Отговори
# 645
Вики, нз дали разгледа страничката, но тук става въпрос за нещо което е направено специално за твоето детенце. Тоест е уникално и няма друго такова. Аз си падам по такива неща и оценявам труда на хората, особено за ръчна работа, в случая има ръчно рисувани картинки и изписано име.

Освен това в Бг един комплект за изписване от 5-6 части върви между 50-80 лева, предпочитам да дам още 20 и да купя нещо което наистина много ми харесва и е специално за детето ми.

Ние с ММ просто имаме сантимент към това да са направени нещата специално за нас, например тъй като имаме шевна машина ще си ушием много неща сами за кошарата, обиколници, гнездо и тн. Не че не може да ги поръчаме от някоя фб страница просто когато вложиш емоция е по различно и специално Simple Smile ние сме от емоционалните хора, а не от практичните Simple Smile

100лв ми се струва безумно скъпо и неоправдано за дрешки, които на бебето няма да му стават след месец. Сантиментът няма общо с цената, първите дрешки на детето ми са ми мили пазят спомен, без да струват толкова.

# 646
SunFlowerLady, аз фраксипарина си го слагам всяка вечер. Не знаех, че има вариант за през ден. На мен така са ми казали. Иначе трябва да се спре 24 преди раждането и да се продължи 12 след него. Това е по препоръка на ендокринолог. АГ също каза, че трябва да се спре 24 преди раждането.
Жасмин, може ли да споделиш какво им правиш на вените? Трябва ли да се посети някакъв лекар и кога? Аз до сега съм нямала, но от една седмица нещо започна да ме боли зад коляното и установих, че е вена. Не знам какво да я правя. Много е неприятно.

# 647
SunFlowerLady, аз фраксипарина си го слагам всяка вечер. Не знаех, че има вариант за през ден. На мен така са ми казали. Иначе трябва да се спре 24 преди раждането и да се продължи 12 след него. Това е по препоръка на ендокринолог. АГ също каза, че трябва да се спре 24 преди раждането.
Жасмин, може ли да споделиш какво им правиш на вените? Трябва ли да се посети някакъв лекар и кога? Аз до сега съм нямала, но от една седмица нещо започна да ме боли зад коляното и установих, че е вена. Не знам какво да я правя. Много е неприятно.

Всички около мен са били на фракси през ден и аспирин всеки ден, не знам как и защо но при различни аг-та са били дори и в разл градове...
На мен още ми тече кръв от носа (а за венците да не говоря)  или имам такива секрети вие имате ли ? Sad

# 648
За фраксипарина, не зависи от АГ, а от мутациите, които имаш. В началото на бременността и аз бях през ден, но след това минах на всеки ден, защото трябва да се следят показателите ва кръвта и спрячо тях се определя дозата и часовият диапазон. Най-удачно е фраксипарина да се поставя всеки ден, защото действието му реално е 24 часа.

# 649
Жасмин, да, с избор ще бъда - д-р Гърчев. Той ми следи бременността на частно, още от началото търсех лекар, който и да ме следи и изражда.
Аз си поръчах комплект за изписване от една фейсбук страничка - много ми хареса това, че не са толкова много части, а боди с къс ръкав + ромпър, шапка, ръкавички и лигавник. За мен също е излишно да се дават много пари за дрехи в началото, това комплектче е 32лв. Повечето комплекти, които има из интернет, а и в магазините са със супер много излишни части според мен, а и доста от тях са с боди с дълъг ръкав - през август ако го облека с боди/блуза с дълъг ръкав, отгоре ромпър, че и одеяло ще умре от жега това дете.
Ето го комплектчето, което избрах:
Скрит текст:
А одеяло поръчах отделно от gush - много ги харесвам. Не са много евтини, но пък ще може да се ползва и след това, а не само за изписването.

# 650
SunFlowerLady, следят се кръвни показатели и се пуска доплер. На мен ми я увеличиха в пети месец след втората фетална мисля и след пуснати кръвни изследвания, като отбелязаха, че е превантивно заради качените килограми.. Но моите мутации са повече, като едната е високорискова. Ако имаш кървене от носа и венците, може и да е от фраксито.

muuucuni, Mint, страхотни комплекчета сте избрали и вие. Ние ще ползваме от племенниците ми - ще избирам между 2-3 комплектчета. Mint, благодаря ти за това, че сподели при кого ще раждаш.

Зайка_Байка, аз бях при Карагьозова в събота и тя ми изписа Флебодия да пия и Троксевазин да се мажа и задължително да отида на съдов хирург като ми препоръча НКБ (трета градска), който да прецени дали има нужда от увеличение на терапията и да ми изпише чорапи с компресия. Тези дни ще отида за направление от личния лекар и ще ходя на съдов.

Dimitrova93, питах за цената на ФМ при Карагьозова във Фемина - 140 лева е.

Хубав ден, дами Flowers Hibiscus

# 651
Комплект за изписването няма да вземем, ще бъде с мечето на батко си и отдолу според времето. Обаче усещам, че започвам да се увличам по някакви покупки, повече отколкото планирах. Най-вече дрехи, а очаквам да ми дадат. Днес бях набързо сутринта в мола, докато няма хора, да проверя пак за бременни тениски в ХМ (имаше само много грозни) и веднага намерих намаление в Окаиди, които много харесвам, но са скъпи по принцип. Имаше дрехи на 50-60% намалени. И сега бебето има и жилетка за 3 месеца, и невероятно сладка блуза за 6 месеца за 28лв общо.

Сега на заплата започваме вече и по списъка.

Иначе да ви питам накъде сте с избора на имена? Ние умуваме момичешко с Р и имаме кратък списък с три имена, но имам чувството, че нещо изпускам и не съм 100% сигурна за нито едно от тях. Мъжът ми е спокоен, понеже имало време, но аз не усещам да ставам по-уверена, че искам някое от трите повече от другите две с минаването на това време, или пък че не изпускам някакво невероятно име, за което после ще ме е яд, че не съм се сетила Simple Smile

# 652
Рая, Радост, Румяна Simple Smile Предложения за име

Комплект за изписването няма да вземем, ще бъде с мечето на батко си и отдолу според времето. Обаче усещам, че започвам да се увличам по някакви покупки, повече отколкото планирах. Най-вече дрехи, а очаквам да ми дадат. Днес бях набързо сутринта в мола, докато няма хора, да проверя пак за бременни тениски в ХМ (имаше само много грозни) и веднага намерих намаление в Окаиди, които много харесвам, но са скъпи по принцип. Имаше дрехи на 50-60% намалени. И сега бебето има и жилетка за 3 месеца, и невероятно сладка блуза за 6 месеца за 28лв общо.

Сега на заплата започваме вече и по списъка.

Иначе да ви питам накъде сте с избора на имена? Ние умуваме момичешко с Р и имаме кратък списък с три имена, но имам чувството, че нещо изпускам и не съм 100% сигурна за нито едно от тях. Мъжът ми е спокоен, понеже имало време, но аз не усещам да ставам по-уверена, че искам някое от трите повече от другите две с минаването на това време, или пък че не изпускам някакво невероятно име, за което после ще ме е яд, че не съм се сетила Simple Smile

# 653
Офф, ние с името сме до под кривата круша. Вчера сутринта преди да се събудя не знам в просъница ли, в съня ли някак името Ивайло ми се подсказа, но още не съм казала на моя мъж.
П.С. Аз със Р харесвам Радина

# 654
Здравейте мамчета, да се отчета и аз, че ММ ме изненада и втори ден сме на морето.. Ама то е такова спокойствие, няма почти никой, а в хотела имам чувството, че сме само ние, чувствам се добре, досега издържах на плажа, но да не нагрявам положението се прибрах да си почивам и привечер пак, но бременна на море си е доста сложно 😀 някак си не се чувствам себе си, но може би, защото ми е и първа бременност свиквам с мисълта на плажа да изглеждам като тюленче, но има и друга страна как всички те обгрижват и каквото искаш, когато искаш го получаваш 😀😀 Та да се отчета, пожелавам Ви прекрасен ден на вас и на тези, които им предстоят пътувания, отразява се много добре предвид месеците, които изминаха ....

# 655
Момичета , днес бях на преглед. Всичко е ок с бебето , но върви 10 дни напред. В 28г.с. съм, а е около 1400гр. АГ ми каза да огранича сладко и тестено 🙈 Че ако е над 4 кг, няма да мога да родя нормално . Отделно трябва да се консултирам с пулмолог за нормалното раждане , защото имам астма. Поне на офталмолог не трябва да ходя, защото диоптъра ми не е над 4-2.5 съм и нямам проблеми с очното налягане. Като цяло ме обнадежди, че ще направим всичко възможно да не се стига до цезарово сечение. Иначе плацентата ми вече се е вдигнала, бебчо вече е с главично предлежание и е мн активен . Другата седмица за първи път ще съм на тонове. Ще съм в болничен от 01.07. , защото в жегите вече ми е доста тегаво да съм по 8 часа на стола и реших, че вече може да си почивам повече 😊 Вчера поръчахме и мебелите за детската стая,  трябва до края на август да са готови . Вече много започвам да се вълнувам. За имената - ние сме се спрели на 3- уж имаме фаворит , но още не е финално 🙈☺

# 656
Рая, Радост, Румяна Simple Smile Предложения за име

Румяна се казваше майка ми. Загубих я, когато бях бременна със сина ми. Свекърва ми пък е Радосвета. И двете имена са ми много мили и ми харесват, но ще вземем само буквата, за да е и на двете. Засега в списъка са Рада, Райна и Ралица.

Със сина ми беше много лесно, защото бяхме решили да е на свекър ми, който се казва Лазар, и името страшно много си ни харесваше. Беше ясно от самото начало и нямаше чуденки от наша страна. Иначе никой от прародителите не беше изказвал претенции, нито пък имат някакви сега. Просто ние искаме да ги уважим, защото и баща ми, и свекърите много ни помагат и много си се радват на първото, а очаквам и на второто внуче Simple Smile

# 657
Здравейте,
днес мина 3тата ми ФМ в 30 (29+2)г.с съм бебка е 1400гр. Питах за фракси, замериха ми налягането на матката което било предизвстие за прееклампсия- ок е за сега, но в началото на 9тия ще отида пак.. плацентата ми е 0 степен на стареене, води достатъчно, пъпна връв беше в краката което е супер все ме е страх да не е около врата.
Бебка е много красива но разбира се не стоя мирно за снимки само рита и се мята, а не бях яла или пила нищо ободряващо...

За името още се колебая между Екатерина и Катерина искам да е на таткото Калоян Simple Smile дайте малко помощ Simple Smile

Elsi_b аз 1вия път бях с 1.75 диоптър астигматизъм , и очната писа че препоръчва секцио, въпреки че тогава спорех че искам нормално да родя....

# 658
  • Terra incognita
Калоян от гръцки означава хубавият Иван. По тази линия може да я кръстиш Ивана, Йоана, Яна. А защо не и Калояна?

# 659
Екатерина и Катерина са чудесни имена! И на мен би ми било трудно да избера 🙂

Общи условия

Активация на акаунт