Проблеми със свекървата, съпруга и обличането на детето

• 14 009
  • 217
  •   1
Отговори
# 105
И на мен ми е чудно за детето. Ще го водят сутрин на село и вечер ще си го взимат или ще е на седмична градина при баба.Което и да е означава, че ще сте още по зависими. И после ама защо така, защо онака.
А и друго-ходят там да спят на хладно,пък през деня са в града. Значи селото е близо до града. Е колко да е по хладно там.

# 106
Разбирам че проблема е в мъжа ми, в това че той я слуша и се застъпва за нейното мнение, но тя не вижда ли че това нейно постоянно вмешателство кара двама ни постоянно да спорим и да се караме, това удоволствие ли и доставя или....
Вмешателството е резултат от вашето разбиране за живота и ролята на всеки член на семейството. Свекървата няма какво да вижда - вие сте тези, които трябва да прогледнат. Ако свекървата беше жена на място щеше да ви набие шута и от жилището, и от софрата. Но пусти селски еснафщини...

# 107
В повечето теми се получава такъв дуализъм.
Тук авторката ми се струва , че търси диалог.
Дали помоогнахме. Ако как. И дали навредихме.
Хора, дайте обратна връзка.
И грешно са е всеобщото, ми една попържняя да има.
В тази тема,ако авторката ме офули за грешно мнение, поне ще се замисля.
Ама ситуацията н е  е моя.

# 108
Не знам дали свекървата е простакеса, ама ти, авторке, си пълна използвачка, живееща в чужд дом, който свекървата ти е отстъпила. Гледа ти и детето. Храни ви. Ако искаш уважение бъди и ти малко по- уважителна.

# 109
Нападнахте авторката, че живее в апартамента на свеки, имат общ бизнес и им ходят на гости. Аз съм повече от сигурна, че ако поискат да прекъснат тези взаимоотношения свеки ще бъде първата, която ще скочи и разбира се лошата снаха ще е виновна.

# 110
Ами не, Лимонче, лирическата героиня е обикновена селска пръчка и златотърсачка. Сама си го прави. Хич не ми дреме за свекървата и как щяла да реагира.

# 111
За мен е нормално да има различия във вижданията за отглеждането на детето, по-лошото е,  че стават караници и скандали заради това. Тези неща с крещене и обиди няма да се решат. Явно авторката съвсем е загубила позиции пред свекърите си, за да я обиждат с подобни епитети. И тъй като не можем да чуем тяхната гледна точка, единственото, което мога да кажа е, че наистина не са прави да й се месят.
Това, което за жалост масово ми прави впечатление е, че още от деня на сватбата доста булчета ненужно се озлобяват към роднините на съпруга си. Понякога не е съвсем без повод, но...за такива дреболии съм чувала да се оплакват и да ги издигат във велик проблем, че чак се чудя нарочно ли искат да си я причинят тази вражда. С появата на децата пък съвсем ескалира тази неприязън.

# 112
  • Варна
Ами да скача. Те и други скачат, къде свекърви, къде тъщи, но щом младото семейство си иска независимост, ще си я търси и няма да им пука. Тук обаче не искат. Искат хем ползите, хем да не им се бъркат.

Авторката като е курназ, да пуска детето на ясла/градина и да връчи колата на свекървата изцяло, а тя да си намери алтернатива. Да спре да ходи всяка вечер там. Да натисне мъжа си за квартира. Тогава вече може да се оплаква, че свекървата й се бърка, макар че като нямат досег не знам как ще се бърка.

# 113
Докато синът работи с/при майка си, няма как да се отделят. Свека винаги ще има влияние, винаги ще намери време нещо да спомене и да подхвърли. Да направи опит да отдели мъжа си за мен е обречен на провал и края може да не е много добър за авторката.
Аз по скоро друго бих направила - бих се възползвала максимално от желанието на свекървата да помага и да гледа детето. Да ходи мъжът ми там с детето, пък аз ще си остана в града - кеф ти приятелка, кеф ти кафенце, разходка или там каквото ми се прави. Бих се върнала на работа и ще си спестявам за моя си кола, пък свека да взема тази.
За мен това е изкуствена битка за надмощие. Битка от която хем няма нужда, хем е безсмислена.

# 114
Аз силно се съмнявам точно авторката да държи на общият бизнес и честото гостуване.  По-скоро мъжлето е още вързано за полата на мама. Идеята ми е, че авторката не може да излезе на глава с него да не пускат детето босо по цимента, пък какво остава да го изкара изцяло извън зоната му на комфорт.
Ако тепърва тръгне да го натиска да се отделят единствено развод може да последва и цялата мъжка рода да я намрази.
Тук ключовият проблем идва от това, че тя няма подкрепата на мъжът си.
Друг е и въпросът със семейният бизнес, които най-вероятно няма да просъществува дълго без наследника. Свеки веднага ще каже "За какво съм се мъчила цял живот,сега да го оставите да пропадне ли?" . Синчето и то ще се включи в хор с мама и така.
Апартамента бил на свеки, а колко от вас излизат на квартира, когато същевременно имат празно семейно жилище?
Много някакси нереалистични ми звучат упреците към авторката, това го казвам от позицията на човек, които с нищо не зависи от свекърви и други баби.

# 115
Съвсем реалистични са. Тая една добра дума не каза за свекърва си, въпреки че й яде на масата, спи под покрива й и получава пари от бизнеса й.
Мъжът по всяка вероятност е мамин златен, но авторката сама си писа, че след годежа са се набухали в дядовата ръкавичка. Как пък не намери някой, дето не е наследник на имоти и бизнеси, ами се мушна точно при бизнесменско чедо?
Проблемът в такива случаи въобще не е само с мъжа. Хич не вярвам, че такива големи любови с паралии стават случайно. Женичката съвсем ясно посочва проблемите, обаче истината е, че й е изгодно. Дори да занесе две краставици да се 'включи' в софрата, тя реално взима пъти повече, отколкото дава.
Аз как не съм в тая ситуация - да виждам проблема, ама да си седя? Ти как не обиждаш свекърва си?

# 116
Според мен, всяко празно семейно жилище, което върви с обременености като вмешателство, своеволни посещения, чужди подредби, натякване от сорта „Всичко ви дадохме, селяни станахме...” трябва да си остане на собственика му и той да се разпорежда с него.
Много хора познавам със семейни палати, които живеят под наем или изплащат ипотеки точно заради желанието им да са самостоятелно семейството.

# 117
То даже не е било празно. Жилището. Отстъпено е. И е различно от празен апартамент.

# 118
  • София
Когато се сгодихме аз отидох да живея при него с техните и сестра му, която тогава имаше бебе. Дядовата ръкавичка..., след като той се скара със седтра си отидохме при наще за около седмица две. В последствие ние казахме че искаме да сме сами и те ами ок. Избирайте къде на село или в града и ние избрахме града.

Те са казали, че искат да са сами Satisfied

Смея се, но не е смешно.

# 119
Гал, според мен всичко това не е по желание на авторката. Поне така ми звучи. Усещам един неприязън като пише за ходенето на гости и бизнеса. Не го показва изцяло за да защити мъжлето, според мен и пред себе си не иска да признае, че в него е проблема.
Иначе не ми звучат, като някакви паралии, по скоро селски тип бизнесмени с малък нискодоходен бизнес.
Въпросът е, че тя не може да промени ситуацията, може пък да е била млада влюбена и да е решила, че може да не е толкова зле да живее така. Да ама сега ѝ пречи понеже има дете, но появата на дете я прави и много зависима. Че е сглупила е ясно, но не виждам как тепърва може да убеди мъжлето да се отделят.
Аз моята свекърва не я обиждам, защото не искам да ѝ падам на нивото. А и не ме засяга, не съм зависима по никакъв начин от нея и даже не си говорим от няколко години. ММ обаче е плътно зад мен и ме подкрепя.

Общи условия

Активация на акаунт