За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 921
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 9 451
Горчиви са, защото не са готови за бране.
Берат ги по-рано, за да доузреят по пътя . При зелените е трудно да се улучи моментът кога са готови за бране.
точно. По тази причина и не обичам зелени чушки за пълнене Simple Smile освен Сиврията де, но те са си вкусни.

# 91
  • София
  • Мнения: 1 921
Мога ли да замразя във фризера цели сурови и небланширани листа левурда и лапад? От години слагам така коприва и лозови листа, но тези, за които питам, досега не към, и се чудя дали няма да са станали на каша, когато ги извадя  после.

# 92
  • Мнения: 22 867
Лапад замразявам небланширан, но нарязан, не мисля, че нещо ще пречи и на левурдата.

# 93
  • Мнения: 9 451
но левурдата мирише Simple Smile  не ставата на каша, но ги опаковай в по 2-3 плика листата и.

# 94
  • София
  • Мнения: 1 921
Много много благодаря, ще го направя!

# 95
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Левурда съм правила на песто, но най-успешно я съхранявам стрита със сол и изсушена като самардала. Не мирише много, докато съхне

# 96
  • София
  • Мнения: 10 825
Левурда и див чесън едно и също ли е?
Тъкмо идвах да питам дали става за замразяване, защото е много нетраен, милия.... За един ден и листата пожълтяват и се "смиват"

# 97
  • Мнения: 2 815
Да, едно и също е

# 98
  • Мнения: 861
Момичета,  днес си купих сос от нар,  без конкретна идея за какво ще го ползвам. Просто бях гледала някъде рецепти с него но не помня какви. Може ли да ми кажете къде се слага , в какви рецепти?

# 99
  • Мнения: 9 451
За мариноване на месо за дресинги на салати

# 100
  • София
  • Мнения: 12 217
Сос от нар много ползвам, но основно за зелена салата, божествен е за мен. Много гъст, приятно сладни,  има и кисела жилка.. много е хубав. При месата най вече го ползвам при пилешкото, ако ще го овкусявам  предварително

# 101
  • Мнения: 12 172
Аз понякога го разтварям с вода и си го пия като сок, много ми е приятен.

# 102
  • Мнения: 7 692
Аз го слагам и върху яйца на очи, получава се хубава комбинация.

# 103
  • Мнения: 94
Здравейте,
Тези пилешки пържоли на грил тиган ще станат ли ?

# 104
  • here and now
  • Мнения: 5 471
Да. Аз не виждам причина да не станат.

Общи условия

Активация на акаунт