За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 004
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
.........
И ще се радвам да ми предложите изпитана рецепта за Овчарски пай /всъщност тя дали е само една, има ли различни варианти на това ястие?/, благодаря  Flowers Hibiscus
Виж как хубаво изглежда - Овчарски пай -  https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/shepherds-pie-balls.html

Ох, направо съжалих, че не съм в къщи и нямам вилица в ръка... Heart Eyes

# 181
  • София
Здравейте! Това според Вас дали е възможно - цената на уреда, както и всички други условия, и на този сайт може ли да се вярва или е въдица за рибки?

# 182
Здравейте! Това според Вас дали е възможно - цената на уреда, както и всички други условия, и на този сайт може ли да се вярва или е въдица за рибки?

https://www.smoothcreationsonline.com/zinnialive-website-review/
https://wisdomganga.com/zinnialive-review-is-zinnialive-scam/

Определено е въдица. Сайт от 2020 и заради COVID разпродава на безценица. И най-важното - няма никакви данни за фирмата.

# 183
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Правих есента оцет от трънки.
Сега го прецеждам и се чудя какво да правя с гъбата. Не искам да я хвърлям, но няма в какво да я сложа. Как да я отглеждам?
Мога ли да я сложа по-нататък с ябълки? Гъбата е тъмна, дали ще оцвети ябълковия оцет?

# 184
  • русе
Как да приготвя замразени морски дарове?
Купих си ги от Лидл (в кутия са)?
Мерси😊

# 185
  • София
Правих есента оцет от трънки.
Сега го прецеждам и се чудя какво да правя с гъбата. Не искам да я хвърлям, но няма в какво да я сложа. Как да я отглеждам?
Мога ли да я сложа по-нататък с ябълки? Гъбата е тъмна, дали ще оцвети ябълковия оцет?
Сложи я в бурканче и налей малко от оцета който си направила(около 3 пръста).А дали ще ти оцвети...,не знам,моите гъби са бели.Освен да пробваш с малка част и тогава ще разбереш.

# 186
Благодаря, Натуся.
При мен имаше по няколко в едно шише и някои се разслоиха: един слой леко прозрачен и гладък, другия плътен и “рошав”. Кой е “истинския”? Кой да запазя?
За какво друго мога да ги ползвам, имам няколко сега....

# 187
гъбата се разкъсва като я хващаш с ръка, само при разклащане тя мърда, но не се накъсва. Прозрачно бяла е, плътна - като медуза. Ако е друго, може да е сага.

# 188
моята е тъмна, трънките оцветяват.

Отделиха се слоевете , докато пресипвах оцета, с ръка пипах само една, защото беше голяма и не излизаше от шишето. Тя се разкъса, но не се разслои.

Тези, които се разслояват, са тънки. Двата слоя са по 1-2мм.
Утре ще ги снимам.

# 189
моята е тъмна, трънките оцветяват.

Отделиха се слоевете , докато пресипвах оцета, с ръка пипах само една, защото беше голяма и не излизаше от шишето. Тя се разкъса, но не се разслои.
това е гъбата, да. Можеш да я нарежеш на няколко парчета и прибереш в буркан с оцет, както ти е писала вече Натуся.  Може да стои години. Другото явно е някаква сага.

# 190
Какво е сага?
Единият слой е подобен на гъбата, но е тънка ципа, другото няма да пиша на какво ми прилича, но не е гладко, а се разпада на парцали, пак е лигаво.
Какво да го правя?

# 191
Момичета, моля за проверена и сполучлива рецепта за донъти/понички на фурна, дребното много обича "пона" и бих искала да пробваме да направим, благодаря и лек ден

# 192
  • София
Какво е сага?
Единият слой е подобен на гъбата, но е тънка ципа, другото няма да пиша на какво ми прилича, но не е гладко, а се разпада на парцали, пак е лигаво.
Какво да го правя?
Според мен това са бъдещи гъби.При мен дори в прецедения оцет се образуват тавива"парцали".Просто прецеждам периодично

# 193
Снимах ги:
В ляво е гладкото, в дясно е долния слой и е по-рехав, двете бяха едно.
Другото са парцали от друг долен слой.

Сега прочетах, че това е същата гъба, която се образува в комбучата и искам да пробвам. Кой слой да сложа?

С този цвят приличат на вътрешности 🤮

# 194
  • София
Плътната(гладкото )гъба сложи,но и другите да сложиш пак ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт