Професионални серии за коса 137

• 46 199
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
От кокосовото масло по принцип бухва косата. За моята коса това е най-омразното масло. Става адски разхвърчана, заплита се и едва успявам да я изсуша.

# 526
  • Варна
Да кокоса не е за всеки. Моята коса го обожава,но много мацки се оплакват от обратен ефект.
Сините Джойковци са  хидратиращите https://www.notino.bg/search.asp?exps=Joico+Moisture+Recovery

Това с разредения балсам,за което писа Си го правя лятото в големите жеги. Разреждам детанглър на ДМО с вода в пръскалка и сутрин мачкам косата с него. Е моята в сравнение с вашите е направо тънка,но пък за сметка на това е гъста доволно.

# 527
Подсушавам с мека кърпа - за бебета е, опитах с тениска, но ми трябват поне 2 да попие малко. После маска и найлон и шапка, нагрявам със сешоара и седя 30 мин или час. После махам шапката и найлона, слагам Гарниер например Банан и четката Данман за оформяне и седя така да съхне. Слагам малко балсам на дължините като изсъхнат, че те са първи, корените даже може да духна малко със сешоара.

Джойко за мен са необосновано скъпи, има ги в Арлен май. Може да се намерят и по-евтини, но опитът ми с тях не е мотивиращ. Лакме Био Арган ако е на промоция е добра алтернатива за хидратиране.

https://www.arlen.bg/category/927/moisture-recovery-hidratirasht … za-suha-kosa.html

Това е доста добро по описание, но такива пари за Джойко!
https://www.arlen.bg/product/9032/hidratirashta-maska-za-suha-ko … drator-250ml.html

Шу Уемура е почти на такава цена, а е истинска класа.

Кокоса ми действаше добре месец, после катастрофа - не е за порьозни коси. Харесвам Бадем, Макадамия, Гроздови семки, Пшенично.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 22:05 от Си*

# 528
Си, любопитно ми е да видя снимка на косата ти, ако имаш възможност Simple Smile

# 529
  • София
malechka__, позволявам си да се включа защото съм с абсолютно същата коса като твоята с тази разлика че е една идея по-къса (и балеажа ми е абсолютно същия).

От изпробваното дотук мога да похваля следните продукти, от които наистина съм видяла ефект (точно такъв, който търсиш - на укротяване, прибиране и оформяне):

Kerastase Oleo Relax - Ш+М (хидратация)
Macadamia Professional Ultra Rich Moisture - Ш+Б (хидратация)
LÁlga - Ш+М (не разбрах дали е протеин или балансирана серия, но за себе си я използвам в дните в които съм решила да ползвам протеин, защото като цяло косата ми не хареса нито един друг протеин, който пробвах)
Еластисайзер екстрийм и 2 Минутния реконструктор на Aphogee са също страхотни за мен продукти, които могат да се включат към какъвто си поискаш протокол.
Единствения финиш, от който съм впечатлена към момента е крема Mi Amante, а за оформяне на вълните/къдриците съм най-доволна от крема на Moroccan - Intense Curl Cream (пробвах още на Kerastase, Kevin.Murhy, Lakme и какво ли още не но общо взето нищо не правят при мен).

Иначе и аз мия, подсушавам леко под душа с кърпа, слагам маска, шапка и тюрбан и стоя около час. После измивам, слагам олио (понякога), крем за къдрици и оставям да изсъхне без сешоар. Mi Amante си ползвам почти всеки ден преди излизане, за да позаглади малко фриза който се е появил.

Слагам една снимка за референция, но вчера я мих с Лалга и за първи път бухна повече отколкото ми се иска Sad Така че ако правилно съм запомнила от прочетеното, ще наблегна на хидратацията следващите пъти:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 23:25 от aldora

# 530
Скрит текст:

Общо взето е това косата ми.

# 531
Леле, какви косища показвате! 😀
Ще се организирам тези дни и ще ви покажа какво значат “три косъма, ама обгрижени”! 😜
М/у другото, от мостра, която ми стигна за два пъти, пробвах Super-charged treatment на Paul Mitchel. Позабравена марка от мен поне, но хич не е зле. Силна хидратация + соев протеин, бих казала, че с удоволствие ще заменя Марокан-а, след като го довърша най накрая...

# 532
Гледам споменавате ултра рич маската на Макадамия
Тя по-силен хидратиращ ефект ли има от класическата Макадамия?

# 533
  • Някъде там
Малко след дъжд качулка ,но да попитам.
Взех си този спрей за обем.
Ще го пробвам чак в неделя.
Сега се чудя дали не сбърках.
Използвали ли сте го?
Хидратира ли и придава ли обем както обещава р

# 534
  • София
Гледам споменавате ултра рич маската на Макадамия
Тя по-силен хидратиращ ефект ли има от класическата Макадамия?

Аз за съжаление не мога да сравня ако става дума за тази в зелената опаковка. Отделно не съм ползвала маската от тази серия все още (само балсама) и дори само с него получавам доста добри резултати.

# 535
Да не остана по-назад с моето косище - за пръв път ползвам KayPro Арган и мноого ми хареса. Успя да прибере тази бухналост, за която се коментира последните постове, не ми утежни и косата ми изглежда по-жива. Проблем с обема нямам, нито в корени, нито в дължини, но не мога да нацеля продуктите още.
Примерно:
Ако ползвам повече от веднъж Ш и Б Марокан Ойл - утежняват, явно става свръх хидратация.
Термика на Керастас Екстеншънист - ужас за мен, утежнява, клечкосва ми, а слагах съвсем малко. Продадох го!
Ако сложа повечко от leave-in на Макадамия - пак утежнена.
Ако не сложа нищо - стои суха и много бухва.
Забелязах, че ми действа супер, ако на напълно суха коса, разнеса по дължините и краищата от крема за сухи краища на Маракеш.
И още не мога да намеря как да суша - само на въздух ( на снимките е така, с издухване само в корена), като така седи по-прибрана, или с дифузер, но така на места имам дефинирани къдрици, а на други нямам никакви и бухва - явно ми е малък дифузера и ми ги разваля.
Та...стигам до извода, че за мен е важен баланс с превес на хидратация.
Какво и липсва на тази коса според вас?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 08:58 от Анонимен

# 536
Уникална коса!

# 537
  • Варна
Wow каква коса Heart

# 538
Скрит текст:
Скрит текст:
Вдъхновихте ме и аз да покажа своята коса. Скъсена е скоро.
Мита всеки ден и всеки ден изправяна с преса след това. Yellow Heart

# 539
Скрит текст:
Скрит текст:
Вдъхновихте ме и аз да покажа своята коса. Скъсена е скоро.
Мита всеки ден и всеки ден изправяна с преса след това. Yellow Heart
Все една гледам моята коса. Толкова къса, толкова тънка, изправям се и аз. Сега от падналата боя ми рижавее ужасно. Мия я през ден. На първия добре, на следващия вече не толкова. Сега е за миене, но ще изчакам до утре, че съм "на пусто" и няма кой да ме гледа.

Никога не съм вземапа продукт спрей за обем. Много се чудя дали да не пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт