Професионални серии за коса 137

• 46 265
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Flowers Hibiscus Вече няколко пъти използвах Маската Епруваж и смея да твърдя, че е страхотна! Изключително готин аромат (някой знае ли кой е), косата е напоена в банята, а след сушене, заедно със спрея Епруваж косата е обемна, витална. Харесва ми, при все че не харесвам протеин и в малки количества.
 Flowers Hibiscus За разлика от нея, маска Екстеншънист ми дава доста твърдост и там протеина се усеща доста. По-скоро ще я ползвам когато косата има нужда от повече протеин.
Flowers Hibiscus Л2 скоро не бях го купувала, може би година, забравила съм колко е приятен с подгодящо рН за косата.
Flowers Hibiscus Оранжевият спрей-балсам на Маракеш се държи прилично, омекотява до някаква степен, но не е нещо Уау.  Не знам дали бих подновила покупката или ще пробвам на Макадамия спрей-балсама.

# 631
  • София
Съвсем му отпуснах края... 🙈
От намалението в златна рибка миналата седмица си получих най-накрая двата шампоана на Напура (анаген и стамиген), от Нотино поръчах шампоан Терапист, че моя беше на привършване, ама как да устоя като излизаше само 28 лева?!
Онзи ден поръчах и Дарк олиото на Себастиян, балсама Penetraitt ( dark oil 32 лв а балсамът към 22 лв) и сега много ме блазни -30% на джойко в арлен.

Тъй като нямам чисто хидратиращ шампоан мисля да поръчам Moisture recovery.
След като след хидратация се слага само хидратация някой може ли да ми каже с какво мога да го комбинирам че да не поръчвам и балсама му.
Мисля че хидратиращи грижи са ми кафявата капачка на марокан, класическата макадамия и балсама за блондинки на Керастаз.
Според вас ще стане ли добра комбинация?

И може ли някой с отзиви за пенетрейт на себастиян балсама? Струва ли си?
И дали дарк олиото ще утежни по-финна но мн изтощена коса?

# 632
Мélisande, Дарк олиото е страхотно. Аз толкова се бях зарибила по него, че поръчах 2 (едното замина в размените, че имам доста олиа). Не прекалявай с количеството, обаче !
За комбинациите шампоан Джойко и другите маски/балсами, мисля, че всичко е наред Simple Smile

# 633
  • София
За съжаление продуктите за коса не могат да уплътнят косъма трайно. Докато се ползват косата е една идея по-плътна, твърда, обемна. Но престане ли се с употребата на тези продукти, всичко изчезва... Може да се повлияе сгъстяване, но  там също не е много ясно дали новоизлезлата коса няма да падне при спиране на серуми и други продукти за тази цел... Най-доброто и видимо уплътняване и сгъстяване на косата съм имала в периода на използване на къна. Ама наистина видимо... Но при къната е същата работа - спре ли се и косъма се връща в начално положение... Черната боя за коса също дава едно уплътняване на косъма, но не е решение за всички, особено за блондинки..Smile
Боядисването, изсветляването, топлинните уреди също много изтъняват косъма с времето...Ползвала съм различни хранителни добавки, но и от тях няма трайно и видимо подобрение на косъма... Най-много да те спасят от сезонния косопад... Въобще гена си е ген и май трудно може да му повлияем с козметика... Ако сметна колко пари съм наляла до сега в косата си, трябваше да съм Рапунцел, да ама не съм... Stuck Out Tongue Closed Eyes

Някой да е ползвал тази безамонячна боя?

Здравей,
Наистина всичко си е до ген и продуктите за коса са временно решение.
Относно боята, не съм я ползвала, но до преди година се боядисвах само с безамонячни бои, уж все професионални, L’Oréal Professionnel, Lakme какво ли още не. Много се стараех да не си увредя косата, но с тези бои точно това се получи. От както минах на амонячна боя нещата са по-добре. В този дух, не съм сигурна до колко амоняка е по-вреден от съставките на безамонячните бои.....

# 634
Ами така е, никак не са по-щадящи безамонячните бои. И ще сменям, но не знам на коя нова боя да заложа. Лошото е, че не съм във БГ и трябва да видя каква боя мога да поръчвам лесно тук. Вие от коя боя сте доволни?
Колестон силна или нежна боя е? Или Кюн? Тези мисля, че ги има и тук...

# 635
Коя е най-добрата крижа при боядисване? (може да е тема за обсъждане на следващата тема). Имам ампула на Лалга и се чудя освен нея дали нещо друго мога да използвам при следващото боядисване тези дни.

Чудя се, този тип коректори, дали може да се комбинира с всяка маска, а не както е по описане с маската от серията? И колко често се използва, на всяко миене или по-рядко.

https://beautymall.bg/pigment-grizha-za-korigirane-na-tsveta-ker … -chromatique.html

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 12:40 от kotenze_84

# 636
  • София
tremble87-май имам твоят проблем с боите-7 месеца ползвах Олиосета боя и косата ми се пресуши. Сума ти преоши направих да я възстановя и сега опитах боята Овей и след като се отми на втората седмица косата ми стана отново суха и стържеща. Нито иска силен протеин, нито по-слаб, нито хидратация, нито балансирани серии-не знам вече с какво да я мия.Използвах Макадамия хидратиращата серия, Редкен екстрим,Тиги лилавата серия, Лакме аргановата,Орайт-зелен чай. Мих с ДПШ.За сега не виждам и особен ефект от маслените загряващи маски...Направих загряваща терапия с ампула Интегрити на Милк шейк.
Моля за идеи какво се случва с косата ми? Ако я боядисам с амонячна боя дали ще живне?

# 637
  • София
Пробвай Oway, при мен бая подхрани.
Олиосета ми изтощи и ме направи жълта, при oway все едно не се бях боядисвала, толкова подхранена беше.
Има я в арлен

# 638
Аз също съм със Олиосета и забелязвам, че след 5-6 измивания започва да жълтее. Косата  ми е суха по принцип, преди използвах амонячна боя, дори и кичури имах. Фризьорката ми мисли, че от както я ползвам състоянието на косата ми се е подобрило. Сега взех Lakme Chroma, следващото боядисване ще е с нея.

# 639
  • София
Олиосета ми изтощи и ме направи жълта, при oway все едно не се бях боядисвала, толкова подхранена беше.
Има я в арлен
Преди 2 седмици точно с нея се боядисах и мисля,че тя ми пресуши косата.

Аз също съм със Олиосета и забелязвам, че след 5-6 измивания започва да жълтее. Косата  ми е суха по принцип, преди използвах амонячна боя, дори и кичури имах. Фризьорката ми мисли, че от както я ползвам състоянието на косата ми се е подобрило. Сега взех Lakme Chroma, следващото боядисване ще е с нея.
Олиосета ми беше чудесна 5 месеца и после ме пресуши. Добре,че прочетох тук ,че и на друга дама е било така, че да я спра на 7-я месец.

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 15:19 от bubanka

# 640
  • София
tremble87-май имам твоят проблем с боите-7 месеца ползвах Олиосета боя и косата ми се пресуши. Сума ти преоши направих да я възстановя и сега опитах боята Овей и след като се отми на втората седмица косата ми стана отново суха и стържеща. Нито иска силен протеин, нито по-слаб, нито хидратация, нито балансирани серии-не знам вече с какво да я мия.Използвах Макадамия хидратиращата серия, Редкен екстрим,Тиги лилавата серия, Лакме аргановата,Орайт-зелен чай. Мих с ДПШ.За сега не виждам и особен ефект от маслените загряващи маски...Направих загряваща терапия с ампула Интегрити на Милк шейк.
Моля за идеи какво се случва с косата ми? Ако я боядисам с амонячна боя дали ще живне?
Да, като че ли аз пиша, като чета пост-а ти Simple Smile
Не знам какво да те посъветвам, за да не ти направя лоша услуга...но на мен амонячната боя ми влияе една-две идеи по-добре от безамонячната.
Но трябва да се има в предвит, че се боядисвах с червен цвят докато използвах безамонячните бои, а той е доста агресивен. Пък и прецени какво има в безамонячната...такова червено ми правеше, наситено и толкова дълготрайна боя..... По скоро някой разбиращ от съставките на двата вида боя за коса да изкаже мнение, коя е по-малкото зло, но аз за себе си не бих се върнала на безамонячна

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 15:45 от tremble87

# 641
Онзи ден поръчах и Дарк олиото на Себастиян, балсама Penetraitt...
И може ли някой с отзиви за пенетрейт на себастиян балсама? Струва ли си?
Не си спомням преди колко години, но този балсам ме "спаси" след силно изсветляване на косата. Но тогава не разбирах от хидратация/протеин и сега не мога да го определя какъв е точно.
За тази цена ми идва и пак да го поръчам Smile Знаех си . че не трябва скоро да влизам в темата със слабия ми ангел...

При боядисване с Олиосета толкова бързо започваше да ръждавее косата ми ( 7 и 8.1 ) че се отказах явно навреме преди съвсем да ми пресуши косата.
В интерес на истината и Oway се измива бързо, особено когато ползвам по силни продукти. Но точно навреме за следващото боядиване на израснали корени. Улучих ис комбинацията на цветовете при нея и не ми се занимава да пробвам други марки. А и това, че не ми изтощава косъма и боядисването с нея е леко и не-миризливо също си оказват значение.

Никой ли не може да сравни Блондинското термо с Нектара ?

# 642
  • Варна
Има я в арлен

Явно само на мен Oway ми пресуши Sad
Първият път сякаш не беше така, но последно преди месец някъде - направо като слама я усещах след няколко измивания

# 643
Здравейте, бихте ли могли да кажете какво точно означава това в описание на шампоан за коса?

-unpreserved, single source surfactant-most gentle&mild  surfactant 

-exclusive blend of plant nutrients, protects color from UVA & UVB oxidation
(окисляване ли е това?)

# 644
Използвали ли сте нещо на Kune? Confused
Гледам, че в Арлен почти всички продукти са им или "хит" или "най-продаван".

Общи условия

Активация на акаунт