурата е еднаква навсякъде.

# 621
Да, и в нашата баня е така.

Температурата също е нормално, но бебето няма как, трябва което 😃 сега ви е смешно, ама тогава си скъсаха нервите.

Днес една разходка направихме, щях да колабирам под слънцето 😂 тъкмо се зарадвах, че и в София стана лято най-накрая.

# 622
И аз да се разпиша - в сряда се върнахме от Гърция. Изкарахме си супер- за 10 дни само половин ден времето бе лошо. На връщане правихме една кратка и една по- дълга почивка за обяд и не съм имала дискомфорт. Днес и вчера си бях на работа от вкъщи . Мисля си да поработя до 20 юли. В понеделник имам час за АГ и нямам търпение да видя колко е порастнал бебока. Днес пристигна и комплектчето за изписване:

Много ми харесва 😍 Днес поръчах и дрешки от George 😊и ги чакам да пристигнат от Англия. В неделя ще поръчваме мебелите за детската стая и ще остане само да изберем кошарка отделно. Аз си записах час за трета ФМ, но тя ми е включена в пакета. Вече съм в седми месец и нещо започва да ме обзема паниката, че времето напредва 🙂Обмисляме юли месец да отидем няколко дни на Балкан и след това вече ще огранича пътуванията 😁

# 623
Относно теста за Корона вирус, не се сетих да питам друго, като цена, или дали таткото трябва да се изследва, освен по какъв начин ще бъда тествана, на което ми казаха, само кръвен тест. Знам, че пълният набор от теста, кръвен, плюс секрет, за антитела и ПСР е около сто и няколко лв. Иначе има резон в това, ако раждането е по естествен път и тръгне да се ражда по нощите и незнайно за никой кога като дата, как се определя точно кога да се прави този тест. Когато ходя на следващата консултация ще поразпитам подробно и ще пиша.

Мамите от Варна, ако искате, може да си организираме нещо за другата седмица като среща:smile:  Само да видим, кои сме желаещи и във възможност. Тези, които не могат ще са мислено с нас Innocent

За хълцането, да, както някои тук (извинявам се, не помня имената Yum) са казали, усещането е като едно ритмично, през 2-3 сек. туптене, пулсиране в едно определено място, което се усеща в корема. Не е както движенията, побутванията или наместванията, но не всяка майка може да ги усети, може би заради разположението на плода или ако е в движение. Здраве да е, това не е важно, просто споделих от интерес Relieved

# 624
  • Чикаго / София
Ние взехме ето тези две неща за къпане:

Едното е за мивката-много го хвалят тук, а ние преди къпехме децата като бебета в мивката, така че със сигурност ще го използваме.
Другото е коритце, а вътре пластмасивата приставка се маха и става обикновенно коритце.  Стойка няма защото няма място за нея. В банята имаме вана. Коритцето ще го слагаме във ваната, като порастне бебката малко, а първоначално ще я къпем на плота в кухнята -хем е достатъчно висок, хем няма да мъкнем вода -мивката е до плота, а на нея имаме подвижно душче.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 04:48 от irka

# 625
Здравейте, от 2 дни имах контракции.. за 1ви път в живота ми... много било гадно! Simple Smile
Изписаха ми магнерот 3х2 и нещата се нормализираха.

Относно къпането на бебето, никога не съм топлила банята допълнително, и само е нея съм си къпала бебето нищо й няма жива и здрава си е, не е умряла от студ.... и този път така ще направя... когато започне да сяда и да тежи ще я къпя както Joony е описала с обикн корито и мрежата на Севи бейби супер е удобно... аа преди това колко продължава къпането 5-10 мин? Аз за толкова грубо пълня коритото  Grinning  затова ще се къпем на ръка в началото както в АГ-то ги къпят..

# 626
SunFlowerLady, добре, че помага магнезият. Аз не съм имала досега, но прасците ми се схващаха адски дори когато бях на Диаспорал 300. Сега пак го пия, но освен него и Алекард пия вечер и нещата са добре с тази конска доза магнезий.

irka, страхотни са коритцата, направо се влюбих - много ми харесва особено това за мивката Two Hearts Не знам дали тук ще ги има...Много удобно изглежда.

Elsi_b, много готино комплектче - шаренко. Ще те чакаме да пишеш в понеделник след прегледа Blue Heart

Mikonomova, тези кофи за къпане май няма да станат за мъничко бебченце.

За съветите за къпането ме разсмяхте. Така като гледам обстановката с корона вируса ще остане и няма да имам гости, които да ми дават акъл Smiley

Да ви уведомя сега за моя преглед. Нали във вторник бях при Паскалева и ме притесни стойността на Анти ха, та веднага записах час за доплер за днес при АГ. Измери бебока, който е 1 килограм, отговаря на 27+6 по размери. PI на лявата артерия 0.72, на дясната 0.47 (дясната от първия преглед върви по-пропусклива) и каза, че са идеални за тази седмица . Зрялост на плацентата - степен 0. Каза, че тестисите му са паднали, което било чудесно за периода на бременността. За проблемите с вените на десния крак, които не спират да се появяват, ми препоръчва консултация със съдов хирург, който да пусне доплер на вените на краката да види дали са проходими, и сподели, че най-вероятно ще ми изпишат по-висока доза клексан за след раждането и компресиращи чорапи. Изписа ми нещо ново за мен - флебодия да пия 3*1 за вените на краката и троксевазин локално да ги мажа. Правим големи разходки всеки ден сутрин и вечер и извървяваме около 10 хиляди крачки на ден, правя си душове със студена вода и си вдигам краката, но това не спира вените да се появяват. На фетална ме вика в 32г.с.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 16:32 от Jаsmin

# 627
За теста и Надежда мога да споделя,защото там ще раждам.
Ако не се промени обстановката ,при прием задължително ти правят бърз тест (100лв).
Ако искаш бащата да присъства на раждането,да види бебето като цяло,преди изписването +100лв
Това е положението Simple Smile и на мен не ми допада,но така са го измислили.
Ако излезеш от отделение и се върнеш,около 72 часа важи теста от първия път,ако не отново тест....

# 628
Вие на каква доза Фраксипарин сте? Аз съм на 0,3 и точно това се чудех дали ще ми трябва по висока след раждането, дали да си купувам повече кутийки от тази...

alegoria дано до раждането отпадне поне този разход с теста..... точно бременна ще има КОВИД (дето се пазим и от настинка камоли от това.. ) луда работа..

Jаsmin супер новини от прегледа, дано се оправят и неразположенията с разширените вени.

Извадих бебешките дрешки от дъщеря ми да видя какво имам и какво ще ми трябва... Имам 3 комплекта за изписване, няколкото ромпъра, бодита, рокли... в 50 нюанса розово  Grinning

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 17:47 от SunFlowerLady

# 629
SunFlowerLady, аз съм на фраксипарин от 0.4. Ендо на мен ми написа да си продължа с него около 25 дни след раждането. Не е казала, че трябва да се увеличи.

Общи условия

Активация на акаунт