На море в България 2020 г.! - 3

• 46 649
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Не се знае, може и гастърбайтери да са.

# 406
Към 20 юни дали ще е поносима температурата на водата?

# 407

Бива да се стопли...ако пече и не вали Simple Smile

# 408
# 409
И аз това се чудя. Ама като гледам как тази година върви с около 2-3 градуса по-ниско от последните 7 години. За южното черноморие оччаквай 20-22 градуса.

# 410
  • В.Търново
Снимката на статията е същата и от снимката над заглавието на тази тема. Smile

Без думи!
https://trud.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD … E%D1%82-covid-19/
   Притеснителен, според представителите на туристическия сектор, е и друг факт. Диагностициран с COVID-19 турист се лекува за сметка на застраховката, европейската здравна карта или на собствени разноски, ако няма валидна полица. Обаче след пълното му оздравяване той ще бъде поставен под карантина за 28 дни, за да не пренесе епидемията. В този случай от РЗИ са обяснили, че за този период гостът ще се връща обратно в хотела. Въпреки че чуждите туристи при влизане в България ще подписват декларация, че всички разходи по престоя са за тяхна сметка, не е ясно дали тези гости имат възможност да покрият 28 дни хотелски престой. И ако не могат да платят веднага, каква ще е гаранцията за хотела, че ще си получи парите, чудят се от бранша.

Значи, освен карантинираните дни, които ще са 20 ли бяха при установяване на Ковид при даден турист, трябва после още 28 дни да стои затворен в хотела, а не вкъщи.Колко дни стават в хотел на разноски на туриста? Повече от месец, повече от месец!!!!!!!!!!!! Вие способни ли сте да платите поне 10 000лв за престой месец и половина в хотел?

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 23:39 от Русалка_1

# 411
Какви са тези глупости, които чета.Ако минем 100 човека болни на ден пак ще затворят държавата.Тия ни взеха съвсем за будали. Аз един болен не съм видяла от зимата до сега.Ни балове,ни морета, нищо няма да има.
Аз мислех да правя още една резервация сега, как да стане това?

Аз видях болни , просто точно този ми приятел има силен имунитет и го е изкарал средно тежко, но все пак даде два пъти положителен тест от там по - сериозните , не е  шега работа , дано няма повече вълни ама и народа не му дреме , на всички ни е тежко , друг мой познат го е изкарал явно януари и в германия отказали да го лекуват , когато още не се знаеше толкова , така че болни си има , спокойно - само не се знае кой колко е съвестен наистина

# 412
Какви са тези глупости, които чета.Ако минем 100 човека болни на ден пак ще затворят държавата.Тия ни взеха съвсем за будали. Аз един болен не съм видяла от зимата до сега.Ни балове,ни морета, нищо няма да има.
Аз мислех да правя още една резервация сега, как да стане това?

Аз видях болни , просто точно този ми приятел има силен имунитет и го е изкарал средно тежко, но все пак даде два пъти положителен тест от там по - сериозните , не е  шега работа , дано няма повече вълни ама и народа не му дреме , на всички ни е тежко , друг мой познат го е изкарал явно януари и в германия отказали да го лекуват , когато още не се знаеше толкова , така че болни си има , спокойно - само не се знае кой колко е съвестен наистина

Мой близък работи в една от сертифицираните лаборатории, които правят тестовете! Знам за каква достоверност иде реч! Всеки здравомислещ човек - знае!
Хайде да не сме толкова сигурни!
Темата е за Море. Не за вируси!

# 413
Анелия, аз не знам. Какво искаш да кажеш, че подправят резултати ли? Наистина не разбрах Flushed

# 414
Анелия, аз не знам. Какво искаш да кажеш, че подправят резултати ли? Наистина не разбрах Flushed

Не! Достоверността на бързите тестове е 66%. При PCR теста процента е по-висок, но отново не е 100%. Да не говорим за фалшивоотрицателните когато болестта протича безсимптомно.

Както и да е. Темата се измества много.

# 415
Русалка, спри да четеш разни измислени сайтове с фейк новини и да се филмираш! Първо и сега преболедувалите стоят 28, че и повече дни под карантина. Второ,тези мерки не касаят българи, а чужденци и те ще си намерят начин да си заминат, а ако не ще са си осигурили добри застарховки. Изобщо не ги мисли.
Ако трябва и персонал ще се сменя и пак ще си върви рабатота в хотелите по старо му. Тази практика не е нова, т.к. и до сега собственици и управители на хотели и ресторанти, като нещо не им изнася бързо освобождава и наема нов персонал.
През укенда посетих гр. Казанлък за празника на розата,но гостувах на мои близки,не съм се настанавала в хотел. Ами да ви кажа народа беше изпълнил заведения, паркове, площада. Кръчмите си работят на пълен капацитет. Няма такова нещо да сядат само по 4 човека. Маси с големи групи празнуващи,сервитьори без маски и ръкавици, само има поставени дезинфектанти на няколоко места  и това е. Сякаш никога, нищо не е имало като пандемия. В магазините за нехрателни стоки също са без маски и също влизаш като клиент без маска. Казвам го не за друго, а за това,че и по морето ще стане същото и няма да има и помен от тези мерки. На никой няма да му пука, освен на такива като мен,които са рискови. А болни има и наистина умират! Дай Боже да не са ваши близки и познати, за се наложи да се уверите в това!

# 416
  • В.Търново
Дайте ми идея къде можем да идем за 3-4-5 нощувки.В края на август си имаме резервация за Албена,но съпруга ми няма да е с нас тогава.Така че, сега като си дойде да идем някъде, но нямам идея къде, не мога да избера мястото. Не искам да е далеко от плажа, даже ако може да се вижда морето ще е добре.Нямам идея дали да е ол инклузив. Желателно е да има басейн, но ако няма наистина да ми хареса мястото.Може и бунгала,но чисти и уредени.На нормална цена.Да не е от порядъка 100лв бунгало или апартамент или стая. Във Визит няма много добри отстъпки сега.Освен, ако не пуснат нещо ласт минит за юли месец. Приморско ни е любимо място, но ако е за 3 нощувки е далеко, правили сме го веднъж. Арапя изключвам , заради арапейката, изключвам и Равда, в Поморие не сме били от години, харесвам го. Варна я харесвам като град, от години не сме били също там, но морето е замърсено в момента. Вие какво ще предложите?

# 417
Дайте ми идея къде можем да идем за 3-4-5 нощувки.В края на август си имаме резервация за Албена,но съпруга ми няма да е с нас тогава.Така че, сега като си дойде да идем някъде, но нямам идея къде, не мога да избера мястото. Не искам да е далеко от плажа, даже ако може да се вижда морето ще е добре.Нямам идея дали да е ол инклузив. Желателно е да има басейн, но ако няма наистина да ми хареса мястото.Може и бунгала,но чисти и уредени.На нормална цена.Да не е от порядъка 100лв бунгало или апартамент или стая. Във Визит няма много добри отстъпки сега.Освен, ако не пуснат нещо ласт минит за юли месец. Приморско ни е любимо място, но ако е за 3 нощувки е далеко, правили сме го веднъж. Арапя изключвам , заради арапейката, изключвам и Равда, в Поморие не сме били от години, харесвам го. Варна я харесвам като град, от години не сме били също там, но морето е замърсено в момента. Вие какво ще предложите?
Ето ти хотел, на плажа, близо до Велико Тръново, на ОИ, с преференциални цени, с включени чадър и шезлонги, и дори морската вода още да е студена, то имаш няколко минерални басейна и спа център. Мои близки ходят там от няколоко години и сега пак ще го посегят в края на юни. https://www.siriusbeach.com/

# 418
  • ВАРНА

Ще закъснее тази година затоплянето.  
На 2 юни по обед 13 ч.  беше  19 градуса със студени поризи по цялото крайбрежие.
Днес имаше една мъглявина над морето...явно защото водата е студена 17-18 градуса ...а слънцето най-накрая пекна силно. От 10 часа още е 24 градуса.

Но  за идващия уикенд промениха прогнозата днес и за 13 и 14 юни   го дават дъжд и то следобеден пороен дъжд  и хладно 24 градуса максимум„

Русалка -  беше замърсен каналът - езеро под Асп.мост за към ТЕЦ Езерово и около Морска гара/южния-централен плаж.
  Традиционно тези места са за мазохисти ако искат да се къпят.  

Плажовете за къпане - където ходят нормалните  са Фичоза  -  х. Черноморец/ Ветеран - Паша дере - Близнаци и Шкорпиловци.

# 419
  • Велико Търново
Препоръчайте ми семеен хотел/не искам ОИ/ на Южното Черноморие - Синеморец, Китен, Лозенец...най-далеч на юг сме ходили до Созопол, Несебър..Иска ми се още по-надолу да слезем, оферти има из сайтовете, но бих се радвала на лични впечатления. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт