Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Удовлетворени ли сте от живота си?

 • 3 938
 • 82
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 2 247
Алмира баш в здравите деца се крие щастието.

Ами... децата доста ограничават човека. Това ми е проблема в момента. С малка разлика са, а едното е още бебе. Толкова ме ограничават, че понякога ми иде да изляза от кожата си Joy Аз не съм човек склонен да стои вкъщи и да бъда домакиня 7/24. Не е тук моето щастие, сори. Да, голямо богатство са ми децата, но не са достатъчни за да удовлетворят личния ми живот. Не и на 100%

# 31
 • Мнения: X
Човек е устроен така, винаги се стреми по-нагоре и по-нагоре. Затова до каквото и ниво в развитието си да е постигнал, знае, че има и по-висше ниво и се стреми да го постигне.
Погледни и пирамидата на Маслоу. Ако мислиш, че си достигнала върха, тогава мисля няма към какво повече да се стремиш и притесненията са ти неоснователни.
Друг е въпроса ако си от вечно недоволните хора като мен Joy дето мрънкат с повод и без повод. И аз не съм удовлетворена от живота. А също като теб направих кариера по специалността си в страната и чужбина, сдобих се много материални облаги, обиколих света, в допълнение родих две здрави деца-слънца.  Сега разбирам обаче, че не в това се крие истинското щастие, а в доста по-простите неща.


Ами аз съм много емоционална и свръх чувствителна. Това,което казваш за по-простичките неща, е вярно. Най-щастлива се чувствам ,когато съм в България с близките ми. Просто да ги видя на живо и прегърна. Защото ето сега с тази карантина,не мога и не знам кога ще мога да ги видя.

# 32
 • Мнения: 4 364
Според мен всичко е до манталитет. Аз съм от вечно недоволните - каквото и да имам все не ми е достатъчно. Може би имам периоди удволетвореност, но в цялостта си съм доста недоволна. Има хора, които имат много малко в живота си, но въпреки това са щастливи. Въпросната промяна, за която говорите ще доведе до временно задоволство, но след това пак ще сте на стария хал. Такава ли ни е природата, не знам. Все драпаме за още и все не стига.
Разбира се съм дълбоко благодарна, че нямаме мнооого сериозни проблеми в момента. Живи сме и що-годе здрави, от глад не сме умряли. Базовите неща ги имаме. Просто някой път ми се струва, че животът е повече от това. Или съм greedy,

# 33
 • Мнения: X
Уейв, ако гледаш Narcos или El Chapo, ще видиш, че и Ескобар, и Чапо, притежават десетки милиарди, но не се спират да си живеят охолен живот, а постоянно се натискат да са най-големите и най-влиятелните. От алчност и гордност. Единият свършва с куршум в главата, а другия с доживотна присъда.

Радвай се на малките неща и това, което имаш, защото живота така или иначе е доста кратък.

# 34
 • Магнаурската школа
 • Мнения: 10 287
Уейв, ако гледаш Narcos или El Chapo, ще видиш, че и Ескобар, и Чапо, притежават десетки милиарди, но не се спират да си живеят охолен живот, а постоянно се натискат да са най-големите и най-влиятелните. От алчност и гордност. Единият свършва с куршум в главата, а другия с доживотна присъда.

Радвай се на малките неща и това, което имаш, защото живота така или иначе е доста кратък.
Абсолютно вярно!

Братане, когато нямаш пари, всичко ти изглежда скъпо.
Така е и с акъла: когато го нямаш, всичко ти е тъпо. Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 23:31 от Phoenix Wright

# 35
 • Мнения: 2 828
Аз съм малко учудена, че на "скучно и еднообразно ми е" огромен процент от съветите тук са "роди си дете". Все си мислих, че деца не се раждат за разнообразяване на скучно ежедневие.
Авторке, според мен е абсолютно нормално да имаш такива размисли. Май всички около мен, включае аз, г/д на тази възраст минахме един по-сериозен етап на преоценка на изминалите години и дали сме доволни от постигнатото. А сега има допълнителни стимули за премисляне с оглед на ситуацията с пандемията. Аз лично за едни неща съм супер доволна, за други не толкова, но поради факта, че всяка година си сбъдвам някаква забутана и отлагана мечта, не мога да кажа нито, че ми е скучно, нито еднообразно, нито съм неудовлетворена, но имам на къде повече да драпам все пак хаха. Междудругото - не вярвам в понятието "пълно щастие". Илюзия е.

# 36
 • Мнения: 3 428
На 25 г. през ден бях вечер някъде с приятели, поне два уикенда месечно извън София и почти не съм пропускала ходене на рок-клуб петък или събота, ако не пътувам. Живеех и с партньор, т.е. това го правехме заедно. На всичкото отгоре  стандартът ми на живот във финансово изражение изобщо не беше висок.Срещите с приятели бяха предимно на бира в парка от клек-шопа или на гости, ходехме по хижи и с палатки, на море с нощния влак, в малки нелъскави клубове, където свиреха приятели. Сега, за съжаление, нямам време и сили за такъв живот. Но и нормално приоритетите се сменят. Прави ми впечатление, че в днешно време много млади хора я карат съвсем пенсионерската и не разбирам защо.
Сега не към особено удовлетворена от живота, ужасно ми липсва свободно време и често съм преуморена, все "на педал". Не знам точно как да забавя темпото и кое да изхвърля. На мен ми.се разказа играта през карантината. Никога през живота си не съм била толкова натоварена и, честно казано, направо завиждам на тези, които са успели да скучаят без да загубят работата си.

# 37
 • Мнения: 66
Когато човек си поставя някакви цели в живота (е, все пак трябва да са постижими), тогава няма време да умира от скука - постигаш една цел и си поставяш следваща. Разбира се има и хора, които живеят на принципа "ден да мине, друг да дойде" и никога не намират смисъла си в живота и е жалко. Аз съм на 26г и смея да твърдя, че всичко, което съм искала до момента, съм го постигнала с малки изключения, независещи от мен.
 Всеки човек има моменти, когато се чувства напълно удовлетворен и такива, в когато се отчайва. Това не е лошо, защото как иначе бихме били способни да оценим всички хубави неща, които са ни се случвали. Simple Smile

# 38
 • Мнения: X
FlameV и аз се очудих много на тези отговори,защото все пак едно дете не бива са се ражда от скука. А и всеки сам си преценява дали и кога да има деца,но все пак сме в бг мама. И всички имаме накъде още да драпаме.Мисля,че докато човек може, е хубаво да следва мечтите си,а не да се задоволява с каквото има. Без да се преминава в алчност.
[TafTaf на мен ми се наложи много рано (на 20г. ) да стана възрастен човек,за да постигнем мечтата си - собствен дом. И затова,когато другите на по 21 обикаляха дискотеките,аз и съпругът ми работехме здраво,за да успеем по-бързо,защото бяхме нетърпеливи и не искахме да станем на по 40 и да чакаме да наследиме нещо,за да има къде да живеем.

# 39
 • Мнения: 5 281
Да ти е скучно и да си неудовлетворен от живота са различни неща. И двете не би трябвало да се “лекуват” с раждане на дете.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 23:32 от G&B

# 40
 • here and now
 • Мнения: 2 427
Раждането на дете е част от удволетвореността от живота(поне за мен). Бонус е, че е почти невъзможно да ти е скучно.
А и все пак сме във форум за майки.

# 41
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 096
С малки изключения - да.
Като изобретя телепортацията ще съм свръхудовлетворена.
Пълно щастие няма, това е сигурно.

# 42
 • Мнения: 688
В нашият живот много трудно и бавно ни се получават нещата и често си казвам, че не съм никак удовлетворена, но като погледна назад колко трудни години минаха и как сме се борили се чувствам много благодарна.
Всеки със съдбата си, а удовлетворението зависи от очаквания, амбиции, сравняване с околните.
Не започваме с равен старт, но и не се и стремим към едно и също, нали?

# 43
 • Сф
 • Мнения: 6 675
Лана, може би чужбината ти влияе зле.Щастието не е в къщата, позицията, парите, а в малките неща, приятелите, споделените забавления.На 25 си много отегчена, очевидно не си в твоите си релси.Намери ги. Намери нещото, което те прави щастлива.

# 44
 • Paris, France
 • Мнения: 8 846
SweetLana, пишеш, че ти тежи сивото ежедневие. Кое му е сиво? Не харесваш климата, заспалото градче или селце, в което живеете, липсата на близки хора наоколо, езика, музиката? Разбери какво искаш да промениш и го промени сега, не след 5, не след 10 години, не като родиш дете!

Забелязах, че много хора се депресират като идат да живеят и работят на север. Май е от късите дни през зимата. На мене не ми пречеше. Разбрах рано, че съм щастлива и доволна само в големи, кипящи от нощен живот градове, гъмжащи от туристи и хора от цял свят и се депресирам в малки населени места. Мъжът ми е същия, но не търпи много северен климат. Установихме се малко по на юг и сме доволни.

Седни с молив и лист или Word и напиши какви са условията за идеален живот. Развихри въображението си! След това зачеркни това, което не е възможно да осъществиш в идната година и започни да работиш за сдобиване с постижимото в краткосрочен план. Понякога малки излизания на танци, фитнес зала или просто разходка с приятели вместо ресторант, кибичене пред телевизор или пиене с колеги могат да те направят безумно доволна и щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт