Отговори
# 360
  • Чикаго / София
Орхидея Кактусова за установяване на ГД се прави обременяване с глюкоза, другото изследване е за друго. Успех и дано всичко е наред.

За качените кг. няма да казвам колко са, че съм първенец по качени килограми, а не е като да тръгнах от ниско тегло, ама какво да се прави - структура, предразположение, и разни други здравословни фактори и така вече съм 20+ кг в 25седмица, до края очаквам да се търкалям Animal Elephant

# 361
Моите нови изследвания са готови и аз се притеснявам за анемия с тези ниски еритроцити, хематокрит и хемоглобин...
Еозинофилите са паднали от 20 на 8 за месец на клексан. Д-димерът си ми е висок от тромбофлебита, а общият белтък така и не мога да го вдигна, въпреки че пия всяка сутрин протеин за бременни.

# 362
  • Terra incognita
Не ти е много нисък хемоглобинът, през бременноста на всички ни пада, някои трудно го вдигат с желязо. И моят е нисък. За другите стойности не съм компетентна.

# 363
  • София
Жасминче,
Д-димерът ти е добре http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Желязото как ти е? На мен при такива стойности на Хемоглобин и хематокрит ми назначиха желязо. Плюс аз си добавих билкова кръв. Еритроцитите според мен са в рамките на лаб. грешка. Питай АГ какво ще каже.

За белтъка - пробвай да пиеш протеин 2 пъти на ден. Или белтъци включи.

# 364
Jasmin, изследвала ли си витамин Б12, той също е свързан с хемоглобина и желязото, един вид спомага за преноса и вдига тези показатели. Аз също като теб съм с по-нисък хемоглобин и желязо. И се изследвах за този витамин и се оказа в дефицит. Имах инжекции за 5 дни и след това с капки. Другото което ми хрумва и вдига със сигурност желязото е тот'хема. То е на ампули и е тежката артилерия. Но питай своето АГ, какво ще препоръча и може да го питаш за този препарат. При мен също белтъка не се вдига. Моят е 68.1g/l. За него и аз се чудя как да го вдигна. И аз пия протеин и ям яйца, но не се получава.

# 365
  • Чикаго / София
Нормално е брез бременността Хемоглобина и желязото да падат, затова и повечето бременни приемат желязо. Моя Хемоглобин също е под долната граница, И желязото ми е много ниско. Взимам допълнително, пък да видим дали ще има резултат. Също и Хематокритът ми е нисък.  Изобщо нормални зследвания на бременна жена. Трябва да се взимат добавки обаче, да не се оставят да падат прекалено ниско.

За другото и аз не съм компетентна.

# 366
Благодаря ви за включването, момичета. Този хемоглобин не знам какво ще го правим.., но пък повечето също сте с нисък.
Изследвала съм желязо миналия месец след прием на Феро нещо си. То беше 37.68(реф.6.60-34.00), т.е. над норма, а хемоглобинът пък нисък 119. След това минах на Билкова кръв, която продължавам да си я пия. Някой тук ми беше отговорил тогава, че има различни видове анемии и не всяка зависи от нивото на желязото. Мисля, че беше Сън флауър лейди.
 Б12 беше съответно:
- януари 1175 (реф.140-490) - много над нормата
- март 956 (реф. 184-883) - пак над норма
- април 560 (реф.140-490) - също над норма
Лаборантката ми каза да го изследвам по-рядко, че то падало бавно.
Четох за някаква анемия, която била свързана с нивото на витамин Ц. Дали пък там не е дефицитът..

# 367
  • Варна
Jasmin,  аз също мисля, че не трябва да те притеснява хемоглобина - не е толкова нисък. Според моя АГ нисък при бременност е под 100. Моят последния път беше 106. Сега пия една опаковка смарт хит желязо. После го спирам за една седмица и изследвам хемоглобина и желязото да видим.
Cecinka, не съм аз с часа при Крумовски Simple Smile
Орхидея Кактусова според мен ако само от едно измерване е показало със седмица напред, може да е грешка в конкретното изследване. Но все пак щом са преценили по-добре да те изследват за ГД. При мен си върви от началото по-напред с размерите бебчето, което по-скоро означава ранна овулация.

# 368
Аз минавам за отчет. Нищо допълнително няма да пия. Добре били показателите.

Напоследък забелязвам, че кожата ми става още по-суха, а днес забелязах, че на корема чвно от спирта ми се лющи малко точно там , където мажа със спирта. Мазах се с крем КОкона и маслото на Икаров. Дали да сменя и да си купя нчкое по-качествено масло или бебешко олио... Как мислите вие?

# 369
Да, очевидно тези не ти вършат работа. Няма гаранция какво върши работа при теб и какво ще ти хареса, ако щеш и като аромат. Аз харесвам Палмърс и Микса, тях ги ползвам след душ вечер. През деня алое вера гел.

# 370
Не знам дали пък да не си взема и по-слаб спирт, че нали държа памука, докато спре кръвта и съответно това влияе на кожата. Нямам стрии, само дето става много, много суха и то само там, където бия инжекцията.

А Палмърс и Микса олиа ли са, или кремчета? Да знам за какво да питам в аптеката

# 371
  • Terra incognita
Жасмин, смеси си какаово и кокосово масло. И питай в аптеката за дезинфекциращ продукт, който не изсушава кожата. Тук ползвам за малкия един дезинфектант за рани, в който има съставки, които не сушат кожата.

# 372
  • София
Аз на палмърс ползвам лосион, но има и олио и крем.

За олиата съм чела коментари, че в някакъв момент почват да дразнят, щот са много мазни.

# 373
И аз на палмърс съм с маслото и съм доволна, кожата е мека. Jasmin, гледай спирта да е 70 %, не повече.

# 374

Олиото на икаров верно е много мазно и след като се мажа седя с вдигната блуза, за да попие..

Общи условия

Активация на акаунт