За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 831
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 23 773
Аз съм правила френска селска торта, но с готови блатове от "Берьозка" за торта Медовик, че голяма играчка ми изглеждат, а не съм много навътре с кулинарията.

# 661
  • Мнения: 4 287
Блатовете се правят много лесно, само трябва да се работи по-бързо с тестото, защото се втвърдява бързо. Готовите са с маргарин и не могат да се сравняват на вкус.

# 662
  • Мнения: 8 390
Търся изпитана рецепта за френска селска торта. Скоро остарявам и ми се иска да направя домашна торта.
Аз правих тази торта през април за моя рожден ден. Ползвах рецептата от блога "My cooking book blog". По съвет от тази тема, направих блатовете, на следващия ден сглобих и така сглобена тортата престоя два дена. Стана превъзходна!
Ето и снимки
Скрит текст:

Скрит текст:

# 663
  • Мнения: 2 266
Имам три килограма вишни.С два от тях направих вишновка,а с останалият килограм ще направя сироп.Дайте ми изпитана рецепта за сироп.И как бих могла след като прецедя вишновката да съхраня вишните.Благодаря.

# 664
  • Мнения: 6 622
Благодаря ви за бързите отговори 🙂

# 665
  • София
  • Мнения: 12 213
Благодаря ви за бързите отговори 🙂
Ще ми разрешиш ли да ти пусна и моята версия на Френска селска торта -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_29.html
Скрит текст:

# 666
  • Мнения: 6 622
Марчева, изглежда невероятно 🙂 Сега ще се чудя коя да направя.

# 667
  • Sofia
  • Мнения: 29 017
Остана ми смес от пълнените чушки.С много малко ориз е.Повече кайма,лук и подправки.
Дали ще стане за баница?Какво друго се слага ?

# 668
  • Мнения: 1 114
На мен ориз не ми се връзва с баница, но ако добавиш повече пресен лук или праз, мже и да не се усеща.

# 669
  • Мнения: 22 867
Doli, баница с всичко става, пълнежа по ваш вкус и е готова. Само не знам какъв ти е ориза, аз не го варя, слагам суров в пиперките, и в такъв случай няма да е подходящ за плънка.
Сетих се, че като гледах за родопската баница на Батето, попаднах и на тая с кайма и ориз.

# 670
  • Мнения: 5 174
Остана ми смес от пълнените чушки.С много малко ориз е.Повече кайма,лук и подправки.
Дали ще стане за баница?Какво друго се слага ?

Напълнете тиквички и запечете.
Издълбавам с лъжица, като ги режа на дълго и леко задушавам към ориза сърцевината им. После пълня, заливам със зехтин и пека.
Може да напълните и домати, които пак да запечете.

# 671
  • Мнения: 264
Здравейте, дайте идея за гарнитура за риба ципура.
Другото, имам 3-4 презрели банана, какво бихте ме посъветвали да направя с тях (без бананов хляб).

Мерси

# 672
  • Мнения: 746
Здравейте, дайте идея за гарнитура за риба ципура.
Другото, имам 3-4 презрели банана, какво бихте ме посъветвали да направя с тях (без бананов хляб).

Мерси
Гарнитура за риба - картофи (пюре, соте, печени, пържени - всякакви), ориз със зеленчуци (грах, царевица, морков), зеленчуци на пара (най-обичам броколи и карфиол на пара, поръсени с пармезан или друго твърдо сирене), зелена салата.

Презрелите банани ги правя на шейк - в блендер или с пасатор, като добавям студено прясно или ядково мляко и малко ванилия. Захар не е необходима. Бананите бързо желирват, затова трябва да се изпие бързичко.

# 673
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Остана ми смес от пълнените чушки.С много малко ориз е.Повече кайма,лук и подправки.
Дали ще стане за баница?Какво друго се слага ?
Става, стига да ти е сготвен или почти сготвен ориза (както вече писа Лабрекс). Мже нищо да не добавяш, а може и още каквото ви харесва, само да е сготвено/да не му трябва кой знае колко термична обработка. Ето ти нещо такова от мен (снимката е линк).


Здравейте, дайте идея за гарнитура за риба ципура.
Другото, имам 3-4 презрели банана, какво бихте ме посъветвали да направя с тях (без бананов хляб).
Софи ти е предложила варианти за риба - много им пасват и зеленчукови пюрета - грах; броколи; цвекло, моркови...
Софи, аз добавям и канела - много му пасва и на банана. И други подправки слагам - джинджифил, кардамон, индийско орехче - различно.... и е разнообразен и ароматнен - шейкът. Simple Smile
Презрели банани правя на шоколадов мус - банан, какао (за бебе - рожков) и зряло авокадо - пасирам и е страхотно. Добавките са си от теб. Simple Smile

# 674
  • Sofia
  • Мнения: 29 017
Благодаря за идеите.
Не е сготвен ориза в каймата,само леко позапържен/задушен,но е мн малко/50-60гр на 1кг кайма/
Май ще пълня домати или тиквички.
Иначе съм яла много вкусен сиропиран тиквеник с ориз.
А и в родопски клин,/което си е пак като баница/мисля,че се слага също ориз.
Наистина баница става с всичко.
Бях правила преди доста време с кайма и гъби и беше страхотна Yum

Общи условия

Активация на акаунт