За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 831
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 4 859
Моля, за Чили кон карне.

Моето е аламинутно,но не претендирам да е оригинално :

Запържвам за кратко лук и чесън,слагам кайма ,и бъркам с вилица да стане на трохи.Като се позапържи, изсипвам готово гъсто доматено пюре или сос ,слагам подправки (по избор)лютичко да има-Чили, табаско,люта чушка.Прибавям царевица от консерва и червен боб от консерва,намалям котлона- да покъкри и след малко го сервирам с готови затоплени тортили. Може и с варен ориз.

# 646
  • Мнения: 1 271
Мога ли да заменя с нещо друго бяло вино в крем?

# 647
  • Мнения: 1 114
Хулиганка, какъв крем с бяло вино? Каква му е целта? Обикновено оцет+захар заместват вино, но в ядене, а не в крем.

Ако е за алкохола, с всичко можеш да го заместиш, стига вкусът и ароматът да ди харесват.

# 648
  • Мнения: 1 271
Хулиганка, какъв крем с бяло вино? Каква му е целта? Обикновено оцет+захар заместват вино, но в ядене, а не в крем.

Ако е за алкохола, с всичко можеш да го заместиш, стига вкусът и ароматът да ди харесват.
Ами просто го има като съставка в рецептата...не знам дали може с друг алкохол да се замени

# 649
  • Мнения: 1 114
Дай рецептата, за да можем да гадаем по повече информация.

# 650
  • Мнения: 1 271
Grinning
Дай рецептата, за да можем да гадаем по повече информация.
маскарпоне, захар, бяло вино, бял шоколад, сметана, желатин...Май ще трябва да излизам за бутилка вино, колкото да не ми се иска хаха Grinning

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 18:51 от huliganka

# 651
  • Мнения: 1 114
Аз не бих сложила бяло вино в този крем. Марсала по-ми допада или ром или коняк. И без него ще стане.

# 652
  • Мнения: 1 271
AGBSM, благодаря ти...Правила съм го веднъж и беше много вкусен, но ме мързи да изляза за бутилка вино....мисля да го пропусна, пък да видим какво ще стане

# 653
  • Мнения: 8 390
За печене ползвам и стъклени форми. Слагам в загрята фурна, няма проблем. Моите форми са от Лидл.
Ползвам и силиконови. Първата силиконова форма, която купих беше за мъфини, на Laurch (мисля че така се изписва). Имаше упътване, където пишеше колко "живот" има. Наистина много я ползвах без да се промени, изкара по груби сметки и повече отколкото пишеше. Накрая потъмня, изглеждаше като мръсна и я хвърлих. За мъфини ползвам лидълски силиконови форми, засега са добре.

# 654
  • Мнения: 904
Предложете нещо сравнително бързо за готвене с пилешка кайма/ от бройлери/
Благодаря!

# 655
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Предложете нещо сравнително бързо за готвене с пилешка кайма/ от бройлери/
Благодаря!
Най-бързо ми се вижда да подправиш и запържиш каймата... салата, сос и дюнер питки.
Или ако я запържиш с чесън и джинджифил, малко чили и някакви зеленчуци (на уок) и поднесеш с нудли или пък паста (спагети, лингиуини).

# 656
  • Мнения: 904
Morena, благодаря че се отзова ,но вече съм почнала . Правя ладийки с тиквички печени на фурна.
Леко и здравословно Smile

# 657
  • Мнения: 6 622
Търся изпитана рецепта за френска селска торта. Скоро остарявам и ми се иска да направя домашна торта.

# 658
  • Мнения: 2 814
Тук има рецепта, напиши в търсачката, ще ти излезе
П.п не мога да дам линк през телефона

# 659
  • Мнения: 22 867
Търся изпитана рецепта за френска селска торта. Скоро остарявам и ми се иска да направя домашна торта.

Във форума преди години беше голямо търсене на рецептата на тая торта, гадаехме, докато от Сладкарници Канея не се включиха и ни дадоха рецепта. Само че не намирам моята, а линка не работи. Струва ми се, че това е точно същата рецепта. А тук разрез на една от моите, тук в процес на зреене. Вкусна тортичка е.

Общи условия

Активация на акаунт