Отговори
# 600
Здравейте, момичета! Ох, не смогвам да ви изчета, нито да влизам често. Уж не ходя на работа, но все нещо се намира за правене, а и ремонта, който върви с темпове на контузен охлюв, също отнема време. Почвам да се изнервям. Вместо да се отдам да спокойствие, подреждане на наличното и набавяне на необходимото, аз се занимавам с майстори и мъдрене кое, кога и как ConfoundedDisappointed Relieved Все още нищо не ми е готово. Добре, че една приятелка ми даде дрешки от нейното бебче, аз поотделих от каката, което ще става, но трябва прегледам, наличното, какво има и какво ще ми трябва. Отделно мисля да се подготвя с разните неща като капки за колики (може да не трябват, но да ги  имам), помпички за нослето, марли, спирт, козметика за къпане и мазане и др. подобни, че не искам да е накрая всичко накуп, ама да видим.
Бях на кратко пътуване до Пловдив с кола. Много добре изкарах, разнообразих се, но да ви кажа, дори и това, че пътувах тук на родна земя, спирахме тук там за тоалетна основно, пътят на отиване малко ме измъчи. Удобна поза не можех да си намеря на седалката, все нещо ми опъваше или пречеше, малкият бебчо не спря да рита и шава явно от вибрациите и подрусването,от време на време дори и контракции имах, даже взех да се притеснявам, та не знам тези от вас, които ще ходите до Гърция, как се навивате? Аз не бих се осмелила, дори като се върнахме си казах, че следващото ми пътуване ще е вече след раждането и то догодина чак пролетта, примерно.
Иначе в понеделник бях на преглед при Георгиев в АГ, мъникът е добре, пораснал, не спря да шава. Аз здраво си вървя напред, уж мислех, че съм нааай-много 29 г.с., но уви, 30 съм, а бебо е 1500кг. вече. Май няма да устискам до септември, а така го харесвам този месец. Дано бебо си кротува до тогава.
Исках да ви питам, дали усещате вашите  мъничета когато хълцат, защото моето момченце се къса по 2-3 пъти на ден да го усещам. Дъщеря ми също хълцаше, но не я усещах толкова често. Това не е лош или притеснителен признак, дори напротив, но питам от любопитство.
И за финал ще споделя списъкът, който ми дадоха от АГ-то с нужните неща при приемане за раждане + отзад на листа, жената, която ми го даде ми написа цената за раждане с екип, престоя на ден и какво допълнително е нужно още за приема. Може да е полезно за варненските мами, решили да раждат в АГ.

Давам обяснение на написаното с химикал:
600лв. е изборът на екип
200лв. е анестезията, ако раждането е секцио
60лв. на ден е престоят в стая с две родилки
80лв. е самостоятелната стая
120лв. е ВИП За тази стая пропуснах да питам какво е ВИП-а й, в сравнение със самостоятелната, но имам приятелка, раждала три деца в АГ, та най-вероятно ще ми разясни.
7 лв е храната на ден-закуска, обяд, вечеря. Ако не се харесва, може да се носи храна от близки, до входната врата долу пред сградата.
1 месец преди термина, се взима направление за хоспитализация, а с лекарят, който е избран също се попълват някакви документи допълнително към това.
Няколко дни преди раждането бременната се тества, чрез вземане на кръв за Корона вирус.
Това ми беше обяснено. Замислих се, че покрай това с вируса и посещенията най-вероятно ще са доста ограничени за външни лица.
Дните на отворени врати към болницата, които много исках да посетя не се провеждат заради обстановката  и безопасността на всички.
А, щях да забравя да питам, някой знае ли нещо за двете бременни мами от Варна, заразени с Корона вирус на някакъв детски РД? Дано всичко е наред с тях и бебчетата им.
И в тази връзка, щях да попитам варненските мами тук, дали остава желанието ви да си направим среща и да се запознаем? Relieved
Хубава вечер, коремчета и бебчета Blue HeartHeartpulse

# 601
Моето желание си остава, искам да се съберем и да се запознаем, но както се очертава и другата седмица ще ми е малко натоварено.
Аз искам да те питам относно теста за корона вируса. Ти ли трябва да си го заплатиш, и ако се случи така че тръгнем да раждаме по рано какво става с теста?

# 602
ssillwi, аз също съм така с пътуванията понякога. Колкото и да обичам Гърция, тази година и аз ще пропусна. Даже до българското море се притеснявам да ходя, а и там по-лесно се хващат всякакви вируси попринцип. Grinning Аз като се движа нямам проблеми, но точно като стоя неподвижно в една поза, а и от друсането, ми е по-тежко. Догодина ще наваксваме с малките... те също ще се радвам на водата и морето вече. А на другите, които нямат проблем с возенето, благородно завиждам, че ще отидат. Grinning
За хълцането знам, че е нормално да се усеща често. Мен денонощно ме подбутва и закача малката, но нямам идея кое е хълцане. По какво се отличава то, че ми е любопитно, какво е усещането?

И аз се притеснявам с това тестване за коронавируса. Тук в София, в Надежда, мъжът трябва да е направил тест през последните 72 часа, но не от тези бързите, а другите, които струват сумати пари. Аз знам ли кога ще е най-удачният момент и трябва да хвърлим доста голяма сума, но дано да имаме късмет все пак.

# 603
  • Чикаго / София
Здравейте момичета,

На 3та ФМ ще ходя след 2 седмици, т.е ще съм 30 седмица.  Тук също както при VickyTaylor е задължителна.

За кошовете за памперси - няма да взимаме. Не виждам смисъл, така или иначе всеки път ще го изхвърлям. Ние имаме такъв тип кош за тоалетната на котето - наистина са добри и не пропускат миризма. За котето си заслужава, но за памперсите за сега ще се въздаржим.

За пътуването - ние в момента сме ваканция в планина, за да стигнем изпътувахме 1,600км. наведнъж. 16 часа път, като сме спирали за тоалетна, хапване, зареждане на бензин. Добре мина пътят, но нашата кола е доста широка и се пътува комфортно. Има 7 места и на последната седалка голямата дъщеря си беше направила легло, от което и аз се възползвах и 3-4 часа си спах отзад като пич, докато тя и мъжа ми караха. Аз също карах около 3-4 часа. Издържа се. Вдругиден се връщаме и ще видя как ще съм на връщане. Корема ми расте с дни и за една седмица има видима разлика.

# 604
Да, това с теста за КВ е доста интересно. Уж не трябвало да се заплаща от пациентите, нямало такава заповед, обаче болниците друго си правят.

# 605
  • Варна
ssillwi, благодаря ти много за инфото за АГ! Аз също там мисля да раждам, но АГ каза в 8 месец да търся вече лекар за израждане и аз слушам Simple Smile Тези ВИП стаи би трябвало да са на 7 етаж. Там има и отделна операционна и родилна стая + подобрени условия. Аз там раждах и искам пак там, макар че основната причина да искам там беше, че преди пускаха постоянно няко да идва/стои при теб в стаята, а сега едва ли ще е така покрай короната Sad С тези тестове хич не съм наясно.
Аз също имам желание да се видим, но както споделих ще си попътувам живот и здраве Simple Smile. Навивам се понеже желанието за почивка и разнообразие е по-силно от притеснението от някой неудобства. Мисля да пътувам на задната седалка с вдигнати на нещо крака + възглавницата си за бременни за подпора на кръста или там каквото си реша Grinning пък и няма да го пътуваме за 1 ден и ще си правим почивки.
Irka, точно и аз това си мислех тази сутрин, че корема расте с дни и това, че преди 2 седмици нямах никакъв проблем с пътуването, изобщо не означава, че сега ще е така, но ти с твоето пътуване ми даваш кураж Simple Smile

# 606
  • София
Ние си имаме кош за памперси, много хубава работа ми свърши с баткото и сега ще го ползвам пак. На Ейнджъл бейби е нашия, касетата бешее около 17-18 лв и стига за поне 2 седмици, ако не и повече. Обаче има едно зъбче разлика и нямаше как да поръчвам евтини касети от Амазон за кош от БГ. Измислили са го Wink
Иначе е момента сме в Гърция, за съжаление утре се прибираме. Не сме много далеч, на Халкидики, но пътят си беше песен, с 2-3 спирания и повече карах аз (така съм съсредоточена в пътя и по-лесно го понасям), утре на връщане пак така.

# 607
Хълцането е ритмично побутване/подскачане за няколко минути.

# 608
Здравейте, тези кошчета за памперси ми бяха много интересни, аз нямам от каката, но този път ще ми дадат, и за това се съгласих да взема. Не знаех, че има касетки (въпреки че е логично) и ми се струва доста разходи, при положение, че е пълно в нас с торбички, които май ще си ползвам.
Ние плануваме пътуване до Гърция другата седмица, обнадеждена съм, дано ми понесе, нямам като цяло оплаквания от пътувания за сега, но да видим. На първи трябва да ходим до Видин, та за там се чудя по-скоро дали да не пропусна. Имах желание и до Русе да си ходя средата на август, но гледам да не си правя много планове.
Тестването за КР предполагам е логично в сегашната обстановка, но аз знам че ПСР-а е около 120 лв, но чух и за такива по 70-80 лв, нз вече кое е вярно. Аз за сега съм се насочила за раждане в Надежда, където цената си е висока, но като чета колко е в АГ, честно казано си е на равно май. В Щерев отиваш само с документи и зарядно, другото ти го осигуряват, което за мен е по-нормално, вместо да внясям аз памперси, нощници и т.н. Моя позната се записа да ражда в Правителствена и в списъка има  нощници, чехли, чаши и т.н., сега в условия на епидемични мерки, не е ли по-безопасно болницата да ги осигурява, а не да се внасят от вън дрехи, пособия и т.н.?

# 609
  • София
Пътят до Видин е по-тежък отколкото до Халкидики, миналата седмица ходихме Wink
Препоръчвам силно да минете през обхода дето е от Ботевграддо Ребърково и после през Арчар, Петрохан и Димово си е неприятно.

# 610
lili, какъв тип е вашето коритце и колко ви излезе? Аз се чудя какво да взема - може би ще е със стойка и хамаче, дето се закача за коритото. Без стойка може да ме боли гърбът... Вие какво мислите?

За кошчета за памперси за първи път чувам. Това може би ще е излишно да го купуваме.

Карагьозова мисля, че не изражда, но може да даде насока. Две мои колежки са доволни от Шейново, а една - от Окръжна. Аз нямам идея къде и при кого, но вече трябва да се ориентирам. А за пускането на тестове за коронавирус и на мен ми е интересно, но също нищо не знам по въпроса.

# 611
lili, какъв тип е вашето коритце и колко ви излезе? Аз се чудя какво да взема - може би ще е със стойка и хамаче, дето се закача за коритото. Без стойка може да ме боли гърбът... Вие какво мислите?

За кошчета за памперси за първи път чувам. Това може би ще е излишно да го купуваме.

Карагьозова мисля, че не изражда, но може да даде насока. Две мои колежки са доволни от Шейново, а една - от Окръжна. Аз нямам идея къде и при кого, но вече трябва да се ориентирам. А за пускането на тестове за коронавирус и на мен ми е интересно, но също нищо не знам по въпроса.

Жасмин, пращам ти направо линк към ваничката, която взехме. Върви със стойка и също си има като малко пластмасово кресло за вътре, но чух, че им идвало неудобно на малките, така че сигурно няма да го ползваме. Купихме допълнително хамаче на Baby Jem - 20 и нещо лева беше то. Simple Smile
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=59&pid=93084&sgid=59

Ох, като чета колко от вас пътуват, взех да се чудя дали все пак да не отскочим до българското черноморие. Grinning

# 612
Пътят до Видин е по-тежък отколкото до Халкидики, миналата седмица ходихме Wink
Препоръчвам силно да минете през обхода дето е от Ботевграддо Ребърково и после през Арчар, Петрохан и Димово си е неприятно.
Нели, ние  ходим постоянно до Видин, мъжът ми е от там, така че сме запознати с обстановката доста добре, Петрохан си го предпочитаме, със сигурност. Ние си имаме даже наш маршрут, Петрохан, Монтана, Арчар, супер се получава, но Ребърково е no-no, Ботевград ми е много дълго, а сега заради ремонта на Е-79 общо взето навсякъде е ужас - минахме Враца, няма такъв потес. Но до Халкидики не съм ходила, ще трябва и аз да направя сравнение на дестинациите YumSweat Smile

# 613
Аз дали разбрах правилно, ако таткото има тест за коронавирус може да влезне в родилното ли? А излиза ли или един път като влезне си остава целия пресой?
Трябва да се обадя скоро в моята болница да питам дали има такава практика. Аз исках да ги питам и дали в момента се провеждат дни на отворените врати.
За коша за памерси бях чела някъде, че много скъпо излиза и било доста безсмислено, но все пак всяка майка си преценява.
Хълцането според мен много лесно се различава, защото са много ритмични потупвания, по лекички от ритници. Поне аз така го усещам.

# 614
За коритцата май ще вземем пак без чупки вътре. Слагахме пелена, за да не се пързаля и не сме правили някакви дълги спа процедури, че да трябва да се излежава. Стойката е много удобна, но този път ще гледам внимателно да е здрава конструкция. Старата се счупи на третото къпане. Свекър ми я поправи за още месец и после вече стана непоправим колапс. След още няколко месеца минахме на къпане под чучура на мивката 🙂

Гледали ли ли сте тези кофи за къпане? Приятелка ми се кълне, че били революционно удобни. Нещо не мога да си го представя обаче.

Общи условия

Активация на акаунт