За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 923
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 861
Дайте идея за нещо с ягоди,но да не е много сложно.

https://www.youtube.com/watch?v=B_ty5Qnhg3k&app=desktop

Направих я с нарязани ягоди, пак стана хубава.
Малините Как станаха на прах  , че не ми стана ясно ?

# 76
  • София
  • Мнения: 12 217
Някой имал ли е проблем с прекалено изсушаване на печивата при печене на вентилатор? Не мога да се оправя с фурната ми - Aeg, за която техниците казват, че нищо й няма. Изсушава ми кексовете, стават с твърда кора отгоре, а вътре на се добре изпечени. Вентилаторът винаги работи с кръгов нагревател на задната страна на фурната. Само на горен и долен нагревател не става, защото е голяма и някак не нагрява добре, кексът не бухва хубаво. Та някой да е решил подобен проблем? Приемам и препоръки (на лични) за марка и модел фурна, която пече добре кекс. Simple Smile (или пък на читав техник да разбере проблема)
С вентилатор винаги пека, въпреки че имам опцията и без, но го предпочитам, няма нещо което да не е с вентилатор, много съм доволна. Разпределя температура така както трябва да е. Фурната ми е вградена SMEG, съвсем нова е от 5 - 6 месеца, смених я с  по нова. При  мен всички уреди са на този фирма и съм повече от доволна. Когато печеш с вентилатор разликата в градусите е 10 градуса, или ако трябва да печеш на 180 градуса без вентилатор би трябвало да печеш на 170 градуса, само това е. До момента провал не съм имала. Но въпреки че имам опцията да нагласям точно температурата от копчетата съм постави и един термометър за измерване на градусите, това е термометър за фурна,  закачила съм го вътре, виси и така още по добре се ориентирам, какво става вътре. Това е. За мен е важно да са ми точни градусите.

Дайте идея за нещо с ягоди,но да не е много сложно.
Идеи давам, и аз не съм по сложните сладкиши, въпреки че така изглеждат. Ще  ги пусна ни линкове, пък ти си избери
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5% … 1%80%D1%82%D0%B8-ягодово руло
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5% … 1%80%D1%82%D0%B8-френско клафути с плодове
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5% … D1%80%D1%82%D0%B8 - плодов крамбъл с ягоди
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5% … mp;by-date=false-ягодово сърце, не е задължително да е във форма на сърце, просто спазих рецептата
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5% … mp;by-date=false-сбричолата от бисквити, рикота и ягоди
пак тук - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5% … mp;by-date=false-пухкав сладкиш с ягоди
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%B8% … 0%B8%D1%81%D1%83-ягодово тирамусу

# 77
  • Мнения: 1 464
Дайте идея за нещо с ягоди,но да не е много сложно.

https://www.youtube.com/watch?v=B_ty5Qnhg3k&app=desktop

Направих я с нарязани ягоди, пак стана хубава.
Малините Как станаха на прах  , че не ми стана ясно ?

Аз не сложих нищо отгоре, но ако държиш, можеш да опиташ с разтворимите степчета с подобен вкус.

Вместо само кисело мляко, то може да е наполовина, а другата част да е със заквасена сметана.
И в добавка ванилия за вкус.


Скрит текст:
Марчева, сподели, каква марка е новата ти придобивка / фурна вградена, печка/, екстри и т.н.? Интересувам се, че в най- скоро време и аз ще купувам. Може и на ЛС.

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 11:40 от doroty3

# 78
  • Мнения: 811
Има ли някакви тънкости при замразяването на ягоди, череши?
Искам да си останат цели за ползване, а не да са на каша.

# 79
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Има ли някакви тънкости при замразяването на ягоди, череши?
Искам да си останат цели за ползване, а не да са на каша.
Замразяваш ги подредени (в тава например, покрита с пекарска хартия) и замразяваш. Замаразени ги прибираш внимателно в кутия.

# 80
  • Мнения: 22 867
Има ли някакви тънкости при замразяването на ягоди, череши?
Искам да си останат цели за ползване, а не да са на каша.
Подреждаш ги на един ред в кутия, на картонче и завити с фолио, на/в каквото имаш. Слагаш във фризера, като замръзнат вече можеш да ги трупаш в плик, кутия, в каквото съхраняваш във фризер.

# 81
  • Мнения: 811
Morena, labrex, благодаря! Заемам се.

# 82
  • Мнения: 1 451
Здравейте. Пълних пипер с яйца и сирене, и пекох на фурна.Горчи ми и никак не е вкусно, а пипера е зелен, тънък, точно за пълнене.Защо горчи?

# 83
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Да не би сиренето да горчи... иначе не знам. Иначе аз така ги правя,  повече ни харесва с коричка плънката. Simple Smile

# 84
  • Мнения: 1 451
Да не би сиренето да горчи... иначе не знам. Иначе аз така ги правя,  повече ни харесва с коричка плънката. Simple Smile


Сиренето е на Маджаров, на мен то не ми горчи.
Как не се сетих така да ги напълня🤦‍♀️, мноого приятно изглеждат😃

# 85
  • Мнения: 492
Здравейте. Пълних пипер с яйца и сирене, и пекох на фурна.Горчи ми и никак не е вкусно, а пипера е зелен, тънък, точно за пълнене.Защо горчи?
Бас ловя, че е от чушките. Тези дни имах такъв случай - в пресен вид прекрасна, вкусна зелена чушка, но като мина през огъня (в едни гювечета) беше ужасно горчива. Не ми се мисли с какви отрови ги блъскат, за да ги докарат на вид. Освен да изчакаме сезона, не знам друг начин за махане на горчилката.

# 86
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
Аз не съм попадала на горчиви чушки.

# 87
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Горчиви са, защото не са готови за бране.
Берат ги по-рано, за да доузреят по пътя . При зелените е трудно да се улучи моментът кога са готови за бране.

# 88
  • Мнения: 1 451
Може и да е така, да са пълни с отрови🤨.
Не изгляждаха недозрели-приличат на червените, на 5лв от Кауфланд-точно за пълнене, но тези са като чушки Сиврия, крехки...така изглеждат.Взех ги от малко градче, не им устоях, но...сега май ми е ясно защо нямаше други желаещи за тези, а бяха с 1лв разлика от другите сергии.Мислех, че е просто защото са по-малки....

# 89
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Турските са пълни със забранени отрови. Винаги горчат. Купувайте от испанските чушки.

Общи условия

Активация на акаунт