На море в България 2020 г.! - 3

• 45 915
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Някой разбра ли какво стана с тези ваучери за почивка от 210 лв? Кой, как, къде ги дават ?!?

# 526
Някой разбра ли какво стана с тези ваучери за почивка от 210 лв? Кой, как, къде ги дават ?!?
В момента се гласуват тези предложения. Още на са влезнали в сила и както няколко пъти писах, ще касят само лекари, медицински персонал, РЗИ, и т.н. Преди беше предложено да се дават и на полицай, пожарникари и дреги служители, които са били пряко ангажирани с работата по справяне с епидемията. Такива, които са работили на първа линия с К-19. От онзи ден имаше статия, че вече се обсъжват ваучери само за най-общо казано медицински персонал. Ще се ползват в държавни почивни бази, санаториуми и в балнеохотели. Поне до онзи ден това бяха обсъждали в парламента. Какво всъщност ще се гласува накрая, предстои да се види. Никога не е ставало въпрос да се раздават вачури на калпак на целият български народ.

# 527
На море в Бг се ходи юли и август, когато водата е приятните 27-28С, иначе за мен лично е хладна в момента. Декември бяхме в Египет, там също беше хладно за плаж. Ние избрахме тази година студио в Поморие,  на 5м от плажа е, има удобства вътре, трябваше да прескочим ОИ, който е удобен вариант с малко дете. Имаме желание да отскочим и до Созопол, попадна ми едно хотелче Полина бийч, някой да е ходил там? Далече е от плажа Харманите, но пък има басейн, пак много са надули цените в Созопол, не знам как го мислят хотелиерите...

# 528
Eдна бърза проверка дали подпорната стена върши работа Joy

Времето е супер, на шофьорския плаж се къпят.

# 529
  • ВАРНА
Тони 2017 -  сега е студена водата защото и времето още е нетипично за юни.
 Айде от няколко дни биват темп. на въздуха въртят се около 26 до 27 гр. някои дни - но пък твърде рано падат на 19 гр. още около 19.30 ч. -  и според прогнозата през ден ще вали и едва ли преди 23-24 юни ще стигнат приятните за къпане 23.23.5 градуса.   Времето се държи така сякаш сме 1 октомври.

Интересното е ча такива температурите на водата и 27-28 градуса на въздуха и средата на септември и късните септмвр. прадници 20-21 септември.  И който иска късно юнски темпр. и малко хора ходи 16-21 септември.
 И тази годи май ще има доста чужденци точно септември - англичаните се готвят да ги пуснат тогава.

Египет е в най-студената част на северна Африка - нормално.  
За приятно къпане декември и наблизо  стават само Тенерифе - Лас Палмас/Канарски острови и Алания-Газипаша.

# 530
  • SF
На много хубаво място плажуват тези хора! Браво на архитектите, които се погрижиха за тази красота от бетон и арматура! Но ако няма шум от електрожен да поскърца малко, язък за красивата подпора!

# 531
  • Sofia
Мисля, че това ще е от полза на тези, които търсят хотели с включен чадър и шезлонг на плажа. 😀

# 532
Знам че е коментирано,но не ми се търси.Тези от вас,които ходят на море началото на септември,доволни ли са? Защото имам спор с ММ,той смята,че дойде ли септември става студено,т.е.водата е ок,но като се излезе от нея -студ.Аз не мисля така,знам че много зависи от лятото,от времето през септември.И дали на северното Черноморие (Шабла,Кранево, Шкорпиловци) наистина няма да е ок в него период?
Та,той иска да отидем на планина с басейн и то закрит,а аз си държа на септемврийското море.

# 533
  • SF
Всеки има различно усещане за приятно, топло и студено.
Ако трябва аз да избирам, септември бих ходила само в Гърция.
Изброяваш северни курорти - там пък съвсем не бих отишла.
Преди години имам лош опит с 9-дневен престой на Албена от първи септември - само първия и последния ден не валя. Бях си забравила някои любими летни дрешки, които така и не ми потрябваха. Но имам и подобна септемврийска ваканция и на Созопол - за 6 дни - 1 плаж и то последния ден. Спомням си, че си тръгнахме в 8 вечерта за София. Но това беше единствения шанс да усетим морето през септември. В останалите дни просто доядохме непродаденото по кръчмите, които в дъжд и сиво време нито бяха уютни, нито евтини, нито приятни.

# 534
  • Варна
на планина с басейн става само ако е с гореща минерална вода - Чифлик , Баня , Велинград , Вършец ........................Иначе басейните са за картинка само , не е възможно в планината с естествено греене да се стопли водата.На морето септември става в хубави слънчеви години , иначе пак заложете на гореща минерална вода - Кранево , Дружба , Шкорпиловци , Поморие .............................

# 535
  • Sofia
Септември си е на късмет. Обаче гледайки, как последните години лятото идва късно, май ще се окаже, че септември, особено началото си е супер за море. 😀

# 536
  • София

Миналата година 06.09. Разкошно време, за пет дни нито веднъж не валя, нямаше ги и нетърпимите горещини, просто страхотно беше. Аааа и да, това е на северното черноморие.

Преди години на Царево ходихме за една седмица последните дни на август до 4-5 септември, мрачно, гадно, есенно. Без настроение самия курорт, някак тъжно. Водата обаче беше на чай, страшно топла. Мъжете се къпаха и после бързо обличане и в хотела, защото си беше студено.
С две думи - всичко е на късмет. Което между другото важи и за останалата част от лятото.

# 537
  • SF
Миналата и по-миналата година и през октомври беше слънчево и топло. Заради някои събития помня как бях облечена в края на последния октомври. Но е имало и години, в които по същото време е валяло сняг.

# 538
  • София
Точно, сега се сещам, че имам снимка по бански през октомври във Вършец. Басейна не работеше (външния), но си правехме слънчеви бани на шезлонгите.

# 539
  • SF
И все пак на море през септември на северното Черноморие, си е малко като игра на тото.
Като при всички останали сезони. Имало е Коледи, в които съм излизала по рокля и обувки, но е имало и такива, при които не ми се излиза, защото колата е някъде затрупана и има опасност да почистя чужда кола.

Общи условия

Активация на акаунт