Съседски конфликт...

• 5 070
  • 112
  •   1
Отговори
# 30
До сега приятелката ви не е била притеснявана и ограничавана от мисълта гледа ли я някой от там, със сигурност ли няма никой сега, а след 1,2,5 минути , а след час, във всеки един момент може да се появи някой от вас и като казвате, че "само" много рядко ходите там, за нея пък ситуацията е "винаги трябва да гледам там ли са, за да се съобразя какво правя и как съм облечена".Тук не става въпрос колко често навлизате в пространството на съседите, а че вече винаги можете да го направите, без оглед на това, че ги притеснявате.Щом питате как, май няма и да разберете.С присъствието си, ето как.Те не са  дребнави, ами явно са хора, ценящи ей този мъничък шанс за уединение-гледката във ваша посока, от където не очакват никого, можели са до сега да са спокойни и естествени поне в стаята с изглед натам, сега и това им се отнема.Даже и да не сте любопитни към личния им живот, те се чувстват винаги наблюдавани.По закон дори и да имате право, запитайте се по съвест дали имате.А кое ви е по-важно-да имате приятелка или  заварени тръби, оформени като доплнение към пространството.Ако аз имам приятели, на които толкова много преча(независимо, че не разбирам), бих се отказала, за да има мир и да си запазим отношенията.Истински приятел не се намира лесно и за мен е по-важен от това да победя защото мога и съм винаги права и целия квартал твърди, че имам право.

# 31
До сега приятелката ви не е била притеснявана и ограничавана от мисълта гледа ли я някой от там, със сигурност ли няма никой сега, а след 1,2,5 минути , а след час, във всеки един момент може да се появи някой от вас и като казвате, че "само" много рядко ходите там, за нея пък ситуацията е "винаги трябва да гледам там ли са, за да се съобразя какво правя и как съм облечена".Тук не става въпрос колко често навлизате в пространството на съседите, а че вече винаги можете да го направите, без оглед на това, че ги притеснявате.Щом питате как, май няма и да разберете.С присъствието си, ето как.Те не са  дребнави, ами явно са хора, ценящи ей този мъничък шанс за уединение-гледката във ваша посока, от където не очакват никого, можели са до сега да са спокойни и естествени поне в стаята с изглед натам, сега и това им се отнема.Даже и да не сте любопитни към личния им живот, те се чувстват винаги наблюдавани.По закон дори и да имате право, запитайте се по съвест дали имате.А кое ви е по-важно-да имате приятелка или  заварени тръби, оформени като доплнение към пространството.Ако аз имам приятели, на които толкова много преча(независимо, че не разбирам), бих се отказала, за да има мир и да си запазим отношенията.Истински приятел не се намира лесно и за мен е по-важен от това да победя защото мога и съм винаги права и целия квартал твърди, че имам право.
Не може винаги да се съобразяваш с мнението на "истинските" си приятели. Това не е приятелство, а тормоз. Как пък някой ще ми каже какво да правя със собствеността си? Айде няма нужда. Ако един приятел е истински, няма да се налага да правиш избори, като този.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 13:40 от Чакалката

# 32
  • София
severnosianie, ама и ти се изказа Simple Smile Ако един има право да ходи вкъщи по гащи, друг има право да си простре килима. Който си е правил сметките без кръчмар и е градил приятелство, за да си осигури угода - негов си е проблемът.
А това с пречещото присъствие даже не искам да започвам да го коментирам. Сериозно се притеснявам сред колко егоизъм живеем и колко са сбъркани разбиранията ни за общност Sad

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 14:35 от ToniShu

# 33
  • Варна
Детето не стои там денонощно. Вариант е да играе там определени часове. " Приятелката" ще е информирана, кога да се "пази" и ходи облечена. Но има категория хора, които винаги са недоволни. Един идиот тровеше гълъбите, защото го дразнели.

# 34
Гаражът е на границата на имотите ви, така ли? Имаше някакви изисквания за отстояние от ограда и пр., но щом къщата им е на 10 метра от него и не строите етаж отгоре му, мисля, че нямат основания за сръдни. А и с ограда, стълба или без, имате право да си се разхождате по покрива на гаража си, колкото си искате Simple Smile
Не е зле да си извадите кад. план на имота, ако нямате. Да се види дали наистина навремето им е отстъпвана част от вашата земя. И си го пазете! Защото те утре може да възразят и срещу мястото на гаража ви!

# 35
Аз и не очаквах разбиране, но имам право на различно от общото мнение."Пълни глупости" не спада към добрия тон, говори и за лошо възпитание.Ако някой не одобрява или не проумява  какво пиша, това не значи, че аз греша.Всички изказвания са в еднакъв смисъл, повтаряте се.Авторката не пита дали има право по закон, а защо реакцията отсреща  е такава.Фокуса в темата е изместен.Добре е да се чете с разбиране преди да се плюе, а също много ценно би било да има не само външна красота.

# 36
Тя жената не е вдигнала 5G на гаража, че да предизвиква подобни цупни.
По същата логика можеше да си сложи там и сушилка за дрехи и всеки ден да се качва да простира. Е и? Онези пак ли ще се цупят, че е решила да си сложи сушилка на НЕЙНИЯ СОБСТВЕН гараж. Пак ще ги вижда някой. Гламава история. Нещо друго ги яде тези "приятели" сигурно.

# 37
Сигурно има някаква предистория и това с гаража и колчетата им е дошло в повече. Аз ги разбирам съседите, никой не обича да му навлизаш в пространството.

# 38
И аз не обичам като се изпружа по бански на верандата да ме зяпат съседите, ама на, имат си къщи, прозорци хората, не мога да им забраня. Затова като не искам да ме зяпат си слагам навес или си закривам с параван, чаршаф. Начини има, няма как да се сърдиш на хората, че са решили да правят нещо в собствеността си. Освен това е законно, не се изисква разрешение, не са вдигнали лятна кухня там.

# 39
До сега приятелката ви не е била притеснявана и ограничавана от мисълта гледа ли я някой от там, със сигурност ли няма никой сега, а след 1,2,5 минути , а след час, във всеки един момент може да се появи някой от вас и като казвате, че "само" много рядко ходите там, за нея пък ситуацията е "винаги трябва да гледам там ли са, за да се съобразя какво правя и как съм облечена".Тук не става въпрос колко често навлизате в пространството на съседите, а че вече винаги можете да го направите, без оглед на това, че ги притеснявате.Щом питате как, май няма и да разберете.С присъствието си, ето как.Те не са  дребнави, ами явно са хора, ценящи ей този мъничък шанс за уединение-гледката във ваша посока, от където не очакват никого, можели са до сега да са спокойни и естествени поне в стаята с изглед натам, сега и това им се отнема.Даже и да не сте любопитни към личния им живот, те се чувстват винаги наблюдавани.По закон дори и да имате право, запитайте се по съвест дали имате.А кое ви е по-важно-да имате приятелка или  заварени тръби, оформени като доплнение към пространството.Ако аз имам приятели, на които толкова много преча(независимо, че не разбирам), бих се отказала, за да има мир и да си запазим отношенията.Истински приятел не се намира лесно и за мен е по-важен от това да победя защото мога и съм винаги права и целия квартал твърди, че имам право.
Значи в такъв случай и на терасата ми ( която гледа право към стаята им и пак се вижда всичко) не мога да изляза да си пия кафето примерно или да простра или просто да си седя, защото може да ги притесня.
Аз наистина се опитах да погледна от тяхна гледна точка, опитвам да разбера, но хората сме различни и аз никога няма да направя на въпрос такава ситуация. Имам и други съседи, които ясно могат да видят какво правя вкъщи, включително хората, които живеят върху етажа на приятелката ми и се падат точно срещу прозорците ни. Какво трябва да направя в случая, да им забраня да си вдигат външните щори, за да ми е спокойно на мен, че ще ме зяпат ли? Пускам си перденцата и въобще не ми пречи.
Аз казах вече, че детето ми няма да стъпи повече там, за да са спокойни.

# 40
  • София
Аз и не очаквах разбиране, но имам право на различно от общото мнение."Пълни глупости" не спада към добрия тон, говори и за лошо възпитание.Ако някой не одобрява или не проумява  какво пиша, това не значи, че аз греша.Всички изказвания са в еднакъв смисъл, повтаряте се.Авторката не пита дали има право по закон, а защо реакцията отсреща  е такава.Фокуса в темата е изместен.Добре е да се чете с разбиране преди да се плюе, а също много ценно би било да има не само външна красота.

Коментираш много избирателно и игнорираш това, което не можеш да обориш. Признак е не само на лошо възпитание. А това, че не успяваш да обясниш правотата си, не е проблем на околните - твой си е. Докато не обясниш аргументирано, хората така или иначе няма да се трогнат от позата ти нанеразбрана.

# 41
Сигурно има някаква предистория и това с гаража и колчетата им е дошло в повече. Аз ги разбирам съседите, никой не обича да му навлизаш в пространството.
Абсолютно никаква предистория няма, НИКАКВА.
Днес говорихме с момичето близо час, защото на мен ми е важно да ги изясним тия неща като разумни хора, но аз не успях да кажа почти нищо, защото тя е категорична, че не е ок за тях да се качва там, дори и само детето. Онзи ден моето дете като било на гаража ( преди да забраня да се качва), нейното дете си пишело домашните в тази стая и се дразнело и разсейвало като гледа другото горе. Детенцето има и детска, има и още една стая, може примерно да се премести. Аз ако съм просто ще помоля детето ми да отиде в другата стая, щом толкова се разсейва. Ама нищо айде, моето дете ще потъгува малко, че му забраних да се качва там, важно е другите да са добре.

# 42
  • Варна
Grasielitka, много проблеми те очакват. Явно са раздразнителна фамилия. Имате ли ограда, между двата имота?

# 43
  • Варна
Абе, я пускай детето да ходи горе като иска! Нейното се разсейвало, моля ти се! Ами ако някое куче се разлае навън или птичка кацне на перваза, какво? Ще ги застреля оная откачалка за да не й разсейват детето от домашните ли? Боже мой, какви кукувици имало! Ама и ти не падаш по-долу, че й вървиш по дивотиите.

# 44
Земята, под гаражите, чия собственост е?Нямате ли други стълби, за игра на детето?
Под техните гаражи си е тяхна, под нашия си е наша. Освен това на времето знам, че дядо ми е отстъпил част от нашия двор (безвъзмездно), за техните гаражи, без да отдавам значение на това де.
Те са така.... обичат да контролират нещата и обичат да са прави, налагат мнение.
Всеки има право на мнение, също толкова колкото и вие. Нали сте си на ваша земя, защо ви се бъркат в семейните решения? Аз така бих го разтълкувала...
А и ако Ви е наистина приятелка, нима би се сърдила за такова нещо?! Чак е смешно. Не съжалявайте и не се измъчвайте за хора, които така леко се отказват от дългогодишното приятелство.

Общи условия

Активация на акаунт