За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 996
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Някой има ли идея как е приготвен конфитюра от портокали и бъз,който продават в Икеа?

# 166
  • Sofia
Криси, от Лидл - заквасена сметана Пилос 20%,  течната Пилос в кутийка 30% и крема сирене Голдеса сребърна - харесвам.
Суров чийзкейк правя доста често в чашки, та ти го препоръчвам. Смесвам, ама на око, та е нещо като 1/3 крема сирене и 2/3 заквасена сметана - много ни харесва. Всеки пласт охлаждам самостоятелно. Бисквити ползвам най-често пак лидълските "с масло".
Пък отгоре не слагам сладко, а точно преди сервиране поливам със замразени горски плодове (пак са лидълски), които слагам на огъня за кратко с малко пудра захар. Но за цял чийзкейк е по-добре със сладко де. Ако е гъсто можеш просто да го намажеш отгоре. Или ако е по-рядко с малко желатин.

# 167
  • München, Deutschland
Благодаря на всички ви за съветите за продуктите Flowers Hibiscus.

Видях тази рецепта на Натуся вече (мерси, Лабрексче), но тя е за печен чийзкейк, който аз харесвам, но не и всички останали, затова търсех съставките за суров вариант. Съставките и аз смесвам на око, но добре, Моренче, че каза твоите пропорции, защото аз правя по-скоро 2/3 сирене и 1/3 заквасена, иначе с немските поне продукти, се разтича. Или на 500г маскарпоне максимум 200г заквасена сметана и още поне 200г топено сирене, почти всичко друго се е разпадало/разтичало. В чашки ще стане всякак, де. 😃

Значи утре ще взема каквото намеря в Лидл, смесвам и това е 😃.

# 168
  • София
6 бр. яйца
•   300 г захар
•   8 с.л. (80 мл) мляко
(може и вода)
•   8 с.л. (80 мл) олио
•   350 г брашно
•   1 пакетче бакпулвер
•   1 прах ванилия
Разбиват се яйцата и захарта до пълното разтваряне на захарта, след което се прибавят олиото и млякото, после брашното предварително смесено с бакпулвера. Когато се получи гладка смес се прибавя и ванилията. Пече се в предварително загрята само отдолу фурна на 180 С градуса за около половин час, докато кексът бухне, след което се пуска горната част на фурната за около 15-20 минути.

Кекса може да се нашари с какао, като малка част от готовата смес се разбърка с какао и се изсипе във формата преди печенето.
 Този кекс намерих с 6 яйца? Друго предложение имате ли?

Орехови ромбчета

Сладкиш *Кокос*

Сиропиран сладкиш с шам фъстък

# 169
  • тук и там
Може ли рецепта за тиквички на фурна.Не съм правила до сега,и на какви градуси се пекат за да станат хрупкави?Ако стават меки -ще ги пържа,нищо че е пипкава работа..

# 170
Може ли рецепта за тиквички на фурна.Не съм правила до сега,и на какви градуси се пекат за да станат хрупкави?Ако стават меки -ще ги пържа,нищо че е пипкава работа..

Като са едни върху други, стават меки. Аз най-много ги харесвам оваляни в галета, върху намазнена хартия и  отгоре ги пръскам с олио, наредени, без да се застъпват.

# 171
  • София
Пускам ти и снимка, да видиш как изглеждат, но и при двата случая , във фурна/пържени, са меки, не стават хрупкави, освен ако не им правиш специалната гръцка панировка.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_290.html

# 172

Панирани стават хрупкави.Нарязани на пръчици и оваляни в брашно ,яйце и галета .По желание в галетата може да се сложи настърган пармезан,вкусно става.Ето примерна рецепта,аз пека на 200°,но всяка фурна е различна .
http://passionscooking.blogspot.com/2015/06/blog-post.html?m=1

# 173
Кюфтенца с картофи на фурна мисля да приготвя. Не съм правила досега и не знам дали да ги изпека заедно? Мисля да наредя картофите, нарязани на едро и между тях да сложа кюфтенцата. Ще се изпекат ли добре едновременно? И на картофите да слагам ли допълнително мазнина или от каймата ще е достатъчна?
И ще се радвам да ми предложите изпитана рецепта за Овчарски пай /всъщност тя дали е само една, има ли различни варианти на това ястие?/, благодаря  Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 10:26 от beauty_magnolia

# 174
Кюфтенца с картофи на фурна
Аз нарязвам картофите като за пържене и ги изсипвам в тавичка .Сипвам мазнина,подправки,сол и хубаво разбърквам
.Слагам и лук нарязан на тънки полумесеци.Правя длъбнатинки между картофите и там слагам кюфтенцата (каймата омесена като за пържене или по избор.Наливам бира /водичка и пека на около 200°.По някое време обръщам кюфтетата и от другата страна да се запекат.Вместо олио ,стават вкусни и масло .

Овчарският пай се прави традиционно с агнешка кайма ,но у дома го харесваме с телешка
http://lety-culinaryadventure.blogspot.com/2017/05/shepherds-pie.html?m=1

# 175
Скрит текст:
Кюфтенца с картофи на фурна
Аз нарязвам картофите като за пържене и ги изсипвам в тавичка .Сипвам мазнина,подправки,сол и хубаво разбърквам
.Слагам и лук нарязан на тънки полумесеци.Правя длъбнатинки между картофите и там слагам кюфтенцата (каймата омесена като за пържене или по избор.Наливам бира /водичка и пека на около 200°.По някое време обръщам кюфтетата и от другата страна да се запекат.Вместо олио ,стават вкусни и масло .

Овчарският пай се прави традиционно с агнешка кайма ,но у дома го харесваме с телешка
http://lety-culinaryadventure.blogspot.com/2017/05/shepherds-pie.html?m=1

Благодаря, lady_gothic Hug
За овчарския пай ще използвам кайма смес, надявам се също да се получи вкусен.
Картофки с бира не съм правила, сега е момента да опитам.Heart Eyes

# 176
Само да не прекалиш с бирата, че ще горчат. Преди доста години правих пиле, уж по рецепта, с картофки и бира около него, и с лимони вътре в него. СъсипАх продуктите. Отвън горчиво, отвътре - кисело, ужас безподобен.

# 177
Бира слагам не повече от 200 мл,даже 150 по-скоро и толкова водичка .

Печено пиле с лимон и чесън съм правила ,но без бира ,хареса се

# 178
При теб лимоН, при мен лимонИ, поне три бяха. Откъде съм попаднала на тази рецепта, идея нямам. Но пък я помня. Joy

# 179
  • София
.........
И ще се радвам да ми предложите изпитана рецепта за Овчарски пай /всъщност тя дали е само една, има ли различни варианти на това ястие?/, благодаря  Flowers Hibiscus
Виж как хубаво изглежда - Овчарски пай -  https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/shepherds-pie-balls.html

Общи условия

Активация на акаунт