За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 831
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Моля, за Чили кон карне.

Моето е аламинутно,но не претендирам да е оригинално :

Запържвам за кратко лук и чесън,слагам кайма ,и бъркам с вилица да стане на трохи.Като се позапържи, изсипвам готово гъсто доматено пюре или сос ,слагам подправки (по избор)лютичко да има-Чили, табаско,люта чушка.Прибавям царевица от консерва и червен боб от консерва,намалям котлона- да покъкри и след малко го сервирам с готови затоплени тортили. Може и с варен ориз.

# 646
Мога ли да заменя с нещо друго бяло вино в крем?

# 647
Хулиганка, какъв крем с бяло вино? Каква му е целта? Обикновено оцет+захар заместват вино, но в ядене, а не в крем.

Ако е за алкохола, с всичко можеш да го заместиш, стига вкусът и ароматът да ди харесват.

# 648
Хулиганка, какъв крем с бяло вино? Каква му е целта? Обикновено оцет+захар заместват вино, но в ядене, а не в крем.

Ако е за алкохола, с всичко можеш да го заместиш, стига вкусът и ароматът да ди харесват.
Ами просто го има като съставка в рецептата...не знам дали може с друг алкохол да се замени

# 649
Дай рецептата, за да можем да гадаем по повече информация.

# 650
Grinning
Дай рецептата, за да можем да гадаем по повече информация.
маскарпоне, захар, бяло вино, бял шоколад, сметана, желатин...Май ще трябва да излизам за бутилка вино, колкото да не ми се иска хаха Grinning

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 18:51 от huliganka

# 651
Аз не бих сложила бяло вино в този крем. Марсала по-ми допада или ром или коняк. И без него ще стане.

# 652
AGBSM, благодаря ти...Правила съм го веднъж и беше много вкусен, но ме мързи да изляза за бутилка вино....мисля да го пропусна, пък да видим какво ще стане

# 653
За печене ползвам и стъклени форми. Слагам в загрята фурна, няма проблем. Моите форми са от Лидл.
Ползвам и силиконови. Първата силиконова форма, която купих беше за мъфини, на Laurch (мисля че така се изписва). Имаше упътване, където пишеше колко "живот" има. Наистина много я ползвах без да се промени, изкара по груби сметки и повече отколкото пишеше. Накрая потъмня, изглеждаше като мръсна и я хвърлих. За мъфини ползвам лидълски силиконови форми, засега са добре.

# 654
Предложете нещо сравнително бързо за готвене с пилешка кайма/ от бройлери/
Благодаря!

# 655
  • Sofia
Предложете нещо сравнително бързо за готвене с пилешка кайма/ от бройлери/
Благодаря!
Най-бързо ми се вижда да подправиш и запържиш каймата... салата, сос и дюнер питки.
Или ако я запържиш с чесън и джинджифил, малко чили и някакви зеленчуци (на уок) и поднесеш с нудли или пък паста (спагети, лингиуини).

# 656
Morena, благодаря че се отзова ,но вече съм почнала . Правя ладийки с тиквички печени на фурна.
Леко и здравословно Smile

# 657
Търся изпитана рецепта за френска селска торта. Скоро остарявам и ми се иска да направя домашна торта.

# 658
Тук има рецепта, напиши в търсачката, ще ти излезе
П.п не мога да дам линк през телефона

# 659
Търся изпитана рецепта за френска селска торта. Скоро остарявам и ми се иска да направя домашна торта.

Във форума преди години беше голямо търсене на рецептата на тая торта, гадаехме, докато от Сладкарници Канея не се включиха и ни дадоха рецепта. Само че не намирам моята, а линка не работи. Струва ми се, че това е точно същата рецепта. А тук разрез на една от моите, тук в процес на зреене. Вкусна тортичка е.

Общи условия

Активация на акаунт