Отговори
# 570
  • Terra incognita
Пълни са със захар протеиновите шейкове, освен, ако не са от онези без вкус и подсладители.
Протеин може да се набави от много храни по естествен път. Пуешкото и белтъците са отличен избор. Скирът- също.
Колкото до тахана и овесените ядки, не вярвам някой да яде такива големи количества от тях. Те съдържат и много други полезни вещества.

# 571
  • София
Аз не успявам да си набавя достатъчно протеин за близнаци по естествен път, белтъкът ми е под долна граница. Затова почнах протеин за бременни. Да, неприятно сладък е, с подсладител, но ми е още една доза протеин за деня.

Ям всекидневно млечни и яйца, бобови, по-рядко месо и риба. Явно не ми стига.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 00:09 от delisardeli

# 572
Сусамовият тахан е изключително богат на калций, от който имаме нужда особено по това време на бременността, а бананът е богат на калий, фибри и куп други полезни неща (не обичам да го ям под друга форма освен в млечен шейк). Овесените ядки са богати на полезни въглехидрати, а и не само - фибри, протеини и т.н и съответно един 250 мл шейк се явява доста пълноценна закуска .. поне по мой вкус. Протеинът ми залипсва повече като вкус, тъй като преди бременкостта пиех след спорт.
Ясно е, че протеин може да се набави чрез храна и то доста по-пълноценна, както и се опитвам. Интересно ми е просто дали е противопоказно поради някаква причина.
А тези 650 калории как ги установихте? Става въпрос за млечен шейк с една супена лъжица в него.. не вярвам някой да е способен да изяде повече 😳

Извинявайте че Ви нахлувам в темата, аз съм от декемврийките.  Но какво протеиново има в тахан, който е 60%мазнини и 22% белтък и овесени ядки, които са 50%въглехидрат  и само 11%белтък, но и двете са калорийна бомба, особено тахана с 630 калории. Един шейк ще съдържа много калории, много мазнини и въглехидрати и да кажем прилично количество протеин. По добре един SKYR от ЛИДЛ с  20гр протеин на 100гр или Оlimpus с 9гр протеин на 100гр и двете с мижаво количество калории. А протеинът на прах е 20гр протеин в 20гр суха маса и е много добър вариянт.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 00:30 от Buku88

# 573
Jasmin, мисля да ида при нея за късна фетална след 3 седмици и да обсъдим и раждане и послеродова тепария, защото ми беше споменала нещо, но още в 14с, а то вече отиваме към финалната права.
Принципно моя доктор мисли ако нямам някакво усложнение от тук нататък (като бебчето да не се обърне) да пробваме ествествено.
Теб какво те съветва за раждането? Бях чела някъде, че момичета с тромбофилия често са секцио, но знам ли. Аз до сега се отървах без никаква терапия. Доста добри са ми показателите и бебето много добре се развива. Направо не знам как се разминах, предвид колко мутации имам... слава Богу де Simple Smile

Deli да знаеш, че един от най-добрите източници на белтък е изварата има мн високо количество протеин, за разлика от мазнини. Simple Smile

Ние вече имаме и кошарка, времето си тече и почвам все повече да се вълнувам, следваща стъпка скрин за бебето Grinning
Момичета, вие как сте с пътуванията? Ние пътуваме всеки уикенд, обаче честно казано този път по 2-3 часа с колата малко ме изморява и кръста ме заболява, но моя мъж иска сега да наваксаме това, че няма да ходим и на море и че после с бебето ще е малко по-сложно и не искам да му сецвам ентусиазма Grinning

# 574
Dimitrova93, като една видна хаймана, съм много съгласна с мъжа ти Grinning Ние доста пътувахме последния месец и половина, включително често карам и аз. Бяхме в Чепеларе миналата седмица, преди това 3-4 пъти до Дряново (от Варна). Спирайте за почивки да се поразтъпчеш, така или иначе сигурно за тоалетна ви се налага.

# 575
  • Terra incognita
Ние също скитосваме всеки уикенд, на мен не ми пречи пътуването, срига да не мо се припишкваше толкова често 😆

# 576
  • Варна
Аз последните две седмици не съм пътувала, понеже довършвахме ремонта вкъщи, но от следващата (която за мен ще е 29г.с.) имам такива планове и все повече набъбват, чак малко взех и аз да се притеснявам дали няма да ми дойде в повече - в края на другата планирам Гърция от Варна, което са 1000 км (няма да ги пътуваме в един ден де), като се върнем от там след няколко дни трябва да пътувам Варна -София-Варна евентуално със самолет. После уикенда Варна - Трявна- Варна, което са към 550 км , също и уикенда след това, че синът ми ще е там. Междувременно май и другата седмица трябва да отида до София 😄. Последно като пътувах преди 2 седмици не ми тежеше. Дано не ми тежи и през следващия месец. Ние обичаме да пътуваме, живот и здраве и с бебка мисля са се организирам и да не се ограничавам. Затова залагам на сгъваема кошара 😄

# 577
Момичета, пускате ли и Албумин с общ белтък, когато пускате кръвни? При мен Албумин-а е на долна  граница, но общия белтък е (беше мин месец)  в норма. Док каза че вече не се гледал албумина за тях, е да ама аз си мисля че има общо с белтъка, особено в това състояние. Питам защото ме е страх от 2ра прееклампсия и гледам да се предпазя колкото мога.

# 578
Доста полезни неща сте изписали за закуската. Моята най-често е кис.мкяко с мюсли и някакви парчета плод, като едно мляко ми стига за 3-4 закуски. След като хапна си пия кафето и протеина за бременни. Не знам дали е правилно така, но сутрин ми е най-добре, защото закуската ми е малко като количество. И после не ми е тежко.

Димитрова, ние нищо още не сме говорили за раждането с нея. Паскалева ми намекна, че раждането е планирано, за да се спре терапията точно когато трябва. Каза ми за някаква система ли, инжекция ли (не разбрах точно), с която можело да се предизвика раждане... И аз ще ходя при Карагьозова за третата фетална живот и здраве във Фемина.

За пътуването и ние пътуваме доста често. Аз си карам. На Костенец обичаме , към Чепеларе, Бачково, в Пловдив ходим.  Тази седмица можехме да отидем със свекървата към Гоце Делчев, че нейните родители са от едно село там и ще отидат да се видят с тях, но аз записах час за доплер..

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 10:37 от Jаsmin

# 579
Доста полезни неща сте изписали за закуската. Моята най-често е кис.мкяко с мюсли и някакви парчета плод, като едно мляко ми стига за 3-4 закуски. След като хапна си пия кафето и протеина за бременни. Не знам дали е правилно така, но сутрин ми е най-добре, защото закуската ми е малко като количество. И после не ми е тежко.

Димитрова, ние нищо още не сме говорили за раждането с нея. Паскалева ми намекна, че раждането е планирано, за да се спре терапията точно когато трябва. Каза ми за някаква система ли, инжекция ли (не разбрах точно), с която можело да се предизвика раждане... И аз ще ходя при Карагьозова за третата фетална живот и здраве във Фемина.

За пътуването и ние пътуваме доста често. Аз си карам. На Костенец обичаме , към Чепеларе, Бачково, в Пловдив ходим.  Тази седмица можехме да отидем със свекървата към Гоце Делчев, че нейните родители са от едно село там и ще отидат да се видят с тях, но аз записах час за доплер..

Знаеш ли колко е цената на ФМ във Фемина? На мен първия път в Майчин Дом ми взе към 120 май.. ако е сходно може и аз да отида там, че гледам и в събота работят Simple Smile

# 580
SunFlowerLady, гледам тъкмо, че ми пускат. При мен и двете са ниски. Албуминът е в норма, но на долна граница, а общият белтък е под долна граница. Кръвното ми е ниско. Последния път отидох умишлено след изпитото кафе и Аг го измери пак 85-90/55-60.

Dimitrova93, аз също ходех в началото в Майчин дом, но доцентката на два-три пъти ми се обаждаше да променяме мястото и ме канеше във Фемина, че там на нея й е по-спокойно. Та последните два пъти ходих там и сега там записах, е ми е удобно в събота.
За феталната във Фемина мисля, че платих 140, но не съм много сигурна.

# 581
Dimitrova93, съжалявам че се намесвам в разговора ви, но имам записан час във Фемина за 3тата ФМ, само че при Димитрова и прегледа е 140 лв.
Jаsmin, до колкото знам има системи, които предизвикват раждане. Аз също си мисля, че ме подготвят за секцио, защото АГ ми каза, че фракси трябва да се спре 24 преди раждане, а не знам как по друг начин ще го спрем, ако не е планирано. Едно пък каза, че трябва да се спре 24 преди раждане и да се продължи 12 след раждане за около 25 дни. Това е, което съм разбрала. Иначе като попитах АГ за раждането как трябва да е, тя каза че е още рано, за да го мисля.
Вие при Карагьозова ли мислите да раждате? Трябва да ли предварителна уговорка с нея и къде изражда тя? Аз още не съм се ориентирала нито към доктор, нито към болница. Времето си минава и ми е притеснено по този повод. Мислех да попитам наблюдаващия АГ, тя работи и в МД, но след последния преглед не съм убедена.

# 582
Dimitrova93, съжалявам че се намесвам в разговора ви, но имам записан час във Фемина за 3тата ФМ, само че при Димитрова и прегледа е 140 лв.
Jаsmin, до колкото знам има системи, които предизвикват раждане. Аз също си мисля, че ме подготвят за секцио, защото АГ ми каза, че фракси трябва да се спре 24 преди раждане, а не знам как по друг начин ще го спрем, ако не е планирано. Едно пък каза, че трябва да се спре 24 преди раждане и да се продължи 12 след раждане за около 25 дни. Това е, което съм разбрала. Иначе като попитах АГ за раждането как трябва да е, тя каза че е още рано, за да го мисля.
Вие при Карагьозова ли мислите да раждате? Трябва да ли предварителна уговорка с нея и къде изражда тя? Аз още не съм се ориентирала нито към доктор, нито към болница. Времето си минава и ми е притеснено по този повод. Мислех да попитам наблюдаващия АГ, тя работи и в МД, но след последния преглед не съм убедена.
Благодаря за информацията Simple Smile
Аз няма да раждам при нея, даже не знаех, че изражда, но тя е специалиста по тромбофилия, при който ходя от време на време за консултации, защото моя си док не се занимава много с тромбофилия.
Аз ще раждам в Шейново, не съм се колебала изобщо. Даже като си търсех проследяващ доктор търсех такъв, който да работи там. Все добри отзиви имам от там за последните 2 години, а и на мен ми се наложи едно посещение лятото и останах само с добри впечатления Simple Smile Доколкото знам почти всички доктори там са много добри специалисти.

# 583
За пътуването.
И ние много обичаме да пътуваме. Почти всяка седмица последния месец ходим до Варна (160км). Но вече много започна да ме боли гърбът, а и бебето-кандидат кака по някога се сърди и ме натоварва. Трябва да имам 20нови играчки, че да й давам през 5мин нова 😄
Вече ще се кротна, че първото го родих 37-38г.с , а вече съм 30-31г.с Да не реши и това, че му се излиза рано. За това и няма да ходим на море.

# 584
Тази късна ФМ знаете ли дали я правят при всички? В кои седмици е? На мен нещо не са ми споменавали.

А за предизвикването на раждане има едни хапчета, които се слагат влагалищно, за да омекотят шийката и система окситоцин. Аз бях със система първия път, понеже преносвах над седмица, хапче не се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт