Отговори
# 585
  • Варна
Тази късна ФМ знаете ли дали я правят при всички? В кои седмици е? На мен нещо не са ми споменавали.
Аз няма да правя третата ФМ, тъй като при втората ФМ всичко беше ОК и наблюдаващия ме АГ каза, че според него няма смисъл. Общо взето всеки си решава, така или иначе ФМ не са по каса, а си ги плащаме. С първата бременност даже докторът, който ми я прави, каза че няма смисъл от третата. Сега този нищо не ми каза по въпроса

# 586
Тази късна ФМ знаете ли дали я правят при всички? В кои седмици е? На мен нещо не са ми споменавали.

А за предизвикването на раждане има едни хапчета, които се слагат влагалищно, за да омекотят шийката и система окситоцин. Аз бях със система първия път, понеже преносвах над седмица, хапче не се наложи.
Трета ФМ се прави от 28-32с. не е задължителна, ако на предишната всичко е било наред няма нужда да се прави. Аз лично просто се презастраховам Simple Smile

# 587
  • София
Късната ФМ е в 30-32гс.

# 588
И аз отивам за мой кеф общо взето 😄 за третата ФМ говоря. Иначе всеки път си ме гледат на ехограф, т.е. веднъж месечно и гледат как се развива бебето, да не би да има ретардация. Но и ФМ правя при друг лекар и ми един вид второ мнение и потвърждение, че нещата са ок.

Мен ме викат 32 г.с. за нея и също знам, че е 30- 32 г.с.

# 589
  • Terra incognita
Аз ще правя трета, задължителна е при нас.

# 590
  • Пловдив
Аз няма да правя третата ФМ, тъй като при втората ФМ всичко беше ОК и наблюдаващия ме АГ каза, че според него няма смисъл. Общо взето всеки си решава, така или иначе ФМ не са по каса, а си ги плащаме. С първата бременност даже докторът, който ми я прави, каза че няма смисъл от третата. Сега този нищо не ми каза по въпроса

Аз също няма да правя трета ФМ, тъй като наблюдаващия ме АГ каза, че няма никакъв смисъл от нея поне в моя случай.  Правих ранна в 12 седмица, после пак ФМ в 17 седмица и още една в 23, така че сега тази е безсмислена за мен. Тъй като съм вече 29 седмица започвам да ходя на всеки две седмици при моето АГ, така че се надявам това да е достатъчно...

Искам да попитам дали някоя от вас е ползвала Eco Egg - изглежда много примамливо, но се чудя дали изпира добре и дали оставя приятен аромат. Някакви впечатления?

# 591
  • Пловдив
Аз следващата седмица съм на 3ФМ при мен е задължителна, заради проблем с кръвното и артерия която даваше отклонение на 2ФМ.

# 592
Аз се записах за 3та ФМ, защото в информационни лист с прегледите, които ми даде АГ е предвидено. Също така от 28 седмица трябваше да започна на две седмици да съм на преглед, но май ще е от по-нататък. Аз също ще използвам тази ФМ като още едно мнение на доктор. Не съм ходила до сега при тази лекарка, а ми се иска да чуя и някой страничен. Мисля да я попитам и по въпросите, които притесняват АГ и евентуално дали се налага раждането да бъде секцио - много ми се искаше естествено. Иначе на 2рата и на мен ми казаха, че всичко е ОК (само дето е малко по-голямо бебе). Тогава ходих и на кардиоехорграфия  и там всичко беше ОК. Но още едно мнение няма да ми е излишно, пък и това, че съм направила всичко, което трябва ще ми носи спокойствие.

# 593
И аз ще ходя на трета ФМ. Миналият път казаха, че пъпната връв била малко по-къса и че е хубаво да се провери пак.

За пътуванията, понякога нищо ми няма, друг път се схващам цялата, но и ние преди средата на юли ще идем за малко някъде, че после не се знае. Може би няма и да е до морето чак. Много ми се ходи до Гърция, но не смея. Отделно и по пътя за там няма много често тоалетна, а сега това е особено важно. Grinning

Да се похваля, че днес бяхме в айко и направихме едно мощно пазаруване. Взехме всичко за сън като легълце, завивки, чаршафи и тн. Взехме и ваничка със стойка и разни козметични аксесоари, а шишетата на Филипс Авент също бяха намалени, по-точно коплектът за новородено. Остават ни само дрехи и още разни дреболии, но поне ми е спокойно, че една огромна част е отметната вече. Simple Smile

# 594
И ние ще пропуснем пътуването до Гърция, въпреки че много ми се ходи. Толкова път ми се струва много, а се чувствам добре по принцип. Най-много да отскочим за няколко дни някъде по нашето Черноморие и някое късно плажче във Варна 😁
Сега гледам в нета за покупки и видях, че в Дундьо има намаление на кошчетата за памперси. Вие мислите ли да инвестирате в подобна покупка? То си е цяла инвестиция, тъй като по мои изчисления самите касетки впоследствие струват доста 🤨

# 595
  • Terra incognita
На нас ще ни подарят кош за памперси, иначе никога не бих инвестирала в подобна покупка.

# 596
Да, кошът е малко хммм :Д . Иначе не е безсмислен, просто парите са малко множко - може би за нашите ширини.

# 597
Момичета, мислите ли да ходите на море?

# 598
  • Варна
И аз се чудех а тези кошчета. Някой ползвал ли е ? Колко често се сменят тези касетки? Аз нещо не мога да схвана.
 diana, мисля да ходя на море в Гърция в 30 седмица.  Дано всичко е наред 🙏

# 599
Споделям моите скромни изчисления 😅
Кошчето с 4 касетки струва около 64 лева. Само една касетка е около 18-20 лева (в момента на промоция 16 лв).
Една касетка побира 30 памперса (от най-малките). Ако считаме, че ще сменяме на всеки 4 часа памперса, то това за едно денонощие е 6 пъти и съответно една касетка ще стигне за 5 дни. Тоест пътвоначалната покупка от кошчето плюс 4 касетки ще са за около 20 дни. Доста скъпо излиза. По-натам по-рядко ще се сменят памперсите, но пък ще са по-големи и пак толкова ще се изразходва според мен.

И аз се чудех а тези кошчета. Някой ползвал ли е ? Колко често се сменят тези касетки? Аз нещо не мога да схвана.
 diana, мисля да ходя на море в Гърция в 30 седмица.  Дано всичко е наред 🙏

Общи условия

Активация на акаунт